E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş Ankaragücü'ne diş geçiremedi: 0-0---

Beşiktaş Ankaragücü'ne diş geçiremedi: 0-0

Beşiktaş Ankaragücü'ne diş geçiremedi: 0-0
19 Ekim 2019 - 19:44 borsagundem.com

Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı. Siyah beyazlılar, bu sezon deplasmanda ilk puanını kazansa da Galatasaray derbisi öncesi önemli bir kayıp yaşadı.

Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı. Siyah beyazlılar, bu sezon deplasmanda ilk puanını kazansa da Galatasaray derbisi öncesi önemli bir kayıp yaşadı. Öte yandan Ankaragücü, maçın son 15 dakikasını bir kişi eksik oynadı.

Mücadeleden dakikalar:

Maç başladı.

3. dakikada Ankaragücü, sol kanattan korneri kullanırken Kulusic ve Orgill'in aynı anda yükseldiği top yandan dışarı gitti.

11. dakikada Ankaragücü sol kanattan çok etkili geldi. Tiago Pinto'nun yaptığı ortada kaleci Karius da açılmışken Orgill son anda topa dokunamadı.

15. dakikada Beşiktaş sağ kanattan Abdoulay Diaby ile etkili geldi. Çizgiye inen Diaby'nin içeri çevirdiği topu Korcan ayaklarıyla kornere yolladı.

18. dakikada Caner Erkin, sol kanattan çapraza savunma arkasına uzun bir top attı. Burak Yılmaz topla buluşurken dönüp sol ayakla yaptığı vuruş kalecide kaldı.

SARI KART | 23. dakikada Beşiktaş'ta Douglas, Ankaragücü'nün sol beki Tiago Pinto'dan sıyrıldıktan sonra yerde kaldı. Pinto, bu müdahalesi ile maçın ilk sarı kartını gördü.

24. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Pazdan, topu kafayla uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası içinde top, Güven Yalçın'ın önüne düşerken genç oyuncu istediği gibi bir vuruş yapamadı ve top Korcan'da kaldı.

26. dakikada Ankaragücü, yine sol kanattan etkili geldi. Ceza sahası ön çizgisine çevrilen topa Hasan Kaya vurdu ve top Vida'ya çarparak az farkla dışarı gitti. 

Beşiktaş gole çok yaklaştı!

27. dakikada Beşiktaş'ta orta sahada topla buluşan Abdoulay Diaby, topu sürerek Korcan ile karşı karşıya kaldı. Yaptığı vuruşu, kaleci Korcan ayaklarıyla çıkardı. 

SARI KART | 28. dakikada Beşiktaş'ta Caner Erkin, Ante Kulusic'e yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. 

31. dakikada ceza sahası içinin sağ çaprazında Elneny, kaleci Korcan'dan sıyrılmak isterken ayak tabanı Korcan'ın kafasına geldi. Tecrübeli kalecinin tedavisi yaklaşık 3 dakika sürdü.

40. dakikada Ankaragücü'nde Hasan Kaya sağ çizgiden ortasını yaptı. Tehlikeli orta, altı pastaki Orgill'i az bir farkla aştı. 

43. dakikada savunma arkasına atılan topta Burak Yılmaz, son çizgiye indi. Golcü oyuncunun içeri Diaby'ye çevirmek istediği topu Kulusic, müdahalesi ile kornere yolladı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

İkinci yarının ilk tehlikesi Ankaragücü'nden!

53. dakikada Ankaragücü oldukça tehlikeli geldi. Hızlı hücum şansı yakalayan Ankaragücü'nde Sedat Ağçay'ın sağ kanada açtığı topta Hasan Kaya, sağ çaprazdan ceza sahası içine girdi. Hasan'ın sol ayağına çekerek yaptığı vuruş yandan dışarı gitti.

55. dakikada Beşiktaş'ta Lens, sa kanattan etkili olabilecek bir orta yaptı. Burak Yılmaz'ın hareketlendiği pozisyonda Korcan son anda topa müdahalesini yaptı. 

55. dakikada bu kez Ankaragücü'nde Orgill, savunma arkasına hareketlendi. Kalesinden çıkan Karius'tan sıyrılıp içeri orta yapmasına rağmen maçın hakemi pozisyon sonrasında ofsayt bayrağını kaldırdı. 

