E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBernanke konuştu, 60 milyar kaçtı---

Bernanke konuştu, 60 milyar kaçtı

Bernanke konuştu, 60 milyar kaçtı
04 Temmuz 2013 - 09:05 borsagundem.com

FED’in varlık alımlarını sınırlandıracağını açıklamasından sonra ABD’li yatırımcılar tahvil piyasalarından çıktı

FED’in 85 milyar dolarlık tahvil ve mortgage alımlarını sınırlandıracağı haberi sonrasında 26 Haziran ile biten haftada net 28.1 milyar dolarlık tahvil ihracı olduğu açıkladı.
Perakende yatırımcılar, 2009’dan bu yana güvenli liman algısıyla tahvil piyasalarına 1 trilyon dolar yatırmıştı. East Green danışmanı Geoff Bobroff, geçtiğimiz 5-7 yıllık dönemde yatırımcı için tahvil piyasasının tek yönlü bir yol olarak görülüğünü dile getirdi. FED’in açıklamaları sonrasından artan faizler çıkış zamanının geldiği algısını güçlendirdi.
Varlık yönetim şirketlerinden dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco’nun kurucusu Bill Gross ve Jeffrey Gundlach’un fonu DoubleLine Capital tahvil piyasalarının popülaritesiyle 2009’dan bu yana yıldızı parlayan isimler oldu. Aralık 2009’da kurulduğunda DoubleLine Capital, 55 milyar dolarlık bir fon olarak işe başlarken varlıklarını süreçte ikiye katladı. Pimco ise 2 trilyon dolarlık varlığı ile zirveye oturmuştu.
Casey Quirk ortaklarından Yariv İtahn, ABD’de sabit getirili yatırım şirketlerinin gelinen süreçte iş modellerinde değişiklik yapmak zorunda kalabileceklerini dile getirdi.
Geçtiğimiz hafta 2007’den bu yana en yüksek çıkış yaşanırken, 26 Haziran ile biten haftada vergiye tabi tahvil fonlarında 20.4 milyar dolar, belediye tahvillerinde 7.68 milyar dolarlık çıkış yaşandı.
Her tip fondan çıkış yaşanan haftada yüksek getirili fonlarda yüzde 3.5 kayıp yaşandı. ABD şirket tahvilleri tarafından ise yüzde 3.8’lik düşüş kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)