E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBerlin'deki saldırıyı IŞİD üstlendi---

Berlin'deki saldırıyı IŞİD üstlendi

Berlin'deki saldırıyı IŞİD üstlendi
20 Aralık 2016 - 22:45 borsagundem.com

Berlin’de Pazartesi akşamı Noel pazarına giren tırın 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırıyı IŞİD üstlendi

Almanya’nın başkenti Berlin’in turistik merkezlerinden Kurfuerstendamm’daki Noel pazarına giren tır 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına yol açtı. Olayla ilgili bir Pakistanlı gözaltına alındı. Alman basını saldırganın daha önce iltica talebinde bulunmuş olan bu kişi olduğunu iddia etti. Ne var ki daha sonra Berlin Polis şefi Klaus Kandt, yaptığı açıklamada şahsın tırı kullanan kişi olup olmadığının henüz belirsiz olduğunu söyledi. Twitter hesabından polis teşkilâtınca yapılan açıklamada da şüphelinin saldırgan olduğu iddiasını reddettiği belirtildi.

Gözaltına alınan Pakistanlı daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Berlin’deki Noel pazarına yapılan saldırının ardından gözaltına alınan şüphelinin savcının talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Şimdiye kadar yapılan soruşturmada söz konusu kişi hakkında yeterli delil bulunamadığı belirtilen açıklamada, şüphelinin kapsamlı ifade verdiği ancak olaya katıldığını reddettiği kaydedildi.

Olayın ardından tır sürücünün tanıklar tarafından eksiksiz takibinin gerçekleşmediğine işaret edilen açıklamada, şimdiye kadar şüphelinin tırın içinde bulunduğuna ilişkin bulgulara rastlanmadığı aktarıldı.

Öte yandan IŞİD, kendisine yakın haber ajansı Amaq'tan saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)