E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBernanke'nin yerine konuşulan o isim!---

Bernanke'nin yerine konuşulan o isim!

Bernanke'nin yerine konuşulan o isim!
24 Temmuz 2013 - 08:03 borsagundem.com

Yeni yılla birlikte görev süresi bitecek olan Bernanke’nin yerine kimin geçeceği konusunda kafalar karışık

Piyasalar cephesinde FED Başkan Yardımcısı Yellen’ın görev için ön planda olduğu yönünde yorumlar gelirken politik cephede Larry Summers’ın ismi öne çıkıyor.
Washington Post analizinde Larry Summers’ın adaylar içinde öne çıktığı belirtilirken, gazetede ismi verilmeyen bir kaynağa dayandırılarak yapılan değerlendirmede, Obama’nın ekonomi baş danışmanı olan Summers’ın, Beyaz Saray'a yakınlığı sayesinde FED başkanlığına daha yakın olabileceği kaydediliyor.
Özellikle de hem ekonomi hem de siyasi çevresi tarafında iyi tanınan Summers’ın, Yellen karşısında daha güçlü olduğu kaydedilirken ilginç bir istatistik de bu görüşe destek olarak gösteriliyor.
Larry Summers’ın son dönemde 14 kez Beyaz Saray’a gittiği açıklanırken Yellen’ın aynı dönemde sadece bir kez gitmesine dikkat çekiliyor.
Yellen’ın Obama tarafından iyi tanınmadığına vurgu yapılan makalede, Summers’ın kadınlara yönelik açıklamalarıyla tepki toplaması ve ünü noktasında zorlu bir seçim olacağı da dile getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)