SARI KART | Tehlikeli gelişebilecek Ankaragücü atağını engelleyen Güven Yalçın, 57. dakikada sarı kart gördü.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 58. dakikada Jeremain Lens oyundan çıkarken Adem Ljajic oyuna dahil oldu. 

62. dakikada Beşiktaş'ta Güven Yalçın, ceza sahası içi sol çaprazda sağ ayağına çekerek vuruşunu yaptı. Top, yandan dışarı gitti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 67. dakikada Beşiktaş'ta sakatlanan Burak Yılmaz'ın yerine Umut Nayir oyuna dahil oldu.

Ljajic'ten üst üste fırsatlar!

70. dakikada Beşiktaş, Ljajic ile büyük bir fırsat yakaladı. Elneny'nin ceza sahası içinde Ljajic'e bıraktığı topta Sırp oyuncunun vuruşunu Pazdan kayarak engelledi. 

72. dakikada Beşiktaş'ta Douglas sağ kanattan ortasını yaptı. Arka direkte Güven Yalçın, topu ortaya çevirirken Ljajic'in önünde kalan topa yaptığı vuruş savunmadan dışarı gitti.

KIRMIZI KART | Ankaragücü, oyuncu değişikliğine hazırlanırken çıkan oyuncu olarak Sedat Ağçay'ın numarası işaret edildi. Kaptan Sedat, oyundan çıkarken ağır hareket edince ilk sarı kartını gördü. Sonrasında hakemle diyalog yaşayan Sedat Ağçay, 76. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 82. dakikada Beşiktaş’ta Elneny oyundan çıkarken Orkan Çınar oyuna dahil oldu. 

SARI KART | Beşiktaş'ta oyuna yeni dahil olan Orkan Çınar, 83. dakikada Tiago Pinto'ya yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 86. dakikada Ankaragücü’nde Hasan Kaya oyundan çıkarken Zaur Sadaev oyuna girdi.

Diaby boş kaleye atamadı!

86. dakikada Beşiktaş’ta Güven Yalçın’ın sol kanattan çevirdiği topta Korcan’ın çelme çabasıyla top, altı pasta Abdoulay Diaby’nin önünde kaldı. Diaby, boş kaleye topu ağlara gönderme şansını etkisiz bir vuruşla tepti ve Pazdan kayarak gol olmasını engelledi. 

SARI KART | Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson, 87. dakikada sarı kart gördü.

89. dakikada savunmanın arkasına hareketlenen Umut Nayir'in karşı karşıya ceza sahası dışından yaptığı vuruş yandan dışarı gitti.

Karşılaşmanın sonuna 5 dakika ilave edildi.

Kalan bölümde başka gol olmayınca karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

İşte 11'ler

Beşiktaş'ın 11'i: Karius, Douglas, Vida, Necip, Caner, Elneny, Atiba, Lens, Diaby, Güven, Burak

Ankaragücü’nün 11’i: Korcan, Kitsiou, Pinto, Kulusic, Pazdan, Moke, Sedat Ağçay, Hasan Kaya, İlhan Parlak, Faty, Orgill

Beşiktaş, bu sezon ligde rakiplerini 2 kez yenebildi. Ayrıca 2 beraberlik ve 3 yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, 7. hafta sonunda 8 puanla 12. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlı takımla aynı performansı gösteren MKE Ankaragücü ise 15. sırada yer alıyor.

Derbi öncesi sınırda oyuncu yok

Beşiktaş'ın 9. haftada Galatasaray ile yapacağı derbi maç öncesi, MKE Ankaragücü müsabakasında oynayabilecek isimler arasında sarı kart ceza sınırında kimse bulunmuyor. Siyah-beyazlı ekipte sadece sakatlığı nedeniyle Ankara deplasmanında görev alamayacak Victor Ruiz ceza sınırında yer alıyor.

Deplasman performansı kötü

MKE Ankaragücü ile rakip sahada karşılaşacak Beşiktaş, deplasmandaki kötü performansıyla dikkati çekiyor. Beşiktaş, deplasmanlarda oynadığı son 6 resmi maçı da kaybederek olumsuz bir seriye imza attı. Ligde geride kalan sezonun son 2 dış saha maçında Galatasaray'a 2-0, Trabzonspor'a ise 2-1 kaybeden siyah-beyazlı takım, bu başarısız grafiğini yeni sezona da taşıdı.
 
