E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBES ve Varlık Fonu memnuniyet verici---

BES ve Varlık Fonu memnuniyet verici

BES ve Varlık Fonu memnuniyet verici
09 Şubat 2017 - 11:19 borsagundem.com

TSPB Başkanı İlhami Koç, 2017 yılında hem BES hem de Türkiye Varlık Fonu alanında atılımların memnuniyet verici olduğunu söyledi

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin yeni sayısında, sermaye piyasalarında yaşanan değişimlerin önemini vurguladı: “2016 yılında, Bireysel Emeklilikte Otomatik Katılım, Türkiye Varlık Fonu’nun kurulması ve vergisel sorunlarımızdan bir kısmının çözülmesi gibi sektörümüzü yakından ilgilendiren önemli adımların atıldığına şahit olmuştuk. 2017 yılına girerken hem Bireysel Emeklilik hem de Türkiye Varlık Fonu tarafında beklentilerin hızla gerçekleştirilmesi, hepimiz için memnuniyet verici oldu. Bu gelişmelerin sermaye piyasalarımızın gelişmesi ve derinleşmesine katkı sağlayacağına ve bütün üyelerimizin bundan bir şekilde yararlanacağına inanıyoruz.”

Koç ayrıca sektörün önümüzdeki dönemde odaklanacağı konuları okuyucularla paylaştı: “Statümüzce belirlenen görevlerimizden biri de “Sermaye piyasasının ve üye kuruluşların faaliyetlerinin gelişmesi için ihtiyaç duyulabilecek araştırmaların yapılmasını sağlamak; tanıtım, seminer, toplantı, eğitim ve reklam faaliyetleri düzenlemek”tir. 2017 yılında bu kapsamda yapacağımız faaliyetleri belirlerken ilk aklımıza gelen konular, sermaye piyasalarında gayrimenkul finansmanı, kitlesel fonlama, İstanbul Finans Merkezi oldu. Bu konularda yılın ilk yarısında ne tür faaliyetlerde bulunacağımız konusunda çalışmaya başladık. İlk olarak, kitlesel fonlama konusunda 7 Mart 2017 tarihinde bir panel gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısı içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bir başka etkinlik de Sermaye Piyasaları Ödül Töreni olacak.”

Gösterge’nin kış 2017 sayısı yayımlandı

TSPB tarafından üç ayda bir hazırlanan Gösterge dergisinin Kış 2017 sayısı yayımlandı. Bu sayıda TSPB tarafından aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinden derlenen 2016 yılının ilk dokuz ayına ait faaliyet ve finansal verilere ilişkin incelemelerin yanı sıra “Bankalar Faiz Oranının İnmesini İster mi?”, “Foreks Piyasası ve Aracı Kurumlar”, “IOSCO Fon Ücret ve Giderleri En İyi Uygulamaları”, ve “Yeşil Tahviller” başlıklı makaleler dergide yer alıyor. Gösterge’nin tüm sayılarına www.tspb.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Uluslararası değerleme standartları yayımlandı

Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi’nin uluslararası değerleme standartları esas alınarak hazırlanan “Uluslararası Değerleme Standartları”, “Teknik Bilgi Notları” ve “Uluslararası Değerleme Standartları Terimler Sözlüğü” TSPB ve TDUB tarafından yayımlandı. Uluslararası Değerleme Standartları sayesinde sektörün değerlemeye tabi varlıklarının gerçeğe uygun biçimde değerlenmesiyle, ülkemiz sermaye piyasalarının uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor. Uluslararası Değerleme Standartları ile ilgili dokümanlara ve detaylı bilgiye www.tspb.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • clk10 Şubat 2017 14:44

    denetlenmeyecek bir mekanizmayı nasıl memnuniyetle karşılar bi anlam veremiyorum ? joleliye güveniyorsanız yandınız !!!

  • Cüneyt 09 Şubat 2017 12:34

    Sizlere yemek için sınırsız kaynak bir başka açıklaması. Memnun olmanız lazım tabi....

  • yasin09 Şubat 2017 12:06

    memnuniyet verir tabi halkın cebinden çıkan her kuruş zenginleri daha zengin yapar memnun eder.