E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBenzin ve motorine indirim ---

Benzin ve motorine indirim

Benzin ve motorine indirim
07 Aralık 2022 - 08:55 borsagundem.com

Perşembe gününden itibaren motorin grubunda 1.88 TL, benzin grubunda ise 2.13 liralık indirim bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Brent petrol fiyatı 79 dolar seviyesine kadar geriledi. Perşembe gününden itibaren motorin grubunda 1.88 TL, benzin grubunda ise 2.13 liralık indirim bekleniyor. İndirim gerçekleşirse benzin 20 liranın altına inecek. 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı ortalama 22,97 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20,17 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

'Hasarsız araç' ilanı davasıyla ilgili Yargıtay'dan karar

 

Bayilerde araç yok: Olmayan arabanın indirimi geldi!

 

Otomotiv sektöründen 2,9 milyar dolarlık ihracat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk07 Aralık 2022 12:20

    Sanki brent petrol fiyatıyla petrol alıyormuş.millet biliyor petrolü nereden kaça aldığını.

  • Mucise Reis : )07 Aralık 2022 11:40

    varili petrolun 80 dolar.. eskiden petrol varili 80 dolar iken 7 lerden felan benzin mazor alınıyordu... yani eski fiyatlara gelmesi için petrol 40 dolar mı olmalı varili :D  şimdi.. 80 dolardan 100 dolar açıkınca varil petrol. tv ler eçıkıp yaaa petrole zam geldi 30 tl mı yapıyoruz diyecekler ? dunyada petrol fıyatı artıyor zam gelıyor 35 tl mı yaptık diyecekler :D Ya gerçekten yutan var mı bu lafları... peki yatarım nasıl etkılenecek bu durumdam ? bununla ilgili çalışmla varmı şuan. ilgili devlet birimi bu tarz şok harekette nasıl bir adım atmayı düşünüyor ? Allah emanet işler güçler :D  su akar yolunu bulur ekonomisi...