E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak, SOCAR ve PETKİM yöneticilerini kabul etti---

Berat Albayrak, SOCAR ve PETKİM yöneticilerini kabul etti

Berat Albayrak, SOCAR ve PETKİM yöneticilerini kabul etti
05 Ağustos 2016 - 13:56 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan Devlet Enerji Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev’i kabul etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın SOCAR ve PETKİM yöneticileriyle yaptığı görüşmenin detayları, bakanlık tarafından yapılan bir açıklamayla netleşti. Açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliği ele alındı. SOCAR’ın Türkiye’deki devam eden yatırımları ve hedefleri görüşülürken, 15 Temmuz darbe süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeler de konuşuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeş ülke Azerbaycan’ın enerji şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk milletinin yanında yer almasından
duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak, “18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye’deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR’ın yaşanılan süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye’nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Albayrak SOCAR’ın, TANAP ve STAR Rafineri projelerinin, Türkiye’deki doğrudan yatırımlar arasında katma değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji transferi konusunda ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, güçlü işbirliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle SOCAR’a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.SOCAR’ın önemli yatırımlarından Petkim’de FETÖ terör örgütüne karşı yapılan operasyonları da değerlendiren Albayrak, “Her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine maalesef sızdılar. Doğrudan milleti hedef alan bu terör örgütüne karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmakta, tedbirler alınmaktadır. Petkim’in Aliağa yerleşkesinde yapılan
incelemeler de bu kapsamda atılan adımlardandır. Doğrudan SOCAR ile bir ilgisi olmadığı gibi, urada ki yetkililer de güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde olmuşlardır” ifadelerini kullandı. Albayrak, Azeri yetkililere terör örgütü FETÖ’ye karşı hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederken, görüşmede işbirliğinin bu alanda da güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında mutabık kalındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)