E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBenzin fiyatında indirim beklentisi---

Benzin fiyatında indirim beklentisi

Benzin fiyatında indirim beklentisi
27 Şubat 2020 - 10:20 borsagundem.com

Brent petrolün yanı sıra benzin ve motorinin ton fiyatları gerilemeye devam ediyor. Uluslar arası piyasalarda tonu benzinin 513, motorinin 474 dolara kadar geriledi. Bu gece benzinde 15 kuruş indirim bekleniyor

Uluslar arası piyasalarda emtia fiyatları, korana virüs etkisiyle geriliyor. Brent petrol ile benzin ve motorinin ton fiyatları, dikkat çekici biçimde düştü. Brent petrol, 52-52 dolar aralığına geriledi. 

Çarşamba günü küresel piyasalarda ton fiyatı benzinin 534, motorinin 492 dolardı. Bu sabah itibarıyla benzin 513, motorin 474 dolara kadar indi.

15 KURUŞ İNDİRİM

Benzine, pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı dolar kurundaki artışa bağlı olarak 16 kuruş zam yapılmıştı. Ardından 10 kuruş indirim yapıldı. Bu gece de 15 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, sektör uzmanları, akaryakıt satış fiyatları hesaplanırken uygulanan formüle işaret ederek, “Benzin, indirim için tam sınır değerde bulunuyor. Bu nedenle indirimin olup olmayacağına ilgili makamlar karar verecek. Beklentimiz indirimin olacağı yönünde” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)