E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeraat veren 4 yargıca soruşturma açıldı---

Beraat veren 4 yargıca soruşturma açıldı

Beraat veren 4 yargıca soruşturma açıldı
15 Haziran 2020 - 09:10 borsagundem.com

HSK, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “dönek”, “fırıldak”, “AKP stepnesi” diyen kişi hakkında açılan davada beraat kararı veren hâkim ile kararı onayan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkan ve 2 üyesi hakkında soruşturma açtı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında “dönek”, “fırıldak”, “AKP stepnesi” diyen kişi hakkında açılan davada beraat kararı veren yerel mahkeme hâkimi ile kararı onayan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkan ve 2 üyesi hakkında soruşturma açtı.

Antalya 27. Asliye Ceza Mahkemesi Yargıcı H.M, verdiği beraat kararında 'siyasetçilerin diğer vatandaşlara göre sert eleştirilere karşı toleranslı olmaları gerektiğine' vurgu yaptı. Beraat kararı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından da hukuka uygun bulunarak, onandı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Bunun üzerine Bahçeli’nin avukatı Nizameddin Kocabey, asliye ceza mahkemesi hâkimi ile istinaf heyetini HSK’ya şikâyet etti. HSK Birinci Dairesi yargıçları, 'Yaptıkları işler ve davranışlarla görevlerini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısı uyandırmakla' suçlayarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den soruşturma izni istedi.

Hâkimler hakkındaki soruşturma Bakan Abdulhamit Gül’ün izniyle başladı. Yapılacak soruşturma sonucunda HSK İkinci Dairesi, hâkimlerle ilgili son kararını verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fahri15 Haziran 2020 23:07

    Her karardan sonra hakim ve savcı hesaba çekilecekse,bunlar nasıl sağlıklı karar verecek?Bırakın şu hakimin ,savcının yakasını.Sizin korkunuzdan doğru dürüst karar veremiyorlar.Hakimler de aferin almak için CHP'lileri cezalalandırıyorlar.Bizde de göz var,bizde de vicdan var,bizi aptal yerine koymayın.

  • Peak15 Haziran 2020 23:21

    Vakti saatinde emekli olan hakim,savcı chp ye üye oluyordu o zaman neden yargı bağımsız değil diye sesiniz çıkmıyordu, ne oldu şimdi neden rahatsızsınız

  • Kaçan Grup15 Haziran 2020 19:16

    iyi ama Bahçeli’nin geçmişten bugüne söyledikleri ortada, nasıl tarif edilebilir

  • frldak15 Haziran 2020 15:52

    fırıldak devamlı yan değiştirene denir. arka bahçe fırıldak mı ?

  • şarz15 Haziran 2020 15:46

    bahçeli iyice ihtiyarlamış. pili bitmiş .

  • Oktay Ak15 Haziran 2020 14:41

    Alenen işlenen hakaret hakkında berat gerekçesi mantıklı değilse insanın aklına deli sorular gelmekle birlikte, işine gelmeyen sonuç için adalet bağımsız mi diye de sormadan olmuyor.iyi analiz ve soruşturma lazım.Diğer emsal kararlarınıda incelemek gerekir.

  • ekonomist/stratejist 15 Haziran 2020 14:08

    Tek kelimeyle bu ülke bitmiştir artık sonun başlangıcı üzülerek ifade ediyorum. Kendilerini siyasal İslamcı olarak tanımlayan akp ve avaneleri acaba Adaletin Kılıcı olan Hz. Ömer gibi bir dehadan hiç mi ders almazlar. 1982 Anayasasındaki yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı süs olsun diye mi konuldu yazıklar olsun. Güreşçinin Vakıfbank YK atandığı bir ülkeden hiçbir şey olmaz. Adalet size de çok lazım olacak bu kadar siyasallaştırmak Türk milleti ve devleti dışında herkese hizmet eder hale gelir. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner misali adalet size de lazım olacak bu ülkeyi bu kadar hainlik fazla.

  • misafir16 Haziran 2020 08:51

    Murat aygun siz hiç maça gittiniz mi ? 

  • ekonomist$stratejist15 Haziran 2020 21:36

    şikayet ederim ancak hakimler serbest bıraktı diye soruşturma açtırtmam neticede hakimler Anayasa, Kanunlar v.b mevzuatlara göre ve en önemlisi vicdanlarına göre karar veriyorlar. Yani hakimler bi yerlerinden element uydurarak karar vermezler. Hakimlerin kararına itiraz edersin İstinaf ve Temyiz denen yasal yollar vardır. Ancak sırf benim istediğim yonde kadar vermediler diye tamamen keyfiyeten hakimler hakkımda soruşturma açmak veya acitirmak nedir ya böyle hukuk devleti mi olur kardeşim.

  • Murat Aygün15 Haziran 2020 19:23

    Görüş açını değiştir biraz sen bir fırıldaksın Sen bir döneksin sen bir stepnesin desem beni şikayetmi edeceksin yoksa sineyemi çekeceksin iğneyi önce kendine batır?

  • Zahit günay15 Haziran 2020 13:04

    Bu nasıl bir ülke yav. Hani bağımsız bir yargı vardı nerde kaldı.

