E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernanke'ye destek verdi!---

Bernanke'ye destek verdi!

Bernanke'ye destek verdi!
22 Temmuz 2013 - 07:14 borsagundem.com

PIMCO'nun kurucu ve başkanı Gross, Fed'in 2016'dan önce para politikasını sıkılaştırmayacağını öngördü

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun başkanı ve kurucusu Bill Gross, Fed'in 2016'dan daha erken bir tarihte para politikasını sıkılaştırmasını beklemiyor.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının ekonomik koşullar elvermediği sürece aylık tahvil alım programını yavaşlatmayacağını söylemesinyle ABD Hazine tahvilleri neredeyse 1 yılın en büyük 2 haftalık kazancını kaydetti.
Tahvillerin "tabutlarından çıktığını" söyleyen Toplam Getiri Fonu'nun yöneticisi Gross, Twitter hesabından "Bernanke politika faizini takip edin diyor ve biz de aynı fikirdeyiz" yorumunu yaptı.
Bernanke'nin geçtiğimiz haftaki konuşmalarında ABD Hazine kağıtlarının en büyük alıcısı olan merkez bankasının Eylül'de tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı yargısında bulunmak için henüz çok erken olduğunu söylemesi sonrasında 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 8 Temmuz'Da kaydettiği 2013 zirvesinden geri çekildi. PIMCO'nun 268 milyar dolarlık Toplam Getiri Fonu'ndaki ABD hazine tahvilleri payı yüzde 38'lerde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)