E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak: Rekor kırıldı, gurur duyuyorum---

Berat Albayrak: Rekor kırıldı, gurur duyuyorum

Berat Albayrak: Rekor kırıldı, gurur duyuyorum
03 Ağustos 2017 - 15:17 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bugün yapılan Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi ardından açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, bin megavatlık rüzgar enerjisi kapasitesi oluşturulması için açılan ve Türkiye'nin ilk Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesinde kilovatsaat başı en düşük teklifi 3,48 dolar/cent ile Siemens - Türkerler- Kalyon Enerji konsorsiyumu verdi.

BERAT ALBAYRAK: REKOR KIRILDI, GURUR DUYUYORUM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bugün yapılan Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi ardından açıklamalarda bulundu.

Albayrak şunları söyledi:

"YEKA ihalesinde, rüzgarda yerli katkı payıyla şu anda kilovatsaat başına 10,3 dolar/cent olan alım fiyatı 3,48 cente düşerek bir dünya rekoruyla gerçekleşti.

Bugün Türkiye için gurur verici bir gündür. Kıvanç duyulması gereken önemli bir gündür. Bu ihale sonucunda Türkiye'de 12 şehrimizde toplam yapılacak rüzgar tribünleri yatırımı ile 1 milyar doların üzerinde bir yatırımı Türkiye'ye kazandırmıştır. Bu yatırımların ülkemiz için çok büyük bir dönemin başlangıcı olma noktasında bizim için büyük bir mutluluk olmuştur.

İmzaları attıktan en kısa süre hedefiyle birlikte, inşallah 2019 başına kadar yerli üretim rüzgar türbinlerimizi sisteme dahil edeceğiz. Bu konuda elimizden geldiği sürece bakanlık olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)