E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 3 - Alanyaspor: 0---

Beşiktaş: 3 - Alanyaspor: 0

Beşiktaş:  3 -  Alanyaspor: 0
27 Ocak 2023 - 20:01 borsagundem.com

Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında Corendon Alanyaspor'u ağırladı. Kartal Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek 3 puanı aldı, galibiyet serisini de 5 maça çıkardı.

Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş ile Corendon Alanyaspor, Vodafone Park'ta kozlarını paylaştı.   Siyah beyazlılar, mücadelenin 20. dakikasında Cenk Tosun'un penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Cenk Tosun 50. dakikada yine sahneye çıktı, şık bir vuruşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Skoru belirleyen gol ise 59. dakikada Dele Alli'den geldi. Bu sonuçla Beşiktaş'ın puanı 38 oldu. Alanyaspor ise 25 puanda kaldı. Mücadeleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetti.

İŞTE İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert | Tayfur, Tayyip, Welinton, Masuaku | Gedson, Salih | Muleka, Dele, Cenk | Aboubakar.

Corendon Alanyaspor: Runnarson | Furkan, Fatih, Fer | Candeias, Umut, Lusamba, Oğuz | Efecan, Cavaleiro, Ahmed Hassan.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Beşiktaş başlıyor.

3. dakika Salih Uçan'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Vincent Aboubakar'ın, Runar Runarsson'u ekarte ederek sol çaprazdan yaptığı vuruşta top son anda araya giren Furkan Bayır'dan geri geliyor.

7. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Arthur Masuaku'nun ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Jackson Muleka'nın, ön direkten gelişine yaptığı kafa vuruşunda top kalenin yanından auta çıkıyor.

12. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Arthur Masuaku'nun ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Cenk Tosun istediği vuruşu yapamayınca top auta çıkıyor.

14. dakika Daniel Candeias'ın pasıyla topla buluşan Efecan Karaca'nın ceza alanında sağ çaprazda karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Mert Günok gole izin vermiyor.

18. dakika Beşiktaş penaltı kazanıyor! Runar Runarsson'un, Cenk Tosun'a ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösteriyor.

20. dakika GOOOLL!!! Penaltı vuruşu için topun başına geçen Cenk Tosun, yaptığı vuruşla kaleci Runar Runarsson'un sağından meşin yuvarlağı köşede ağlarla buluşturmayı başarıyor.

24. dakika Daniel Candeias'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ahmed Hassan'ın ön direkten gelişine yaptığı vuruşta Mert Günok gole izin vermiyor.

34. dakika Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Arthur Masuaku'nun ceza alanına gönderdiği ortasında seken top Runar Runarsson'da kalıyor.

36. dakika Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ın golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Ancak gol VAR kararıyla ofsayt gerekçesiyle iptal oluyor.

40. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Arthur Masuaku'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Zinedine Ferhat kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

43. dakika Tayfur Bingöl'ün ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top Arnaud Lusamba'dan geri geliyor.

45. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

45+5. dakika Hakem Uğurlu ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İl yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Corendon Alanyaspor başlıyor.

50. dakika GOOOLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Gedson Fernandes'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Cenk Tosun, sol çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Runar Runarsson'un sağından üst köşede ağlarla buluşturarak kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü atan isim oluyor.

59. dakika GOOOLL!!! Beşiktaş, Dele Alli'nin golü ile maçta farkı üçe çıkarıyor. Savunmada Idrissa Doumbia ile Runar Runarsson arasındaki anlaşmazlık sonucunda topla buluşan Dele Alli'nin, sol çaprazdan yaptığı vuruşta Runar Runarsson'un müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.

65. dakika Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Efkan Bekiroğlu, topla birlikte ilerleyen Tayfur Bingöl'e müdahalede bulununca hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

67. dakika Efkan Bekiroğlu'nun pasıyla topla buluşan Ahmed Hassan'ın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direği dibinden az farkla auta çıkıyor.

76. dakika Fatih Aksoy'un defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Erencan Yardımcı için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

79. dakika Oğuz Aydın'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Zinedine Ferhat'ın altıpas önünden yaptığı vuruşta top kalenin sağından auta çıkıyor.

