E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBennett: Putin, Zelenskiy’i öldürmeyeceğine söz verdi---

Bennett: Putin, Zelenskiy’i öldürmeyeceğine söz verdi

Bennett: Putin, Zelenskiy’i öldürmeyeceğine söz verdi
05 Şubat 2023 - 13:33 borsagundem.com

İsrail eski Başbakanı Bennett, bir yılını doldurmakta olan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili ilginç bir anısını paylaştı. Rusya lideri Putin, Bennett'e Zelenskiy'yi öldürmeyeceği sözünü vermiş

İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisine savaşın başında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i öldürmeyeceğine dair söz verdiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın AP’den aktardığı habere göre, Bennett savaşın ilk haftalarında Rusya ile Ukrayna arasında arabulucuydu.

İsrail eski Başbakanı aynı zamanda, Mart ayında Moskova’ya yaptığı ziyarette işgal Putin ile görüşen birkaç Batılı liderden biri oldu.

Bennett dün kendi YouTube kanalında yayınlanan videoda şu ifadeleri kullandı;

“Zelenskiy’in bir sığınakta tehdit altında olduğunu biliyordum. Putin’e ‘Zelensky’yi öldürmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordum. Bana ‘Zelenskiy’i öldürmeyeceğim’ dedi.”

Bennett emin olmak için bir kez daha aynı soruyu sorduğunu dile getirerek şöyle devam etti;

“Ona ‘Anlamam gerekiyor. Zelensky’yi öldürmeyeceğine dair bana söz mü veriyorsun?’ diye sordum. Putin ‘Zelenskiy’i öldürmeyeceğim” diye tekrarladı.”

İsrail eski Başbakanı, Putin ile üç saatlik görüşmeden hemen sonra Zelenskiy’i aradığını söyleyerek, şöyle konuştu;

“Zelenskiy’e ‘Bir toplantıdan yeni çıktım. Putin seni öldürmeyecek’ dedim. Zelenskiy bana ‘Emin misin?’ diye sordu. Ben de, ‘Yüzde 100. Putin seni öldürmeyecek’ dedim. İki saat sonra Zelenskiy ofisine gitti ve ‘Korkmuyorum’ dediği bir selfie çekti.”

İsrail, Kremlin ile iyi ilişkilerini İran tehditlerine karşı koyma stratejilerinden biri olarak görüyor, ancak Batılı ülkelerin yanında yer alarak, Ukrayna’ya destek göstermeye çalışıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun birkaç gün önce Ukrayna’ya silah yardımı konusunu incelediğini söylemesinin ardından, Rusya İsrail’i Ukrayna’ya silah teslim etmemesi konusunda uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, “Ukrayna’ya silah sevkiyatı konusunda ülkeleri coğrafyaya göre sınıflandırmıyoruz. Silah taşıyan tüm ülkelerin, bu silahları Rus kuvvetleri için meşru hedefler olarak göreceğimizi anlamaları gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Blinken: Putin savaştan ders almıyor

 

Boris Johnson'dan Putin itirafı: Füzeyle tehdit etti!

 

Uzun savaş hazırlığı: Putin neden bu kenti istiyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı05 Şubat 2023 15:33

    çıldırsalarda mutlaka türkiye geri plnda kalıp hiç bir savaşta taraf olmamalı ,

  • hakukuktu05 Şubat 2023 23:28

    BU ANLATTIĞIN TAM BİR UYDURMA HİKAYE ZAYIFLARIN SIĞINMA  İŞİDİR. LİBYA-SURİYE-IRAK-AFRİKA-MALEZYA-BÖLÜNEN ÜLKELER  V.S.  SAVAŞTIKLARI İÇİN Mİ  YOK EDİLDİ YADA BÖYLELER KORKTUKÇA EZERLER,KORKTUKÇA SİNDİRİRLER VE SAVAŞMADAN SÖMÜRMEYE DEVAM EDERLER BANA GÖRE

  • Yönetici05 Şubat 2023 21:53

    Tam olarak haklısın, am yurt dışına kaçırılan paralar ve ülkemize giren kirli para yüzünden bekamızı başkalarına teslim ettik maalesef.

  • YUSUF KALEKAPISI05 Şubat 2023 17:14

    2. dünya savasında abd ve ab ülkeleri bizi ruslar ile savaştıracaklar idi.az kalsın ahmet davutoğlu başbakan iken rus uçağını düşürdük yine savaştırılacak idik.başımızda RTE ve BAHÇELİ olur ise bu tuzaklara düşmeyiz.

  • Artur05 Şubat 2023 13:45

    Afrika yı sömürün, arapları kendinize hizmetkar yapın. Türkleri hainlerle kullanın. Ehh sıra birbirinizi yemede