E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 3 - Başakşehir: 2---

Beşiktaş: 3 - Başakşehir: 2

Beşiktaş: 3 - Başakşehir: 2
21 Kasım 2020 - 19:58 borsagundem.com

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Mücadeleyi siyah-beyazlılar 3-2'lik skorla kazandı ve son şampiyonun 5 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, son şampiyon Başakşehir'i konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş 3-2 kazandı.

Beşiktaş'ın gollerini 44. dakikada Atiba, 45+1. dakikada Larin ve 72. dakikada penaltıdan Aboubakar kaydetti. Başakşehir'in golünü 81. ve 90+4. dakikalarda Guldbransen attı. Başakşehir'de Mehmet Topal 70. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla birlikte Başakşehir'in 5 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi ve puanı 13'te kaldı. Beşiktaş ise bir maç eksiğine rağmen puanını 13 yaptı ve 6. sırada yer aldı.

Vodafone Park'taki karşılaşmayı Hakem Ümit Öztürk yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Ümit Öztürk maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Medipol Başakşehir başlıyor.

5. dakika Bernard Mensah'ın pasında topla buluşan Rıdvan Yılmaz ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ve Medipol Başakşehir savunmasının müdahalesiyle topu uzaklaştırıyor.

13. dakika Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Rachid Ghezzal'in ortasında Medipol Başakşehir savunması ön direkte topu uzaklaştırıyor. Dönen topta Dorukhan Toköz'ün pasında topla buluşan Bernard Mensah'ın şutu üstten ata gidiyor.

20. dakika İrfan Can Kahveci'nin havadan uzun pasına hareketlenen Demba Ba ceza sahası içinde sağ çaprazdan yaptığı yarım vole vuruşu auta gidiyor.

25. dakika Rachid Ghezzal'ın pasında topla bluşan Rıdvan Yılmaz kaleyi karşıdan gören bir noktadan sol ayağıyla bir vuruş yaparak şansını deniyor fakat top üstten auta gidiyor.

34. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında Medipol Başakşehir savunması topu uzaklaştırıyor.

42. dakika Ceza sahasının yayına yakın sağ çaprazdan tehlikeli yerden kullanılan serbest vuruşta Rachid Ghezzal'in vuruşu az farkla yandan auta gidiyor.

44. dakika GOOLL!! Beşiktaş Atiba Hutchinson'ın attığı gol ile Medipol Başakşehir karşısında 1-0 öne geçiyor. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Rachid Ghezzal'in ortasında arka direkte bomboş olan Atiba Hutchinson altıpasta rahat bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.

45+1. dakika GOOLL!! Beşiktaş Cyle Larin'in attığı golle Medipol Başakşehir karşısında 2. golü buluyor. Medipol Başakşehir serbest vuruşunda dönen topta kontra atağa çıkan Beşiktaş'ta Bernard Mensah orta saha çizgisinden sağ tarafa koşu yapan Atiba Hutchinson'a ara pasını veriyor. Medipol Başakşehir savunmasını az adamla yakalayan Atiba Hutchinson sağ kanattan hızla ceza sahasına girip penaltı noktasında uygun olan Cyle Larin'e çeviriyor ve Larin sağ ayasğıyla ayak içi bir vuruş yaparak topu ağlara gönderiyor.

45+4. dakika Hakem Ümit Öztürk ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Ümit Öztürk ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Beşiktaş başlıyor.

52. dakika Medipol Başakşehir Demba Ba ile gole çok yaklaşıyor. Sol çaprazdan Deniz Türüç'ün ortasında arka direkte Martin Skrtel topu altıpasta uygun durumda olan Demba Ba'ya kafa vuruşu ile topu indiriyor. Altıpasta uygundurumda olan Demba Ba gelişine sol ayağıyla yaptığı vuruşunu son anda kaleci Utku Yuvakuran çelmeyi başarıyor.

58. dakika Rafael'in sağ çaprazdan yaptığı orta sonrası Edin Visca ceza sahası içinde havalanan topa yarım vole bir vuruş yapıyor ve top üstten auta çıkıyor.

64. dakika Karşılaşmanın hakemi Josef De Souza'nın Rafael'i düşürmesi sonrası penaltı kararı veriyor. Ardından VAR sisteminin önerisiyle faulün ceza sahası dışından olduğuna karar vererek serbest vuruşu veriyor.

72. dakika GOOLL!! Beşiktaş Vincent Aboubakar'ın penaltıdan attığı gol ile skoru 3-0 yapıyor.

81. dakika GOOLL!! Medipol Başakşehir Fredrik Gulbrandsen'in attığı golle Beşiktaş karşısında farkı 2'ye indiren golü buluyor. Defanstan Martin Skrtel'in gönderdsiği uzun pasta Fredrik Gulbrandsen Necip Uysal ile girdiği ikili mücadeleyi kazanıp ceza sahası sağ çaprazdan gelişine bir vuruş yapıyor topu ağlara gönderiyor.

