E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBernanke piyasayı üzmedi---

Bernanke piyasayı üzmedi

Bernanke piyasayı üzmedi
17 Temmuz 2013 - 16:41 borsagundem.com

Döviz Destek by A1, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarını analiz etti

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, geçen hafta olduğu gibi yine parasal gevşeme isteyen piyasaları memnun eden bir konuşma yaptı. Daha doğrusu yapacak. Yapılacak konuşma önceden metin halinde paylaşıldığı için Başkan’ın söyleyeceklerini piyasa öğrenmiş oldu.
Bernanke özetle “Korkmayın veriler iyileşmediği sürece varlık alım programı azalmayacak azalsa dahi sonra gerekirse tekrar arttırabiliriz” dedi.
Peki piyasa bunu bilmiyor muydu? Biliyordu... Bernanke son aylarda söylediklerinden farklı bir şey söylemedi ama geçmiş konuşmalardan seçtikleri genelde parasal gevşeme lehine olunca piyasa da vurgusunu buraya yaptı ve dolar değer kaybetti.
Yine de FED’in yıl sonuna doğru varlık alım programında azalma ve 2014 ortasında son verme planınından haliyle bahsetti FED Başkanı. Yani veriler iyi geldiği sürece Eylül’de ilk azaltımın gelmesi olası. Bu açıdan baktığımızda ve son FOMC tutanaklarını incelediğimizde dolar zayıflığının uzun süre devamı için gerekli materyal bulunmadığını düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)