E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernanke açıkladı! Faizler düşük kalacak---

Bernanke açıkladı! Faizler düşük kalacak

Bernanke açıkladı! Faizler düşük kalacak
20 Kasım 2013 - 06:52 borsagundem.com

Fed başkanı Bernanke, faizlerin muhtemelen varlık alımları sonlandırılıncaya kadar düşük kalacağını söyledi

ABD’de istihdam piyasasının, Fed'in olmasını istediği yerden uzak olduğunu söyleyen Amerikan merkez bankası başkanı Ben S. Bernanke, tahvil alımlarının azaltılmasının istihdam ve enflasyona bağlı olduğunu vurgulayarak, istihdamda ilerleme kaydedildikçe, tahvil alımının yavaşlayabileceğini savundu.

Fed Başkanı Bernanke, bankanın tahvil alım programından çıkılmasından sonra da muhtemelen faizin sıfıra yakın olacağını söyledi ve ekonomiye destek için daha çok düşük faiz konusunda sözlü yönlendirmeye tercih edebileceğinin sinyalini de verdi. Bernanke, bu sözlü yönlendirmeye geçiş konusunda ise herhangi bir zamanlamadan söz etmedi.

Para politikasının normal ayarlarına dönmesi için biraz daha zaman olduğunu dile getiren Bernanke, ABD'de işsizliğin yüzde 6,5'in altına düşse bile politika faizinin öngörülebilir zamanda sıfıra yakın kalmaya devam edeceğini belirtti.

Bernanke, istihdam piyasasındaki son gelişmelerin "biraz moral bozucu" olduğunu, ancak tahvil alım programı süresince işsizlik oranının yüzde 0.8 gerilediğini ve işgücü piyasasına 2.6 milyon bordrolu iş katılımı olduğunu dile getirdi.

Fed Başkanı, desteğin gerektiği sürece verileceğinin altını çizdi ve halefi olmaya aday olan Yellen'ın Kongre’deki ifadelerine de destek çıktı.

Politika yapıcılar, 4 yıldır süren ekonomik büyüme için tehdit arz edebilecek faiz artışlarına neden olmadan varlık alımlarının hızının azaltımını tartışıyor. Merkez bankacılar yatırımcıları,  aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının azaltılmasının, faiz artırımının da çok yakında olacağı anlamına gelmeyeceğine ikna etmeye çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yukarı ivmeye devam20 Kasım 2013 15:39

    bernanke faizler düşük kalacak diyorsa parasal genişleme sürecek demektir.saksıyı çalıştıran bugünkü düşük fiyatlardan kağıt toplar yarın yukarıyız muhtemelen.

  • matrix20 Kasım 2013 12:55

    fed şöyle düşünüyor : para basıyoruz ama enflasyon olmuyor o halde neden para basmayalım nasılsa maliyeti sıfır. bu noktada emtia fiyatlatlarının artışına bağlı olarak maliyet enflasyonu olsa da sonunda çin ve japonya gibi abd tahviline para yatıranlar bu tahvillerden kaçacak ve faizler hızla % 5 rakamını yakalayacak o zaman fed bir açmaza düşecek : ya para basarak batalım diyecek yada faizleri yükseltmek zorunda kalacak, o aşamada da batık büyük bankalara mecburi bir operasyon yapılarak sistem temizlenmeye çalışılacak ama o operasyonu yapacak adamı bulma tatışmalarını izleyeceğiz. sonuç : fed para basalım bakalım sonunda ne olacak ben de merak ediyorum diyor.

  • matrix20 Kasım 2013 12:34

    lastik para politikası en az 1.5 trilyon dolar daha basana kadar sürecek çünkü abd bankalarının en az o kadar daha açığı var paralar onlara açıklarını kapatması için basılıyor, 1.5 trilyon demek yaklaşık 2 yıl demek sonra ne mi olur ? ya çin artık ben dolar değil alton kabıl ediyorum der, ya enflasyon olur en büyük olasılık abd hazinesi bu bankaların borcunusiler yada onları devralır ve bazılarını birleştirip kapatır yani 2 yıl sonra finans piyalarına format atılır saplam bir dip yapıp çıkışa geçer

  • PARA DAHA DA ARTACAK20 Kasım 2013 11:58

    GEVŞEĞİ SÜRDÜRMEZLERSE BATMIŞ BANKALARININ İFLASI AÇIKLANIR DEMEK OLUR,İŞSİZLİĞİ ZATEN ÖNLEYEMİYORLAR ABD MALLARI DÜNYADA ALAN KALMADI İÇ PİYASAYA ÇALIŞIYORLAR BOL BOL MÜREKKEP PARASI MALİYETİNE DOLAR BASIP DÜNYAYI KAZIKLAMALARI GEREKTİĞİNDEN PARASAL GENİŞLEME HEP DEVAM EDECEK.

  • bernankenin dayısı MANDREKE20 Kasım 2013 10:15

    abd'de ve tüm dünyada iş bulmaktan vazgeçen,iş kurumlarına başvurmayan ve bu nedenle işsizlik rakkamları sanki daha az görünmesi yaratan gerçek işsizlik fazla iken abd parasal genişlemeyi sonlandırmak bir yana daha da çok yapma zorunda kalacaktır belki de.