E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeşiktaş finansal durum açıklaması yaptı---

Beşiktaş finansal durum açıklaması yaptı

Beşiktaş finansal durum açıklaması yaptı
30 Aralık 2014 - 11:01 borsagundem.com

Beşiktaş finansal durumun düzeltilmesi için atılacak somut adımlara ilişkin açıklamada bulundu

Beşiktaş Futbol Yatırımları, Borsa Yönetim Kurulu'nun 26.09.2014 tarihli kararı uyarınca mali yapısının güçlendirilmesi ve finansal durumun düzeltilmesi için atılacak somut adımları açıkladı. Buna göre Beşiktaş, Vodafone Arena Stadyumunun faaliyete geçmesi ile beraber yıllık 35-40 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyor. Şirket ayrıca, UEFA ve CAS kararları sonrasında UEFA kupalarından men kararının iki sezonda toplam 15 milyon euroluk kayıba neden olduğunu açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları'ndan yapılan KAP açıklaması şöyle:

''Şirketimiz mali yapısının güçlendirilmesi ve finansal durumunun düzeltilmesi için, Şirketimiz yönetim kurulu tarafından sermaye artırımı da dahil olmak üzere iç ve dış fon kaynaklarının oluşturulması konusunda değerlendirmeler yapılmaktadır. Buna ek olarak önümüzdeki dönemde, yönetim kurulumuzun aşağıda bahsi geçen konularda atılan ve Şirketimiz 31.05.2016 tarihli mali tablolarına da olumlu yansıması beklenen somut adımlar şu şekildedir:

1.Vodafone Arena Stadyumu inşaatı son durum itibariyle devam etmekte olup, profesyonel futbol takımımız maçlarını 2015-2016 sezonunda bu stadyumda oynamayı planlamaktadır. Vodafone Arena Stadyumunun faaliyete geçmesi ile beraber, maç günü gelirleri ile sezonluk koltuk, VIP koltuk ve loca gelirlerinde, önceki sezonlara kıyasla ciddi artışlar beklenmekte ve stadyumun tribün gelirleri, spor dışı aktivite gelirleri, sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirleri şeklinde özetlenebilecek olan toplam gelirlerinin, Şirketimiz stratejik ortağı IMG-Doğuş tarafından hazırlanan planı kötümser senaryosuna göre yıllık 35-40 milyon ABD Doları seviyesine yükselmesi beklenmektedir. 

2.UEFA Mali Fair Play kriterleri denk hesap kuralı 2013-2014 sezonundan itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Buna göre, denk hesap kuralına uymayan kulüpler, UEFA tarafından, para cezası, transfer yasağı, Kupa katılım gelirlerinin dondurulması, kupalardan men gibi cezalara çarptırılmaktadır. UEFA organizasyonlarında sürekli olarak yer alma Şirketimiz ana vizyonunu oluşturmakta ve Yönetim Kurulumuz bunun için sahada olduğu kadar saha dışındaki sonuçların da önemli olduğunun bilinciyle hareket etmektedir. Buna bağlı olarak Şirketimiz gerek transfer politikasında gerek profesyonel oyunculara ödenen ücretlerde bütçe disiplinine uyulması konusunda hassasiyetini içinde bulunduğumuz sezonda ve önümüzdeki sezonlarda korumaya devam edecektir.  

3.Futbol takımımız, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında UEFA ve CAS kararları sonrasında UEFA kupalarından men edilmiştir. Bu durum, ilgili maçların yayın geliri, tribün gelirleri ve kupa katılım gelirleri ile beraber düşünüldüğünde Şirketimiz açısından önemli gelir kayıplarına sebep olmuştur. Bu kayıpların iki sezonda toplam 15 milyon EUR seviyesinde olduğu tahmin edilmektedir. Önümüzdeki dönemde bu gibi kayıpların oluşmaması için azami dikkat gösterilmektedir.  ''

Kredi sözleşmesi imzalandı

Beşiktaş'tan yapılan diğer KAP açıklamasında da Aktif Yatırım Bankası ile 100 milyon TL limitli kredi anlaşması imzalandığı duyuruldu. Açıklamada ''Şirketimiz ile Aktif Yatırım Bankası A.Ş. arasında yapılan kredi anlaşması çerçevesinde, Aktif Yatırm Bankası A.Ş. tarafından Şirketimize 100 milyon TL kredi limiti tanımlanmıştır'' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,02
En Yüksek: 30,02
En Düşük: 28,06
Değişim 9,96 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,82
İşlem Hacmi 1.612.700.358
Toplam Adet: 54.481.298
Ağırlıklı Ort.: 29,58
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)