Bu sezonki deplasman maçlarında, ligde Demir Grup Sivasspor'a 3-0, Gaziantep FK'ye 3-2 ve Trabzonspor'a 4-1 mağlup olan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde de Slovan Bratislava'ya da 4-2 yenildi. Beşiktaş, deplasmanda galip gelemediği son 6 resmi maçında 18 gol yerken, rakip fileleri 6 kez havalandırabildi.

MKE Ankaragücü'nde Hector, Cebrail ve Oscar forma giyemeyecek Başkent ekibinde sakatlıkları süren Hector Canteros, Cebrail Karayel ve Oscar Scarione forma giyemeyecek. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Metin Diyadin de cezası nedeniyle sahada takımının başında olamayacak.

Beşiktaş ile aynı puana (8 puan) sahip MKE Ankaragücü averajla 15. sırada bulunuyor.

Beşiktaş ile MKE Ankaragücü 101. randevuda

Beşiktaş ile MKE Ankaragücü, Süper Lig'de 101. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 100 maçta Beşiktaş 68, başkent ekibi 8 galibiyet aldı, 24 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı 188 gole, sarı-lacivertliler 67 golle karşılık verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında MKE Ankaragücü'nün sahasındaki bakım çalışmaları nedeniyle Kayseri'de oynanan maçta Beşiktaş 4-1 galip geldi. Sezonun ikinci yarısında İstanbul'daki müsabakada da Beşiktaş aynı sonuçla sahadan galip ayrıldı.

Öte yandan Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile ligde yaptığı son 22 maçın 18'ini kazandı, 3'ünde berabere kaldı, sadece bir kez yenildi.

Başkentte de Beşiktaş üstün

İki ekip arasında Ankara'da yapılan lig maçlarında da Beşiktaş'ın belirgin üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah-beyazlılar, Ankara'da yapılan 48 lig maçının 26'sını kazandı. Başkentte 16 müsabaka berabere bitti, ev sahibi ekip 6 kez galip gelebildi. Ankara'da son 3 maçta gol atamayan Beşiktaş, toplamda başkentte 74 kez rakibinin filelerini havalandırdı. Evindeki son 3 randevuyu kaybetmeyen MKE Ankaragücü ise 35 golle rakibine karşılık verdi.

Bu arada, 1982-1983 sezonunda Ankara'da yapılması gereken lig maçı, MKE Ankaragücü'nün cezası nedeniyle Bursa'da oynandı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Geçen sezonun ilk yarısında MKE Ankaragücü'nün sahasındaki bakım çalışmaları nedeniyle Kayseri'de oynanan maçı ise Beşiktaş 4-1 kazandı.

MKE Ankaragücü, başkentteki son 14 maçtan birini kazanabildi. MKE Ankaragücü, Beşiktaş ile Ankara'da oynadığı son 14 lig maçından sadece birinde 3 puana ulaşabildi. Ligde rakibine Ankara'da 1997-1998 sezonunda 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, evinde sonraki 12 maçtan 10'unu kazandı, 2'sinde ise berabere kaldı. MKE Ankaragücü, 2010-2011 sezonunda cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta henüz 1. dakikada eski Beşiktaşlı Serdar Özkan'ın golüyle 1-0 galip gelerek, 3 puan özlemine son verdi. Taraflar arasında 2011-2012 sezonunda Ankara'da yapılan son lig maçı ise 0-0 sona erdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin19 Ekim 2019 23:04

    Tayfur havutçu dayısı vardı koybasinin dayısı vardınecip inde daysi var Bu kulüpte hangi hoca gelirse gelsin bu tip topcu ve torpil olduğu sürece siz orda daha çok tırnak yersiniz ben tv basında bunu goruyom hoca gormuyo atiba yaş 40 hala sahada caner hala sahada kardeşim 18 yaşında a takımından cocuklari köy o sahaya tırnak yemezsin bizde burda rezil olmayız necip kim ya Allah aşkına

  • RİZE li mulivbjk19 Ekim 2019 22:17

    o küulübede daha çok tırnak yersin APTULLAH efendi....başakşehirin şampiyonluğunu satmanın ceremelerini daha çok çekeceksin..