E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 4 - Aytemiz Alanyaspor: 1---

Beşiktaş: 4 - Aytemiz Alanyaspor: 1

Beşiktaş: 4 - Aytemiz Alanyaspor: 1
09 Nisan 2022 - 13:00 borsagundem.com

Beşiktaş, Süper Lig'in 32. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda Fransız Hoca Valerien Ismael ilk galibiyetine ulaştı.

Beşiktaş ile Alanyaspor, Süper Lig'i 32. haftasında karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş 4-1'lik skorla kazanarak sahadan 3 puanla ayrıldı.

Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Batshuayi ile öne geçen siyah-beyazlılar, 23. dakikada Efecan'ın golüne engel olamadı ve skora denge geldi. Beşiktaş 25. dakikada Josef ile bir kez daha öne geçerken 43. dakikada sahneye Michy Batshuayi çıktı ve takımının 3. golünü kaydetti. Son sözü 78. dakikada Güven Yalçın söyledi ve Beşiktaş, Valerien Ismael dönemindeki ilk galibiyetini aldı.

Bu sonuçla birlikte siyah-beyazlıların puanı 50'ye yükseldi. Alanyaspor ise 52 puanda kaldı.

Kritik mücadeleyi Volkan Bayarslan yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Volkan Bayarslan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Beşiktaş başlıyor.

2. dakika GOOOLL!! Beşiktaş Michy Batshuayi'nin attığı gol ile Aytemiz Alanyaspor karşısında 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan topla buluşan Rachid Ghezzal topu havalandırıp verdiği şık ara pasında savunma arkasına koşu yapan Michy Batshuayi ceza sahası sağ çaprazda kaleci Marafona ile karşı karşıya kalıyor. Michy Batshuayi yerden sağ ayağı ile yaptığı vuruşta sol direğe çarpan top ağlarla buluşuyor.

5. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Joao Novais'in ceza alanına gönderdiği ortasında Domagoj Vida topu uzaklaştırıyor.

9. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında Joao Novais topu taca gönderiyor.

11. dakika Kullanılan serbest vuruşta Efkan Bekiroğlu Domagoj Vida mücadelesinde potansiyel penaltı incelemesi için VAR sistemine başvuruluyor ve devam kararı çıkıyor.

12. dakika Rachid Ghezzal'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Michy Batshuayi'nin kafa vuruşu ile çevirdiği topu Aytemiz Alanyaspor savunması müdahale ederek uzaklaştırıyor.

18. dakika Alex Teixeira'nın Defansın arkasına atttığı ara pasına hareketlenen Michy Batshuayi için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

22. dakika Juanfran'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Francisco Montero topu uzaklaştırıyor.

23. dakika GOOLL!! Aytemiz Alanyaspor Efecan Karaca'nın golü ile Beşiktaş karşısında 1-1'lik beraberliği yakalıyor. Daniel Candeias'ın sağ kanada doğru gönderdiği uzun pasa hareketlenen Tayfur Bingöl sağ çizgiden çevirdiği topta Efecan Karaca sağ çaprazdan yaptığı gelişine yerden plase vuruşta topu ağlara gönderiyor.

25. dakika GOOOLL!! Beşiktaş Josef De Souza'nın attığı gol ile Aytemiz Alanyaspor karşısında 2-1 öne geçiyor. Cristian Borja'nın uzaklaştırdığı topta ceza sahası dışı sağ çaprazda Valentin Rosier'in gelişine yerden vuruşu Josef De Souza'ya pas oluyor. ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Josef topu sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruş ile topu ağlara gönderiyor.

28. dakika Aytemiz Alanyaspor Efecan Karaca ile gole yaklaşıyor. Efecan'ın aşırtma vuruşu üst ağlarda kalıyor.

32. dakika Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Michy Batshuayi için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

36. dakika Savunmadan ileri çıkan Francisco Montero'nun ceza sahası sol çaprazdan sol ayağı ile yaptığı yerden vuruşta top kaleci Marafona'da kalıyor.

39. dakika Juanfran'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Valentin Rosier topu uzaklaştırmayı başarıyor.

41. dakika Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Efecan Karaca için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

43. dakika GOOLL!! Beşiktaş Michy Batshuayi'nin attığı gol ile Aytemiz Alanyaspor karşısında skoru 3-1'e getiriyor. Valentin Rosier'in sağ çaprazdan arka direğe doğru gönderdiği şık havadan pasında Michy Batshuayi topu göğsü ile kontrol edip sağ ayağı ile yaptığı yarım vole vuruşunda top köşeden ağlarla buluşturuyor.

45+1. dakika Hakem Volkan Bayarslan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 3-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Volkan Bayarslan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Aytemiz Alanyaspor başlıyor.

47. dakika Sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Welinton, topla birlikte ilerleyen Tayfur Bingöl'e müdahalede bulununca hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Bu sarı kart ile Welinton Silva gelecek maç için cezalı duruma düşüyor.

50. dakika Josef De Souza'nın pasında topla buluşan Michy Batshuayi'nin sağ çaprazdan vuruşunda Juanfran'ın müdahalesi ile top uzaklaşıyor.

52. dakika Rachid Ghezzal'ın defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Michy Batshuayi için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

55. dakika Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Michy Batshuayi için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

57. dakika Aytemiz Alanyaspor'da iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Candeias oyundan çıkarken, Oğuz Aydın yerine giren isim oluyor. Umut Güneş oyundan çıkarken, Emre Akbaba yerine giren isim oluyor.

58. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Joao Novais'in ceza alanına gönderdiği ortasında Ersin Destanoğlu topa hakim olmayı başarıyor.

