E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş parayı altyapıdan kazanmak istiyor---

Beşiktaş parayı altyapıdan kazanmak istiyor

Beşiktaş parayı altyapıdan kazanmak istiyor
12 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

Beşiktaş mali darboğazdan çıkmak için yol haritasını belirledi. Altyapıya daha fazla önem verecek olan siyah beyazlılar, ayrıca yetenekli ve düşük maliyetli oyuncuları kadroya kazandırıp parlatarak bonservis bedeli elde etmeyi planlıyor.

Beşiktaş'ın KAP'a açıkladığı finansal raporda, 1 Haziran 2018 ile 28 Şubat 2019 arasında futbolcu satış ve kiralamasından 83 milyon TL gelir elde edildiği, 1 Haziran 2019-29 Şubat 2020 arasında ise bu rakamın 14.5 milyon TL'ye düştüğü kayda geçti. Sabah'tan Ogün Şahinoğlu haberine göre, gelecek planlamasına kafa yoran yönetim, mali disiplin adına futbolcu maaşlarını kademeli olarak azaltmanın yanı sıra üreten ve satan kulüp olmak istiyor.

AJAX MODELİ KURULACAK

Bu bağlamda, altyapıya verilen önemin artacağını belirten siyah-beyazlı idareciler, bununla birlikte araştırılmış, takip edilmiş, düşük maliyeti futbolcuları takıma kazandırarak değerlendirmenin peşinde. Yakın geçmişte Cenk, Atınç, Marcelo, Fabri, Ersan vb. gibi iki kritere de uyum sağlayan ve takıma ciddi gelirler kazandıran isimlerden yola çıkan siyah-beyazlılar, gelecekte Benfica, Shakhtar, Ajax örnekleri gibi oyuncu satış pazarında önemli bir yer edinmek istiyor.

EN ÇOK KAZANDIRAN 5 İSİM

1- CENK TOSUN
Bedelsiz geldiği Beşiktaş'tan kulüp tarihinin rekorunu kırarak 22.5 milyon Euro'ya İngiliz Everton'a transfer oldu.

2- ATINÇ NUKAN
Altyapıdan yetişti, Leipzig'e 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildi.

3- ERSAN GÜLÜM
2 milyon Euro bonservis bedeliyle Adanaspor'dan Beşiktaş'a geldi. Çin ekibi Hebei China yolunu tutarken siyah-beyazlılara 7 milyon Euro kazandırdı.

4- MARCELO GUEDES
Kara Kartal'a maliyeti 2 milyon Euro'ydu, Olympique Lyon'a transferi 7 milyon Euro bonservis bedeli ile gerçekleşti.

5- FABRİ
Bedelsiz transfer edildi. Fulham'a gözyaşları ile gitti. Kulübe kazandırdığı para ise 6 milyon Euro oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)