90+4. dakika GOOLL!! Medipol Başakşehir Fredrik Gulbrandsen'in attığı 2. golle Beşiktaş karşısında farkı 1'e indiren golü buluyor. Sağ taraftan Edin Visca'nın pasında Fredrik Gulbrandsen ceza sahası içinde gelişine yerden bir vuruş yaparak topu ağlara gönderiyor.

İŞTE İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Utku, Dorukhan, Necip Montero, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Atiba, Mensah, Ghezzal, Cyle Larin
Aboubakar

BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Rafael, Skrtel, Epureanu, Mbombo, Mehmet Topal, İrfan Can Kahveci, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Visca, Demba Ba

MAÇTAN NOTLAR

* Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Beşiktaş, rakibi karşısına Gaziantep FK mücadelesine göre 6 farklı isimle çıktı. Siyah-beyazlı takımda 5 oyuncunun yeni tip korona virüs test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla kadro sıkıntısı yaşayan teknik direktör Sergen Yalçın, kırmızı kart cezalısı Ersin Destanoğlu'nun yerine Utku Yuvakuran'ı kalede görevlendirdi.

* Valentin Rosier'in yerine savunmanın sağında Dorukhan Toköz forma giyerken, Gaziantep FK maçında sakatlanan Welinton'un yokluğunda ise stoperde Francisco Montero şans buldu. A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynadığı maçın devre arasında yeni tip koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı açıklanan Domagoj Vida'nın yerine ise Necip Uysal, Montero'nun yanında oynadı.
Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ise kadroda yer alamazken, bu oyuncunun görevini Bernard Mensah yerine getirmeye çalıştı.

* Siyah-beyazlı ekipte Fabrice N'Sakala da Oğuzhan gibi kadroya dahil edilmedi. Yalçın, bu oyuncunun savunmanın solundaki görevini ise genç isim Rıdvan Yılmaz'a verdi. Dorukhan'ın savunmaya geçmesiyle savunmaya dönük orta saha görevini Josef de Souza yerine getirmeye çalıştı.

* Beşiktaş'ta Gaziantep FK maçında ilk 11'de oynayan Atiba Hutchinson, Vincent Aboubakar, Cyle Larin, Rachid Ghezzal ve Dorukhan Toköz Medipol Başakşehir maçında da forma giydi. Ajdin Hasic de Beşiktaş'ın zorlu maçta kullanamadığı isimlerden biri oldu. Beşiktaş'ta sakatlığı tamamen geçen Georges-Kevin N'Koudou, Medipol Başakşehir maçı için kadroya dahil edildi.

* Bu sezon sadece UEFA Şampiyonlar Ligi elemesindeki PAOK maçında forma giyebilen ve daha sonra sakatlığından dolayı kadroda yer alamayan N'Koudou, yedek soyundu. Siyah-beyazlı ekipte yedek kaleci olarak 24 Şubat 2004 doğumlu Emre Bilgin yer aldı. Emre'nin yanı sıra genç oyuncular 19 yaşındaki Erdoğan Kaya, 20 yaşındaki Kartal Kayra Yılmaz ve 17 yaşındaki Serdar Saatçi de yedek soyundu.

* Sakatlığı nedeniyle Yeni Malatyaspor ve Gaziantep FK maçlarında forma giyemeyen Gökhan Töre de yedekler arasında yer aldı. Beşiktaş'ta ayrıca Güven Yalçın, Adem Ljajic ve Atakan Üner yedek soyundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum22 Kasım 2020 14:31

    Türk  Futbolunu el birliği ile  aşağı çektiniz  başta  İstanbul kulüpler ve çok ünlü teknik direktörler!  Sanki ne yaptığınız  insanların çok umurunda!  Abuk subuk işler!  Digital abonman iptalleri  çoğalırsa (ki çoğalıyor)  o zaman göreceğim sizin havanızı!  

  • Alp21 Kasım 2020 22:47

    Umurumda devil ister yensin veya..yenilsin..FUTBOLU cok abarttigimizi dusunuyorum..cok cok pahali spor veya sektor..bizim gibi ulkeler cok harciyor..oysa bizim oyle harcanacak luksumuz olmamali..ustelik basarida yok..elin 3...5 milyon ulkeler..cok cok basarili..bizim her turlu imka var..basari hikaye..saatlerce tv.yapilan proramlar..stadler.futbol fedarasyon butceleri..yazik.tamam elbette.ytamamen ilgisiz kalina.. ama biz her seyi.abarttigimiz gibi..bunuda

  • gdf21 Kasım 2020 21:22

    su besiktaş takımaına ayar oluyom. hiç sevmiyorum. kara batak kuşları.