E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBernie Sanders borsalar için en iyi tercih---

Bernie Sanders borsalar için en iyi tercih

Bernie Sanders borsalar için en iyi tercih
14 Şubat 2020 - 14:55 borsagundem.com

ABD seçimleri yaklaşırken kimi yazarlara göre, Bernie Sanders borsalar için en iyi seçenek olabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD seçimleri yaklaşırken Nir Kaissar Bloomberg News’deki köşe yazısında Bernie Sanders’ın Trump’da dâhil olmak üzere borsaları en çok güçlendirecek aday olduğunu söyledi.

ABD'nin New Hampshire eyaletinde, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçiminde Demokrat Parti adına yarışacak ismi belirlemek için yapılan ön seçimi Bernie Sanders’ın kazanması okları Sanders'in üzerine çekti.

Piyasalardaki yaygın düşünce, sosyalist eğilimli bir adayın borsalarda düşüşe sebep olacağı düşüncesi olsa da Kaissar’a göre bu durum doğru değil.

Trump'ın Sanders korkusu

Sanders seçilse bile ABD’yi sosyalist bir devlet haline getirmesi için yasama ve halk desteğinin imkansız olduğunu düşünen Kaissar,  bunun yapılması için geniş çaplı kamulaştırmalar olması gerektiğini yazdı.

Sanders’in seçim kampanyasını herkes için sağlık, konut ve üniversite vaatlerini oluşturmakta. Oluşacak maliyet ise vergilerle birlikte cari açığı artırabilir.

Cari açığın artması enflasyonu tetiklese de sağlık, konut ve eğitim harcamaların artması bu sektörlerin büyümesine ve ekonominin canlandırmasına katkı sağlayacak.

Savunma şirketinin Orta Doğu ödemelerine inceleme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan15 Şubat 2020 15:54

    barnie sanders bu şekilde eleştirenler abd nin sosyoekonomik ve sosyo politik durumunun zerre farkında değiller abd de birçok insan borçlu ve artık sağlık sigortası yaptırmak bile bel büküyor kimse bunların farkında değil 4 milyon öğrenci öğrenimlerine devam edebilmek abd de yüksek miktarda kredi çekmek zorunda barnie sanders ise demokrasi ile işleyen bir iskandinav sosyal demokrasisini savunuyor ve bu sistemin başarısı ortada kendine faydası yok denmiş oysa şu gerçek ki başkanlık yarışı içindeki herkesten daha fazla senatörlük yapmış ve görece daha entelektüel bir isim Sanders bu açıdan bilmeden yorum yapanlara duyurulur Bende kendi ülkemden Sandersi destekliyorum abd nin daha az genişlemeci politikaları ve az saldırgan olması bizimde işimize gelir dünyanında yolun açıık olsun Sanders Amca 

  • KEMAL YILANKIRKAR14 Şubat 2020 22:16

    bu adam pili bitmiş işi bitmiş bundan başkan olmaz olsa olsa sabun olur.

  • ______,______14 Şubat 2020 22:15

    bence bilerek böyle birisini çıkartıyorlar ki trump karşısına trump kesin secilsin diye.buna kundakdaki çocuklar dahi oy vermezler.

  • ----------- ??????????-------------14 Şubat 2020 16:53

    bu adamın kendisine faydası yoktu ülkesine nasıl faydası olsun.ölünün ayaklanmış sekli gibi adamın yaşı başı.hiç mi abd genç adam kalmadı.bizden milyonlarca donanımlı gençleri oraya gönderelim abd başkanı yapsınlar.

  • Keklik14 Şubat 2020 21:42

    Türkiye de 60 yaşından genç parti başkanı yok, ne genci?

  • yami b 14 Şubat 2020 16:18

    servet vergisi getirip borsayı mı yükselticek .amerikalı yazarlar 10 iq 

  • Berk14 Şubat 2020 15:22

    Sanders in secimi kazanma ihtimanlini worldstreet Heinz fiyatlamadi. Trump wallstreet ile piyasayi 4 yildir super manipule editor bunu Sanders la yapamaz cunku o adam hirsiz asagalik bri degil.kisaca market tank period

  • Wall14 Şubat 2020 16:03

    Wall Street mi demek istediniz?