E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş, Sivasspor karşısında 3 puanı 3 golle aldı---

Beşiktaş, Sivasspor karşısında 3 puanı 3 golle aldı

Beşiktaş, Sivasspor karşısında 3 puanı 3 golle aldı
28 Aralık 2020 - 21:14 borsagundem.com

Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü ve iç sahada üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta ağırladığı Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Siyah-beyazlılar 18. dakikada Ghezzal'in ortasında fileleri havalandıran Güven Yalçın'la 1-0 öne geçti. Sivasspor 33. dakikada gole yaklaşırken Yatabare'nin kafasında top direğe takıldı. Kırmızı-beyazlılarda Hakan Arslan, devre arasında hakem Arda Kardeşler'e Beşiktaş'ın ilk golünün taç olduğu şeklinde cep telefonundan pozisyon göstererek itirazlarda bulununca kırmızı kart gördü ve Sivasspor 10 kişi kaldı. Beşiktaş oyuna 67. dakikada giren Larin'le 84. dakikada bir gol daha buldu. Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup 90+2. dakikada skoru 3-0'a getirdi ve maçın sonucunu söyledi.

Bu sonuçla birlikte üst üste üçüncü galibiyetini alan Beşiktaş puanını 28'e çıkardı. Haftaya 5. sırada giren Beşiktaş bu galibiyetle 2. sıraya yükseldi. İç sahada oynadığı son beş maçı da kazanan siyah-beyazlılar zirve inadını sürdürdü. Aralık ayında ilk kez yenilen Sivasspor ise 17 puanda kaldı. Bu mağlubiyet ayrıca Sivasspor'un bu sezon deplasmanda aldığı ilk yenilgi oldu.

Maçın önemli anları

7. dakikada Sivasspor atağında Fajr'ın ceza sahası dışından şutu savunmadan döndü. Ardından Beşiktaş savunması topu çizgiden çıkardı ve kornere izin vermedi.

13. dakikada Atiba'nın eli ikili mücadelede Sivasspor'da Uğur Çiftçi'nin yüzüne çarptı. Konuk ekip orta sahadan serbest vuruşla oyuna başladı. Devam eden atakta Uğur sol çizgide topu kontrol edemedi ve auta çıktı.

17. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Güven kafayı vurdu, Samassa'yı mağlup ederek takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Sivassporlu futbolcular bu pozisyon öncesinde topun çizgi dışına çıktığı şeklinde itirazlarda bulundu ve hakem VAR incelemesine başvurdu. Pozisyon incelendikten sonra Ghezzal'ın ortası öncesi topun tamamının taç çizgisini geçmediğine karar verildi ve hakem Arda Kardeşler golü geçerli saydı.

27. dakikada Samassa'nın uzun oynadığı topu Yatabare indirdi, Gradel'e gelmeden önce savunma topu kornere gönderdi.

31. dakikada Sivasspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta ceza alanına yapılan ortaya kaleci Ersin yükseldi ve elinden kaçırdı ancak hakem bu pozisyonda Ersin'e faul yapıldığını belirtti.

32. dakikada Sivasspor atağında ceza alanına yapılan ortada Yatabare kafayla köşeye vurdu, ancak top direkten geri döndü.

33. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında içeri çevrilen top altı pas üzerinde Mensah'a geldi, onun vuruşunda top üstten auta gitti.

35. dakikada Mensah sağ kanattan topla çok hızlı çıktı, rakip ceza alanına geldi ancak destek gelmeyince geriye döndü. Yerleşen Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

43. dakikada Sivasspor sağ kanattan Yatabare ile geldi, onun ortasında Beşiktaş savunmasındaki anlaşmazlık nedeniyle top kornere çıktı.

Mücadelenin ilk 45 dakikası Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Sivasspor'da Hakan Arslan itirazlarına devre arasında itiraz edince kırmızı kart gördü.

50. dakikada Güven ceza sahası dışı sol çaprazdan şansını denedi ancak top farklı şekilde auta gitti.

61. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği serbest vuruşta top Samassa'da kaldı.

68. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rosier'in yaptığı orta en soldaki N'Koudou'ya geldi onun tekrar ortasında Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

83. dakikada sağ kanattan hareketlenen Larin ceza sahasına girdi, çaprazdan sert vurdu. Samassa'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. 2-0

90+2. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Oğuzhan düzgün bir vuruşla takımın 3 farklı üstünlüğe taşıdı. 3-0

Antalyaspor - Hatayspor karşılaşması ertelendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 89,30
En Yüksek: 89,75
En Düşük: 83,50
Değişim 6,75 %
FK: 0,00
PD / DD: -5,41
İşlem Hacmi 428.564.414
Toplam Adet: 4.921.715
Ağırlıklı Ort.: 86,92
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)