E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernanke Kongre'den destek bekliyor---

Bernanke Kongre'den destek bekliyor

Bernanke Kongre'den destek bekliyor
19 Temmuz 2013 - 06:39 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke, parasal genişleme hızının verilere bağlı olacağını söyledi

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke, tahvil alımlarının azaltılmasının, ekonomistlerin Fed'in beklentisinin altında olduğunu söylediği verilere bağlı olacağını söyledi.
Senato Bankacılık Komitesi'ne konuşan Bernanke, Kongre'nin bu yıl Amerikan ekonomisine yardımcı olmak için daha fazla adım atabileceğini, ancak bunun yerine federal bütçe açığını azaltmaya odaklandığını söyledi.
Fed Başkanı bu haftaki ikinci konuşmasında Fed'in düşük faizlerinin ekonomik büyümede yükün büyük kısmını üstlendiğini vurgulayarak, Fed yetkililerinin bu yükü Kongre üyeleriyle birlikte taşımaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker'ın, resesyondan sonra ekonominin desteklenmesinde Kongre'nin rolüne ilişkin değerlendirmesi sorusu üzerine Bernanke, Kongre üyelerinin, ekonominin sadece ılımlı bir büyüme gösterdiği bir dönemde, vergi artışları ve harcama kesintilerini hayata geçirme üzerine çok fazla enerji harcadığını anlattı.
Ancak Bernanke, Kongre uygun politikalarla takip etmediği durumlarda faizleri yükseltmek ya da diğer müdahalelerle tehdit etmenin Fed'in görevi olmadığını söyleyerek, "Kongre'yi belli bir sonuç için harekete geçmeye zorlamanın benim ya da Fed'in görevi olduğunu sanmıyorum" dedi.
Bernanke'nin açıklamalarının büyük çoğunluğu Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne yaptıklarıyla aynıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)