83. dakika Beşiktaş gole yaklaşıyor. Tayfur Bingöl'ün pasıyla topla buluşan Necip Uysal'ın ceza sahası önünde hafif sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinden geri geliyor.

89. dakika Cenk Tosun'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Gedson Fernandes'in yaptığı vuruşta top Fatih Aksoy'dan geri geliyor.

90+2. dakika Georges-Kevin N'Koudou'nun sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Kerem Atakan Kesgin'in ön direkten gelişine yaptığı vuruşta Runar Runarsson gole izin vermiyor.

90+3. dakika Arthur Masuaku'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Georges-Kevin N'Koudou'nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kalenin üstünden auta çıkıyor.

90+7. dakika Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Beşiktaş, kendi sahasında Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup ediyor. Bu sonuçla Beşiktaş ligde puanını 38'e yükseltirken, Corendon Alanyaspor ise 25 puanda kalıyor.

MAÇ NOTLARI

Beşiktaş üst üste 5. galibiyetini aldı
Cenk Tosun (2) ve Dele Alli'nin golleriyle puanını 38'e yükselten siyah-beyazlı ekip, ligde üst üste 5. galibiyetini alarak serisini devam ettirdi. Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından 8 lig maçına çıkan siyah-beyazlı ekip, bu süreçte 6 galibiyet, 1'er yenilgi ve beraberlik yaşadı.

Cenk Tosun gollerine devam ediyor
Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından 11 kişilik kadroda yer bulmaya başlayan ve golleriyle adından söz ettiren Cenk Tosun, Corendon Alanyaspor'u da boş geçmedi. Cenk Tosun, attığı iki golle Beşiktaş'ın galibiyetinde rol oynadı ve bu sezon ligdeki gol sayısını 8'e yükseltti. Karşılaşmanın 18. dakikasında kaleci Runarsson'un Cenk Tosun'a müdahalesinin ardından hakem, penaltı noktasını gösterdi. Cenk Tosun, kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Cenk, 50. dakikada ise kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Güneş'ten önce tek golünü 10. haftadaki Trabzonspor maçında atan 31 yaşındaki futbolcu, Güneş sonrası HangiKredi Ümraniyespor (2), Galatasaray, Kasımpaşa, Arabam.com Konyaspor ve Corendon Alanyaspor (2) karşılaşmalarında gol sevinci yaşadı. Ziraat Türkiye Kupası'nda da Şanlıurfaspor (2) ve MKE Ankaragücü maçlarını boş geçmeyen Cenk, toplamda 11 gole ulaştı. Cenk Tosun, iç sahada attığı gollerle Vodafone Park'ta en fazla gol atan Beşiktaşlı futbolcu oldu. Siyah-beyazlı oyuncu, Dolmabahçe'deki gol sayısını 24'e yükseltti.

Aboubakar, VAR'a takıldı
Beşiktaş'ın yeni golcüsü Vincent Aboubakar'ın 677 gün sonra sahne aldığı Vodafone Park'ta yaşadığı gol sevinci kısa sürdü. Maçın 36. dakikasında kaleci Mert Günok'un gönderdiği uzun topla ceza sahasına giren Muleka'nın pasıyla ceza sahası dışından şık bir aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderen Aboubakar'ın golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Dele Alli golü hatırladı
Beşiktaş'ın bu sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Dele Alli, haftalar sonra siyah-beyazlı formayla gol sevinci yaşadı. Ligin 4. haftasında Demir Grup Sivasspor ile oynanan mücadelede ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen Dele Alli, 5. haftada MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynanan karşılaşmada ilk golünü kaydetmişti. Daha sonra sakatlık ve teknik adam tercihiyle 6 maçta görev yapamayan Dele Alli, 6 karşılaşma sonra 11 kişilik kadroda yer bulduğu müsabakada takımının üçüncü, kendisinin de Beşiktaş formasıyla ikinci golünü attı. Daha önceki maçlarda oyundan çıkarken ıslıklanarak protesto edilen Dele Alli, 85. dakikada yerini Kerim Atakan Kesgin'e bırakırken siyah-beyazlı taraftarların alkışını aldı.