  • Mucise Reis ;)15 Haziran 2020 12:06

    sen ona buna, terörsit, casus, vatan düşmanı, vatan haini diyeceksin, milletin geçmişinse babası rum, dedesi ermeni gibi taif edeceksin, ırkçılık olarak bel altı. sonra çıkıp, bana  DÖNEK dediler diyip, karşındakinin mapus yatmasını yada ceza almasını istyeceksin. ki dönek demek ne demek ? ben eskiden akep ye karşıdım, tayyibi eleştiriyordum, şimdi akp ile uzlaştım kankayımç tayyip eleştirmiyorum ve destekliyorum. bu ne demek ? türkçe karşılığı dönmemek mi? dönmek mi ? ceza bunun nesine ve neyine ? hukukla ne alakası var bu mevzunun ? hukumetle ortak çalışan parti ldierlerinin daha büyük sorumlulukları var. mesela işsizlikle ilgili sokağa çıkıp, milletin derdini dinlemek. işkur binası önüne gidip senin derdin ne ey vatandaşım demek, yada işiçinden çıkan birinin evine gidip evde dolabına bakıcam yemek içecek var mı demek gibi? bunları yapacak diyip yapmamak, lafından sözünden dönmek deilmidir? bu ülke böyle saçmalıklarla bir adım yol gitmez.

  • murti reis15 Haziran 2020 19:36

    Murat reis yazmışsın ama beynin gibi boş yazmışsın... ömründe tarihinde 1 kere gitmiş mi ? yılların siyassi : )) bugun gitmesin kriz var, 1 yıl önce gitme imf var 3 yıl önce git fecorualr var 5 yıl önce gitme muhalefetsin 10 yıl önce gitme derviş programı var :D bence istifa etsinde gitsin. gül gül bilmez neremiz yırtıldı. gülmekten ne komik yazmışsın cem misin yılmaz mısın

  • Murat Aygün 15 Haziran 2020 19:26

    Ya guldürme beni dünya yeni kendine geliyor. Sen çıkmışsın İŞKUR'un önüne git vatandaşın derdini dinle diyorsun😄😄😄

  • cevdet menteş15 Haziran 2020 11:43

    Merhaba işte yargınız bağımsız ve tarafsız olamayacağı kişilerin nüfusları nedeniyle baskı altında tutulduğu gözleniyor başka ülkelerde yumurta, yumruk atıyorlar yargı tarafsız olarak karar veriyorlar .yönetici sınıfındaki kişiler hoş görülü olmalıdırlar kendisinin söyledikleri hakkında şimdiki düşüncelerini sormak lazım.

  • Pala15 Haziran 2020 11:11

    Arkabahceli yine güldürdü

  • osman15 Haziran 2020 10:54

    Bu adam her gün herkeze ağıza alınmayavak hakaretlerde bulunuyor. Adaletten ve HSYK dan tık yok. ama karşı karar verirsen herkeze sürgün ve soruşturma işte Türk adaleti.

  • Bika15 Haziran 2020 10:37

    Zillet demekte aşağılamak oluyor, ceza alan var mı ki !

  • Antidinsiz15 Haziran 2020 15:01

    Niye aşağılamak olsun çok doğru çünkü zillet.... varmı ülkeye faydaları, Hep zarar hep zarar

  • kafkas15 Haziran 2020 10:04

    Adaleti keyfı oyuncak yapmamassınız siz siyasetçiler bürokratlar birbirinize vatandasa dunyanın lafını ediyorsunuz ozaman dokunulmazliklarınız kalkınca müebbet yemeniz gerekir.maden,tren,insaat vs kazalarda toplu  ölümler kadın cinayetlerı cocuk tecavüzleri  olurken  vicdanlarımızı rahatlatıcıcak cezalar verilmezken hatta sorusturma bile acılmazken keşke bu olaylarada aynı hassasiyeti gösterseydiniz

  • Kafkas15 Haziran 2020 12:37

    Ali haydar arkadas benden sana tavsiye kula kulluk etmeyi bırakın en cok bundan zarar goruyor memleketimiz

  • Uyumsuz15 Haziran 2020 12:26

    Hadi ordan ALİ HAYDAR TANRIKULU biz sadece ALLAH (c.c.) adını andığımızda besmele çekeriz. Dini istismar etmekte fetöden aşağı kalmıyorsunuz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Haziran 2020 10:37

    Haydi be ordan o zaman o hareketleri sana yapsalar sen ne yapacaksın.Bağbuğ Bahçeli nin ismini ağzına alınca besmele çekeceksin.sen ne zaman kibar ve efendi örnek birisine nasıl iftira edersin.sen liderin kemal ile karıştırdın galiba.

  • Gercek 15 Haziran 2020 09:37

    Dönek dedikleti için idam mu edilmekeri gerekiyor? Chp ve diğer muhalefet partilerine her forumda ne kadar ağır hakaretler ediliyıor onlara davalar bile açılmaz iken veya açılmadını engelleyenler fırıldak kelimesine hangi ağır cezayı istiyor acaba?

  • AkTorol Ahmet Ötzbir15 Haziran 2020 09:18

    İdam edilmeli..koskoca reis bahçeliye öyle şey denir mi? hangi zılgıt, mahlukat, insnalıktan nasibini almamış bir haindir o ?

  • ye15 Haziran 2020 09:15

    kılıçdar oğlunu tokatlayınca serbest : ))) mhp ve akp li oldumu illaki fırıldak diyn ceza almacak :d adam bıçaklayan karısını döven küfür eden taci eden normal vataşndaş olduğu sokakda serbest, sosyal medya aaa uuu üü itiraz ettimi salınanlar suçlu... bu kadar hukuk sistemi oyuncak oldusa... vah halimize...