E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeşiktaş borsada da lider!---

Beşiktaş borsada da lider!

Beşiktaş borsada da lider!
04 Mayıs 2021 - 12:25 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören futbol hisselerinden Beşiktaş nisanda yatırımcısına yüzde 1,08 kazandırarak değer kaybeden rakiplerini ligden sonra borsada da geride bıraktı.

Nisan ayında spor endeksi, yüzde 6,7 oranında değer kaybederken, endeksi oluşturan spor kulüplerinden ligin de zirvesinde bulunan Beşiktaş (#BJKAS), hisse yatırımcısına yüzde 1,08 oranında kazandırarak rakiplerini geride bıraktı.

Mart ayında hisseleri yüzde 109,3 kazandırarak tarihinin en yüksek ikinci aylık performansını sergileyen Beşiktaş, nisan ayında ise yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi oldu.

2 ay üst üste yatırımcısının yüzünü güldüren Beşiktaş yeşil sahalardaki başarılı performansını borsada da sürdürdü.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın gerisinde kalan Fenerbahçe Futbol AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'ın hisseleri ise değer kaybetti.

Nisan ayında Fenerbahçe (#FENER) yüzde 5,7, Trabzonspor (#TSPOR) yüzde 10,9 ve Galatasaray (#GSRAY) hisseleri yüzde 14,6 oranında değer kaybetti.

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden yılbaşına göre performanslarına bakıldığında yatırımcısına en fazla kazandıran yüzde 108,4 ile yine Beşiktaş oldu. Bu dönemde Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 3,3, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 22,2, Trabzonspor'un hisseleri yüzde 23 değer kaybetti.

PİYASA DEĞERİNDE FENERBAHÇE LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Fenerbahçe sahip. Fenerbahçe, nisan ayını 2 milyar 830 milyon 828 bin TL piyasa değeriyle tamamladı.

Fenerbahçe'yi 2 milyar 20 milyon 800 bin TL piyasa değeriyle Beşiktaş, 1 milyar 701 milyon lira piyasa değeriyle Galatasaray, 940 milyon TL Piyasa değeriyle Trabzonspor izledi.

Son 5 yılda dolar bazında kazandıran Borsa 30 hisseleri

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

Borsalarda rüzgar terse döner mi?

Her dönem kazandıran hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tekno papaz 04 Mayıs 2021 23:59

    Patlamasına az kaldı

  • Deli hamdi04 Mayıs 2021 22:56

    Bjk dünya karması, ülkenin cari açığını köpürten, bitik tükenik, borsadan atılması gerekir, buna bakınca artı holding hiç yoktan harcandı, hissedarlar mağdur edildi.

  • hayal 04 Mayıs 2021 12:50

    4 buyuk halka acık kuluplerin hepsi özkaynakları eksıde hemde  sermayelerının ıkı üçkatı eksıde normal baska sirket olsa spk hemen sermeya tamlamauyarısı yada  faliyetlerinin surmesınn ıkansız hale gelmesınden kottan cıkarırdı bu sırketleri.malesef tam tersı olyour nasıl oluyorsa.kuluperın zaralarını kımle rçekıyor hangı bankalar yuklenıyor bu zararlar dolaylı yodan borç yapılandırmalarıyla..

  • papatya fali05 Mayıs 2021 02:19

    yeniden değerleme yapıldığında da özkaynaklar ekside mi???

  • İkinci kim ?04 Mayıs 2021 12:46

    Ligde de lider demek ki bjk doğuştan lider.