E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 4 - Ankaragücü: 1---

Beşiktaş: 4 - Ankaragücü: 1

Beşiktaş: 4 - Ankaragücü: 1
28 Nisan 2019 - 16:25 borsagundem.com

Süper Lig'in 30. haftasında şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş sahasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk eden Beşiktaş, sahadan 4-1 galip ayrılarak Galatasaray'la deplasmanda oynanacak derbi öncesi moral depoladı.

Üst üste 6. maçını kazanan Beşiktaş'ta golleri 9. ve 63. dakikada (penaltı) Burak Yılmaz, 54. dakikada Vida ve 81. dakikada Ljajic kaydetti.

Bu sonuçla puanını 59'a yükselten Kara Kartal,lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi, ikinci sıradaki Galatasaray'la puanını eşitledi ve averaj farkıyla üçüncü sırada yer aldı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Galatasaray'la karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Müsabaka konuk ekip MKE Ankaragücü'nün vuruşu ile başlıyor.

3. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Tyler Boyd ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı karşılamayı başarıyor.

6. dakika Boyd'un ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Dever Orgill çok sert vuruyor ancak kaleci Loris Karius gole izin vermiyor.

8. dakika GOOOLL!! Beşiktaş, Burak Yılmaz ile öne geçiyor! Orta alandan hızlı çıkan siyah beyazlılarda Adem Ljajic'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz topu ceza yayına doğru çekip sağ ayağı ile sert vuruyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

14. dakika Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Adem Ljajic ortasını penaltı noktasının gerisinde doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Gökhan Gönül kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

18. dakika Topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Hadi Sacko rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak savunmadan sekerek kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

21. dakika Boyd sağ kanatta topla buluşuyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada bulunan Gökhan Gönül meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başarıyor.

24. dakika Sol kanatta topu rakibinden çalan Hadi Sacko son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına doğru göndermek istiyor ancak savunma araya giriyor.

29. dakika Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Tyler Boyd ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Michal Pazdan kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Loris Karius sağ üst köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

34. dakika Sedat Ağçay sol çaprazdan kaleyi çok uzak mesafeden gören bir noktadan çok sert vuruyor ancak kaleci Loris Karius sağ üst köşeye uzanarak aynı güzellikte bir kurtarış gerçekleştiriyor.

37. dakika Ceza sahası içi sağ tarafında topu rakibinden çalan Dever Orgill bekletmeden pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen arkadaşı Hector Canteros'a gönderiyor. Canteros bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmuyor ve kaleci Loris Karius meşin yuvarlağı kolay bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

42. dakika Jeremain Lens'in pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Adem Ljajic vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak etkisini kaybediyor.

45. dakika Moke çok uzak mesafeden yerden şansını deniyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Loris Karius'un üzerine gidiyor.

45+1. dakika Serbest vuruşta Adem Ljajic doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

45+3. dakika Hakem Halil Umut Meler'in düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

46. dakika  Karşılaşmanınikinci yarısı ev sahibi Beşiktaş'ın vuruşu ile başlıyor.

50. dakika Siyah beyazlılar gole çok yaklaşıyor. Hızlı gelişen atakta topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Jeremain Lens topu sağ tarafına çekerek yerden sert vuruyor ancak kaleci Altay Bayındır sol köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

54. dakika GOOOLL!!! Beşiktaş, Domagoj Vida ile farkı ikiye çıkartıyor! Orta alanda topu çalan Domagoj Vida pasını Jeremain Lens'e veriyor. Lens bekletmeden sağ kanattaki arkadaşı Burak Yılmaz'ı görüyor. Burak ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Kaleci Altay Bayındır'ın yumrukları ile uzaklaştırmaya çalıştığı top savunmadan sekerek altıpas alanı içerisinde Domagoj Vida'nın önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelere gönderiyor.

63. dakika GOOOLL!!! Penaltı vuruşu için topun başına Burak Yılmaz geçiyor. Burak Yılmaz topu yerden sağ köşeye doğru gönderiyor ve durumu 3-0'a taşıyor.

69. dakika  Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Tyler Boyd vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

71. dakika MKE Ankaragücü gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Hector Canteros ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Alihan Kubalas kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Loris Karius sol üst köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

73. dakika PENALTI! Atiba Hutchinson ve Michal Pazdan ceza sahası içerisinde ikili mücadele sonrasında Atiba Hutchinson'nın topa elle müdahale ettiği gerekçesi ile hakem Halil Umut Meler VAR'a danışıyor. VAR incelemesi sonrasında Halil Umut Meler beyaz noktayı işaret ediyor. Karius gole izin vermiyor.

79 dakika GOOOLL!!! Kural ihlali nedenli ile penaltı atışı tekrar ediliyor. Hadi Sacko topu yerden sol köşeye gönderiyor ve durumu 3-1'e getiriyor.

81. dakika GOOOLL!! Beşiktaş, Adem Ljajic ile farkı tekrar üçe çıkartıyor! Topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan Adem Ljajic arkadaşı Shinji Kagawa ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor ve altıpas sol çaprazından aşırtma vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelere gönderiyor.

85. dakika Orta alanda topla buluşan Shinji Kagawa bekletmeden havadan pasını savuna arkasına kaçan Adem Ljajic'e gönderiyor ancak Adem Ljajic'den önce kaleci Altay Bayındır çıkıyor ve tehlikeyi önlüyor.

90. dakika Shinji Kagawa'nın havadan pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Caner Erkin sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

90+6. dakika Hakem Halil Umut Meler müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

İŞTE İLK 11’LER

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Caner, Dorukhan, Atiba, Lens, Ljajic, Güven, Burak

MKE ANKARAGÜCÜ: Altay, Kitsiou, Pazdan, Kulusic, Pinto, Moke, Sedat, Sacko, Canteros, Boyd, Orgill

MAÇTAN NOTLAR

* Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, 29. haftada Demir Grup Sivasspor ile oynanan maçta sakatlanan Gary Medel'in yerine sarı kart cezası biten Caner Erkin'i sol bekte görevlendirdi.

* Geçen hafta ilk 11'de şans bulan Shinji Kagawa MKE Ankaragücü karşısında yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Güven Yalçın oynadı.

* Sakatlıkları geçen Adriano Correia ile Ricardo Quaresma, MKE Ankaragücü maçının kadrosunda yer aldı.

* Beşiktaşlı taraftarlar, lider Medipol Başakşehir'in yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk için umutlarını artıran takımlarına büyük destek verdi, şampiyonluk şarkıları söyledi.

* Van Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Korosu, saha kenarında küçük bir konser verdi. Öğrencilerin söylediği Beşiktaş marşlarına taraftarlar da eşlik etti.

* Beşiktaşlı taraftarlar, MKE Ankaragücü'nün Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı maç sonrası Ankara'ya dönüş sırasında yaşanan kazada iki taraftarını kaybeden Ankara ekibi için tribünde "Başın sağolsun Ankaragücü" pankartı açtı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)