E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş:5 - Atiker Konyaspor:1---

Beşiktaş:5 - Atiker Konyaspor:1

Beşiktaş:5 - Atiker Konyaspor:1
30 Ocak 2017 - 20:01 borsagundem.com

Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş evinde Atiker Konyaspor'u 5-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta maçında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Atiker Konyaspor'u gole boğdu: 5-1.

Maça çok hızlı başlayan Siyah-Beyazlılar, 9. dakikada Talisca'nın asistinde Babel'in kafasıyla öne geçti: 1-0.

28'de hızlı şekilde atağa çıkan Beşiktaş'ta Quaresma, Oğuzhan'ı buldu ve milli oyuncunun golüyle Siyah-Beyazlılar, soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

Kartal'ın gol yağmuru ikinci yarıda da devam etti. 50. dakikada Cenk Tosun, Babel'den aldığı pasla ceza sahası içerisinde dönüp nefis vurdu ve durum 3-0 oldu.

6 dakika sonra Cenk, bu kez Quaresma'nın güzel ortasında kafayı vurup skoru 4-0 yaptı. 63'te Dusko Tosic ters bir vuruşla kendi ağlarını buldu: 4-1.

82'de Tolgay Arslan ceza sahasında yerde kaldı, hakem Özgür Yankaya penaltı noktası gösterdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, maçtaki 3. golünü kaydetti: 5-1.

Cenk Tosun bu maçta yaptığı hat-trick ile ligdeki gol sayısını 15'e yükselterek kariyer rekorunu kırdı.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş maçı 4-1'lik üstünlükle tamamladı. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 44 yaparak liderliğini sürdürürken, Atiker Konyaspor ise 27 puanda kaldı.

Öte yandan maçı 1 gol, 1 asistle tamamlayan Ryan Babel ise Siyah-Beyazlı forma altında 3 maçta 2 gol, 1 asistlik performansla göz doldurdu.

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Atiker Konyaspor ile karşı karşıya geldikleri maçta, geçen haftaki kadrosunda değişikliğe gitmedi. Güneş, ligin 18. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 yendikleri maçın ilk 11'ini, Atiker Konyaspor karşısında da sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Adriano Correia'dan oluştu. Savunmanın önünde Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup'un görev aldığı Beşiktaş'ta, orta sahada Ricardo Quaresma, Anderson Talisca ve Ryan Babel şans buldu. Son haftaların formda ismi Cenk Tosun ise forvette yer aldı.

ATIBA MAÇA YETİŞTİRİLDİ
Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle son antrenmanları kaçıran Atiba Hutchinson, Atiker Konyaspor maçına yetiştirildi. Tecrübeli oyuncu, yoğun tedavi sürecinin ardından hazır hale getirildi ve ilk 11'deki yerini aldı.

ERSAN GÜLÜM KADRODA YOK
Siyah-beyazlı takıma, ara transferde kiralık olarak dönen Ersan Adem Gülüm, teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroya dahil edilmedi. Sakatlığı bulunan Caner Erkin ile Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun Milli Takımı kadrosunda yer alan Vincent Aboubakar'ın yanı sıra sakatlığı olan Ömer Şişmanoğlu da kadroda yer almadı. Beşiktaş'ta ayrıca Luis Rhodolfo, Veli Kavlak, Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran da kadroda bulunmadı.

Beşiktaş'ta Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Aras Özbiliz, Andreas Beck ve Gökhan İnler yedekleri oluşturdu.

DEMBA BA VE ERSAN TRİBÜNDE
Beşiktaş'ın transferi için görüşmelere başladığı Demba Ba, siyah-beyazlıları yalnız bırakmadı. Demba Ba'nın yanı sıra Ersan Adem Gülüm, mücadeleyi VIP tribününden izledi.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Beşiktaşlı taraftarlar, maça ilgi gösterdi ve tribünleri büyük oranda doldurdu. Siyah-beyazlı taraftarlar, ısınmaya çıktıkları sırada futbolcuları "Lider buraya" tezahüratıyla tribünlere çağırdı ve onlara destek verdi.

Tribünde bir grubun kötü tezahüratı sonrası diğer taraftarlar ıslıklarla buna müdahale etti. Az sayıdaki Atiker Konyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden mücadeleyi izledi.

ÖMER VE ABOUBAKAR YOK
Beşiktaş'ta Ömer Şişmanoğlu sakatlığı nedeniyle karşılaşmada görev alamayacak. Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesi Kamerun ile yarı finale yükselen Vincent Aboubakar da maçta yok.

2017 SERİSİ
2017 yılında yaptığı 4 resmi karşılaşmada yenilgi almayan siyah-beyazlı takım, bu seriyi de sürdürmeye çalışacak. Yılın ilk maçında Süper Lig'de Osmanlıspor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'u da 4-1 yendi. Ziraat Türkiye Kupası'nda da Darıca Gençlerbirliği'ne 3-0 üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

32. RANDEVU
Beşiktaş ile Atiker Konyaspor, lig tarihinde 32. kez karşı karşıya geliyor. Beşiktaş, geride kalan 31 maçtan 17'sini kazandı, 10'unda berabere kaldı, 4'ünü yitirdi. Lig maçlarında Beşiktaş'ın 61 golüne, Konyaspor 27 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maç 2-2 bitti.

BEŞİKTAŞ SON 10 MAÇTA 3 KEZ KAZANABİLDİ
Beşiktaş, genelde açık ara üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda yenmekte zorlanıyor. Siyah-beyazlılar, rakibiyle yaptığı son 10 lig maçından 3'ünü kazanırken, 5 kez berabere kaldı, 2 kez de mağlup oldu. Bu arada, iki takım arasındaki 31 lig maçından Konyaspor 11'inde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,30
En Yüksek: 27,30
En Düşük: 25,96
Değişim 9,99 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,65
İşlem Hacmi 1.158.046.935
Toplam Adet: 42.746.616
Ağırlıklı Ort.: 27,09
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)