Alanyaspor'un penaltısı VAR'dan döndü
Karşılaşmanın 69. dakikasında Alanyaspor penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Masuaku ile Candeias arasında yaşanan pozisyon sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterirken, Masuaku'ya da sarı kart verdi. Daha sonra VAR merkezinden yapılan uyarı sonrası Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonu monitörden izleyerek penaltı kararını ve sarı kartı iptal etti. Mert Günok kalesinde devleşti. Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından kaleyi Ersin Destanoğlu'ndan alan Mert Günok, yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Alanyaspor'un yakaladığı net pozisyonlarda kalesini gole kapatan Mert Günok, Yukatel Kayserispor maçından sonra Alanyaspor mücadelesinde de gol yemedi.

"Rakibe üstünlük sağlamak güzeldi"
Beşiktaş teknik direktör Şenol Güneş, iyi bir oyunla galip geldiklerini söyledi. Vodafone Park'ta oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında görüşlerini aktaran Güneş, "Alanyaspor öz güvenle oynayan, topa sahip olan ve önde baskı yapabilen bir takım. Düşündüğümüz oyun tarzını denemeye çalıştı. Bütün oyuncularımız katılım içindeydi. Oyunun hakimiyeti bizdeydi. Güzel bir maç oldu. Heyecanı vardı. Futbol oynamaya çalıştık. Topa sahip olma oranı ve diğer alanlarda rakibe üstünlük sağlamak güzeldi. Taraftar kitlesinin sahaya yansıması da olumluydu. Oyuncular da buna oyun olarak cevap verdi. Oynadığımız oyun ve 3 puan sevindirici. Bugün oyun olarak da yukarı çıktık." diye görüş belirtti. Gol yemediklerini ancak hatalar yaptıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Çok işimiz var. Durumumuz hala sıkıntılı. Hem kadro oluşturacağız hem de yarışacağız. Geriden geliyoruz. Beşiktaş büyük bir camia. Bu işin sahibi de taraftar. Oyuncular bugün kırılmadan ve pes etmeden direndi. Hala aradığımız yerde değiliz. Rekabetin daha fazla olduğu ve güzel futbolun öne çıkacağı bir dönem olması gerekiyor. Yukarıyı yakalamak istiyoruz." şeklinde konuştu. Sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir forma giyemeyen Cezayirli futbolcu Rachid Ghezzal'ın son durumuyla ilgili bir soruya Şenol Güneş, "Sağlık olarak bir sorunu yok. Antrenmanlara çıkıyor. Fiziksel sorunu var. Tam hazır olunca oynayacak." yanıtını verdi. Dele Alli'nin Alanyaspor karşısında sergilediği performansa ilişkin konuşan Güneş, "Oyunculuğunu tartışmadık. Katkıdan bahsediyorum. İyi oynadığını düşünüyorum. Fiziksel olarak bir sorunu yok. Bu maçta oyunun her tarafında iyiydi." değerlendirmesinde bulundu. Karşılaşmada biri penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydeden Cenk Tosun ile ilgili Şenol Güneş, "Cenk'in eksiklerinin yanı sıra artıları da var. Yetenekli oyuncular bunu kaybetmez. Daha çok çalışmalı. Bu golleri atmaya uygun bir oyuncu." ifadelerini kullandı. Manchester United'a transfer olan Hollandalı futbolcu Wout Weghorst'un İngiliz basınına verdiği bir röportajda Beşiktaş'ta oynadığı dönemde antrenmanlardan memnun olmadığına yönelik açıklamalarını değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, "Dünya Kupası'na giderken onu motive ettim. Çok da memnun oldu. Bir saat zaman ayırdım. Burada yürekten oynuyordu. Burnley'den Beşiktaş'a geldi. Bizden de Manchester United'a gitti. Bir yerden isteniyorsanız iyi cevap almanız lazım. Şimdi de olsa onu oynatırım. Bu tip eleştirilere cevap vermem. Bunlar doğru şeyler değil. Bir oyuncunun söylemiyle antrenörlüğümü tartışamayız. Benimle az çalıştı. Kampa da katılmadı." diye konuştu.

"Hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz"
Beşiktaş'ta Portekizli oyuncu Gedson Fernandes, hedeflerine ulaşmak için bu şekilde oynamaya devam edeceklerini söyledi. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı oyuncu, "Çok iyi bir maç çıkarttık. Takım olarak öz güvenimizi her hafta yükseltiyoruz. Şimdi önümüze bakıp devam etme zamanı. Hedeflerimize ulaşmak için bu şekilde çalışmaya ve oynamaya devam edeceğiz. Takım olarak her idmanda, her maçta hocamızın direktiflerini yerine getiriyoruz. Herkes en iyisini veriyor. Çok önemli hedeflerimiz var. Çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Gol ve asist sayılarını önemsemediğini söyleyen Gedson, "Benim hedefim takıma yardımcı olmak. Gol ya da asist sayıları her zaman önemli olmayabiliyor. Elimden geldiği kadar en iyisini vermek ve bu takımın parçası olarak devam etmek istiyorum. Kişisel performansımdan da mutluyum aynı zamanda. Hocamız nerede görev verirse en iyi pozisyon orasıdır. O yüzden oynadığım pozisyonlara takılmıyorum. Her oyuncu her zaman en iyisini vermek zorunda. Biz de bunu yapmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bazen 120 dakika, bazen 90 dakika maç oynuyoruz. Fiziksel ve mental olarak her idmanda her şeyinizi verdiğiniz zaman bu şekilde sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Ben de takımım ve kendi adıma herkesin çalıştığını gördüğüm için mutluyum." değerlendirmesinde bulundu. Şampiyonluk yarışına devam ettiklerini aktaran Gedson Fernandes, şunları kaydetti: "Şampiyonluk yarışını hiç bırakmadık. Kötü zamanlarımız da oldu ama her zaman kazanmak için sahaya çıktık. Bu böyle devam edecek. Tabii şampiyon olacağımıza inanıyoruz, şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk için her maça kazanmak için çıkmak zorunda olduğumuzu, çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz."

"İlk dakikalarda golü bulsak oyun farklı yöne doğru gidecekti"
Corendon Alanyaspor teknik direktör Francesco Farioli, genç bir takım oldukları için tecrübe eksikliği yaşadıklarını söyledi. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Farioli, "Maçın zor olacağını biliyorduk. Beşiktaş'ın her pozisyonda kaliteli oyuncuları var. İlk dakikalarda golü bulsak oyun farklı yöne doğru gidecekti. Geriye düştükten sonra beraberlik ve öne geçme şansımız bile olabilirdi. Oynadık fakat olmadı." ifadelerini kullandı. Genç bir takım olduklarına vurgu yapan İtalyan çalıştırıcı, "Ligde en fazla genç oyuncuyla oynayan takımlardan biriyiz. Bazı durumlarda iniş ve çıkış yaşayabiliyoruz. Geriye düştüğümüzde bazen reaksiyon veremiyoruz. Bazı hatalar yaptık. Bazı durumlarda tecrübe eksikliği yaşıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Öğrenme sürecimiz var. Bazen tokatlar yiyebiliyoruz. Bu tokatlar bizi kendimize de getirebiliyor." diye konuştu. Geriden oyun kurmalarının risk oluşturduğuna ilişkin bir soruya Farioli, "Bu fikre net bir şekilde bağlı kalacağız. Bu oyunun bize zararından çok faydası olduğunu görüyoruz." cevabını verdi. Teknik direktörlük kariyerine Türkiye'de başladığını ve burada çalıştığı için çok mutlu olduğunu aktaran Francesco Farioli, "Türk futbolu bana çok şey kattı. Bana 2 kulüp güvendi ve görev verdi. Türk futbolu gerçek değerini görmüyor. Küçümsenmeyecek kalitede bir lig. Burada çalışmaktan zevk alıyoruz. Tesisler, yurt dışında görülmeyecek bir şekilde." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)