E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBenzin stokları petrolü düşürdü---

Benzin stokları petrolü düşürdü

Benzin stokları petrolü düşürdü
08 Nisan 2021 - 08:11 borsagundem.com

ABD'de benzin stoklarının artması petrol fiyatlarını geriletti

ABD'de benzin stoklarının beklenmedik şekilde artması petrol fiyatlarını geriletti. Fiyatların gerilemesinde korona virüs salgını karşısında uzatılan kapatma, karartma tedbirlerini talepte toparlanmaya yönelik yarattığı endişeler de etkili oldu.    

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 25 cent düşüşle 62,91 dolar seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 28 cent kayıpla 59,49 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, Rusya'nın petrol üretiminin artmaya devam ettiğine işaret eden veriler, İran'ın arzını artıracağı endişelerinin fiyatlar üzerinde baskı yaratmayı sürdürdüğünü vurguluyorlar.

Analistler Brent petrolü için ilk destek seviyesi olarak 61,75 dolar/varili gösterirken, buranın altında ise 61,22 dolar desteği bulunuyor. Yukarı hareketlerde direnç 63,84 dolar/varil olarak izleniyor.

ANZ bugün yayınladığı raporda kısa vadede petrol fiyatları için pozitif görüşünü devam ettirdiğini belirtti ve Brent petrolünün yılın üçüncü çeyreğinde 75 dolar/varil seviyesini test etmesini beklediklerini ortaya koydu.

ANZ, OPEC+'nın üretim kotalarını artırmasının ikinci çeyrekte veya sonrasındaki aylarda arz üzerinde minimal bir etki yapacağını savundu.

Altın, ABD Dolarını ve tahvil getirileri takibe devam ediyor

Asya borsaları yön arayışını sürdürüyor

Brezilya'da korkutan gelişme: Tam 18 mutasyonun birleşimi

ABD'nin Irak'tan çıkmaya niyeti yok

New York borsası günü karışık seyirle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)