E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBenzine üst üste indirim geliyor---

Benzine üst üste indirim geliyor

Benzine üst üste indirim geliyor
21 Nisan 2020 - 10:30 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki tarihi gelişmelerin iç piyasadaki akaryakıt ürünlerine yansıması sürüyor. Dün 5 kuruş olarak gerçekleşen indirimin ardından bugün benzine bir indirim daha geliyor

Petrol fiyatları ABD depolama tesislerinde yer kalmadığı endişeleriyle tarihi bir gerileme yaşadı. Batı Teksas petrolünün varil fiyatı yüzde 301 düşüşle tarihinde ilk kez eksiye indi ve -37.63 dolara kadar geriledi.

Uzmanlar fiyatlarda gelinen seviye sonrasında üreticilerin ellerindeki stoğu almaları için alıcılara depo ve nakliye ücretini ödemek zorunda kalabileceği yönünde uyarıda bulunurken ABD Başkanı Donald Trump ise stratejik petrol rezervine 75 milyon varil petrol alınacağını açıkladı.

BRENT PETROL 25 DOLARA GERİLEDİ

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolün fiyatı da yaşanan gelişmelerle birlikte 25 dolar seviyesine geriledi.

BENZİNE YENİ İNDİRİM GELİYOR

Petrol piyasasındaki olağanüstü hareketlerin iç piyasadaki akaryakıt ürünlerine yansıması da sürüyor. yenisafak.com'un haberine göre; dün litre fiyatında 5 kuruş indirim gerçekleşen benzine bugün 8 kuruşluk yeni bir indirim daha geliyor.

Benzindeki son indirimin bu gece pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

3 İLDE İNDİRİMLİ FİYATLAR

8 kuruşluk indirimin ardından İstanbul'da ortalama 5 lira 19 kuruştan satılan benzinin litre fiyatı 5 lira 11 kuruşa, Ankara'da 5 lira 34 kuruştan 5 lira 26 kuruşa, İzmir'de ise 5 lira 35 kuruştan 5 lira 27 kuruşa gerilemesi bekleniyor.

Piyasa uzmanları petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşlerin akaryakıt fiyatlarına yansımasının süreceğini belirtiyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa bozbıyık21 Nisan 2020 14:52

    Türkiye de günde 8,9 milyon litre benzin :   63.3 milyon ton motorin tüketiliyor.kurnaz akp az kullanılan benzinin fiyatını düşerek vatandaşı kandırıyor .güya petrol düştü bizde indirim yaptık demek istiyor.siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz asıl kullanılan motorinin fiyatı benzinin üzerinde seyrediyor.ama hazinede delik büyük yama küçük bir türlü kapatamıyorlar

  • Aks1521 Nisan 2020 15:55

    Senin gözünü kan bürümüş. AKP düşmanlığından başka derdin varmı

  • hahaha21 Nisan 2020 13:12

    1 varil petrol 25 usd altında.. bizde litre 2020 den, 2018 fiyatlarına gidemiyor :D  dünyada 30 yılın dibine giren, hatta eksiye düzen petrol.. Türkiyede dünyanın parası :D nasıl yönetim nasıl hukumet ? birileride sormalı neden bizde böyle ? haa yıllardır o vergilerli alıp hizmet yaptık desenız, ne yapılsa yap işlet devret oldu.. cepten para çıkması tayyıp kendi dedi.. eee nereye gitti bu paralar ? depremlere dense, milletin topladıkları masrafların üzerinde,.. korena dense, milletin topladığı para, masrafların üzerinde + durumda.. ? kopru yol desen hepsi 25 yıl ödemeli özel sektorun  muklıyetınde ? tek yerli milli devlet tapusu olan yer saray. başkada aklıma 1 yer gelmıyor... millet aç, 1 kutu ramazan erzağına muhtaç kalmış. topluyorsun vergi ama, 5 kuruşun hesabını vermıyorsun. çar çur. trafık polisleri yollarda radarlar açık. 

  • ..21 Nisan 2020 13:36

    Dolar kurundan dolayı...

  • Cemil21 Nisan 2020 11:41

    Pompa fiyatları. Daha çok inmeli bence. Varil Fiyatlari dünyada oldukça düşük durumda

  • wers21 Nisan 2020 10:57

    8 kuruş 5 kuruş ta nedir petrol olmuş 25 dolar şuan sudan daha ucuz