60. dakika Sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Michy Batshuayi, Furkan Bayır'a eli ile yüzüne müdahalede bulununca hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

63. dakika Beşiktaş'ta iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Michy Batshuayi oyundan çıkarken, Georges-Kevin N'Koudou yerine giren isim oluyor. Alex Teixeira oyundan çıkarken, Güven Yalçın yerine giren isim oluyor.

64. dakika Josef De Souza'nın sol çaprazdan yaptığı yerden vuruş Aytemiz Alanyaspor savunmasından dönüyor, Dönen topta Can Bozdoğan'ın şutunda yine savunmadan dönen topu önünde bulan Rachid Ghezzal şut açısını arayıp sağ ayağı ile yerden yaptığı vuruşu Marafona çelmeyi başarıyor.

67. dakika Valentin Rosier'in sağ kanattan ters kanada doğru gönderdiği uzun pasa hareketlenen Georges-Kevin N'Koudou için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

68. dakika Aytemiz Alanyaspor'da üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Joao Novais oyundan çıkarken, Wilson Eduardo yerine giren isim oluyor.

73. dakika Wilson Eduardo'nun pasında topla buluşan Efkan Bekiroğlu'nu ceza sahası yayından yaptığı vuruş Welinton'un müdahalesi ile kornere çıkıyor.

75. dakika Beşiktaş'ta üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rachid Ghezzal oyundan çıkarken, Miralem Pjanic yerine giren isim oluyor.

78. dakika GOOOLL!! Beşiktaş Güven Yalçın'ın attığı gol ile Aytemiz Alanyaspor karşısında skoru 4-1'e getiriyor. Sol kanatta gelişen Beşiktaş kontra atağında Rıdvan Yılmaz'ın ara pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Güven Yalçın sol ayağı ile yerden vuruşunda yan direğe çarpan top ağlara gidiyor.

79. dakika Aytemiz Alanyaspor'da dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Efkan Bekiroğlu oyundan çıkarken, Leroy Fer yerine giren isim oluyor.

83. dakika Cristian Borja'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Domagoj Vida kafa vuruşu ile topu uzaklaştırıyor.

84. dakika Beşiktaş'ta dördüncü ve beşinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rıdvan Yılmaz oyundan çıkarken, Umut Meraş yerine giren isim oluyor. Welinton Silva oyundan çıkarken, Necip Uysal yerine giren isim oluyor.

88. dakika Georges-Kevin N'Koudou ceza sahası sol çizgiden içeri gönderdiği yerden sert ortada Fatih Aksoy altıpasta son anda müdahale ederek topu uzaklaştırıyor.

90. dakika Sol taraftan paslaşılarak kullanılan kornerde Oğuz Aydın'ın ortasında Domagoj Vida topu uzaklaştırıyor.

90+2. dakikaHakem Volkan Bayarslan karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Beşiktaş, evinde Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup ediyor. Bu sonuçla Beşiktaş ligde puanını 50'ye yükseltirken, Aytemiz Alanyaspor 52 puanla haftayı kapatıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Welinton, Vida, Montero, Rosier, Josef, Can, Rıdvan, Ghezzal, N'Koudou, Batshuayi

Alanyaspor: Marafona, Awaziem, Milunovic, Borja, Juanfran, Novais, Efkan, Tayfur, Efecan, Emre Akbaba, Candeias

MAÇ NOTLARI

*Ligde son olarak deplasmanda Demir Grup Sivasspor'u mağlup eden Beşiktaş, bu müsabakadan sonra oynadığı dört maçı kazanamadı. Evinde Medipol Başakşehir ve Atakaş Hatayspor ile sırasıyla 2-2 ve 1-1'lik skorlarla berabere kalan Beşiktaş, deplasmanda iki derbi maça çıktı. Galatasaray'a 2-1 boyun eğen Kartal, Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

*Geride kalan 31 haftada rakipleriyle 11 kez berabere kalan Beşiktaş, bu alanda ligin zirvesini Demir Grup Sivasspor ile paylaşıyor. Siyah-beyazlı ekip, ligin ikinci yarısında oynadığı 12 maçın 7'sinde rakipleriyle yenişemedi ancak bu maçlarda sadece bir mağlubiyet aldı.

*Geçtiğimiz sezon kaydettiği 8 gol ve yaptığı 17 asistle şampiyonluğun en önemli mimarlarından biri olmayı başaran Rachid Ghezzal, son dönemde takımını taşımaya devam ediyor. Beşiktaş'ın ligde oynadığı son üç maçında kaydettiği üç golde de asistin sahibi olan Cezayirli yıldız, bu sezon ligde 3 gol ve 5 asistle oynuyor. İlginç bir veri olarak Ghezzal, bu sezon en çok gol pasını takımın sol beki Rıdvan Yılmaz'a verdi.

*Topladığı 52 puanla 4. sırada yer alan ve Avrupa kupalarına gitmeyi amaçlayan Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş deplasmanına galibiyet parolasıyla gelecek. Francesco Farioli'nin ekibi, sezon boyunca deplasman maçlarında topladığı 27 puanla ligin en iyi üç ekibi arasına girmeyi başardı. Akdeniz temsilcisi, Farioli yönetiminde çıktığı hiçbir deplasman maçında mağlup olmadı.

Görüşmeler başladı: Beşiktaş'ta ilk tercih Sörloth!

Beşiktaş Sörloth için atağa geçti!

Beşiktaş maç tekrarı için TFF'ye başvurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,30
En Yüksek: 27,30
En Düşük: 25,96
Değişim 9,99 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,65
İşlem Hacmi 1.158.046.935
Toplam Adet: 42.746.616
Ağırlıklı Ort.: 27,09
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)