E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBelözoğlu: Ben bu takımın sadece kaptanıyım---

Belözoğlu: Ben bu takımın sadece kaptanıyım

Belözoğlu: Ben bu takımın sadece kaptanıyım
14 Mart 2020 - 09:26 borsagundem.com

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu sarı-lacivertli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hocalık konusuna açıklık getiren milli futbolcu, Ersun Yanal'ın ayrılış süreciyle alakalı konuştu

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Biz sezona iyi giriş yaptık. Ersun hocamızla beraber, başkanımızın büyük desteğiyle, iyi giriş yaptık. Sezonun ilk yarısını da iyi yerde bitirdik. Sezonun sonuna geldiğimiz 2-3 maçlık periyot, bizi tekrar ligin tepesine taşıdı ve 2. yarının ilk 2 maçıyla beraber herkes beklentiyle geldi ve oyuncu grubunda da bu oldu."

"Hocamız kendi isteğiyle ayrıldı"

"Hocamız ayrıldı, tüm oyuncu grubu üzerine düşen sorumluluğu aldı. Hocamız kendi isteğiyle ayrıldı, yönetimimiz kabul etti. Oyuncu grubu olarak her birey kadar bizler de hatalıyız. Matematiksel olarak şampiyonluk devam etse de, önümüzde 6 takım var ve fark açılmış. Böyle bakınca şampiyonluktan öte Türkiye Kupası'na yönelmek ve ilk 2'yi, 3'ü hedeflemek doğru gibi ve kupayı alınca da Süper Kupa'yı hedeflemek gerçekçi gibi"

"Ben bu takımın sadece kaptanıyım"

"Benim hocalıkla alakalı şu an bir planımın olmadığını, Fenerbahçe’de hocalıkla alakalı, bu süreçle alakalı bir düşüncem olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Ben, bu takımın sadece ve sadece futbolcusu ve kaptanıyım. Yönetimimiz benimle ilgili hangi kararı verirse versin, ben elimden geleni yapmaya çalışacağım. Özel bir görevim olmadığını, geçmişteki görevime benzer bir görevim olduğunu herkesin bilmesini istiyorum."

"Konuşmamaya çalışıyorum"

"Ülkemizde çok konuştuğunuzda da, az konuştuğunuzda da problem oluyor, dengesini iyi ayarlamak gerekiyor. Ben de elimden geldiğince çok konuşmamaya çalışıyorum.

Fenerbahçe'deki 2. ayrılık dönemiyle ilgili olarak Emre Belözoğlu, ''Bir oyuncunun veya bir teknik adamın ayrılmasının, 1 kişi üzerinden yorumlanmasını doğru bulmuyorum. O dönem, yönetimin aldığı bir karardı. Ben de Emre olarak, kendime yakışanı elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Çok üzüldüm." dedi.

"Taraftarımız da kötü günlerde, her şeye rağmen çok büyük destek verdi. Onların hakkını oyuncu grubu olarak ödeyemeyiz. Hepimizin kendimizi bir kenara itip, Fenerbahçe'nin menfaati doğrultusunda birleşmemiz gereken bir süreç. Kimseden bir görev istemedim kariyerim boyunca, 2 kez gönderilmiş bir oyuncu olarak, Fenerbahçe benden yine ne isterse yapmaya çalışacağım."

"Takımın kaptanı kulüpten ayrılırken..."

''Bir gün yönetici olursam, o takımın kaptanı kulüpten ayrılırken, çok daha doğru bir şekilde ayrılması gerektiğini etrafımdaki herkese söylemek adına çok büyük bir tecrübe oldu benim adıma. Camiamızın ve taraftarımızın, birçok oyuncumuza sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum."

"Kaybettiğinde sinirlendiğini görebiliyorsunuz"

"Luiz Gustavo da benim gibi futbol tutkusunu ve sevgisini hiç kaybetmiyor. Antrenmanda onu bir çocuk gibi görebiliyorsunuz, kaybettiğinde nasıl sinirlendiğini görebiliyorsunuz. Kazandığında nasıl çocuk gibi sevindiğini görebiliyorsunuz. Fenerbahçe taraftarının istediği oyuncu tipi de bu."

''Fenerbahçe, benim için kırmızı çizgidir. Baktığınızda bazen haklı tepkiler de oluyor. Oyuncularımız kendi seviyelerinin altında kalıyor, bu da üzüldüğüm bir nokta. Sevilmeyi herkes kaldırabilir ama sevilmemeyi herkesin kaldıramamasını hoş görmemiz gerekiyor.''

''Milli Takım ile alakalı inşallah çok iyi bir süreç olur. Ülke futbolunun da buna ihtiyacı var. Çok iyi bir Milli Takımımız var. İyi bir grubumuz ve iyi bir iletişimimiz var. Güzel bir aile ortamı oluştu. Görev alırsak elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

''Gönül isterdi ki, şu an şampiyonluğa oynayan bir takımın kaptanı olarak konuşmak, mayıs ayının sonunda 2 kupa varmış gibi konuşmak. 1 tane kupadan uzaklaştığımız gerçeğini düşünerekten taraftarımız üzüldüğümüzü bilsinler. Hayat devam ediyor ve elde tutulacak bir şeyler kalıyor. Kaldığı için de, sezon sonuna taraftarlarımıza sevinecek, en azından birazcık olsun güzel bir ortam bırakmak için mücadele edeceğiz.'

''Fenerbahçe, ne değerinden ne de gücünden hiçbir şey kaybetmez. Sezona genel anlamda baktığımızda, 30 küsür penaltının tekrarlanması gerekirken, ligde sadece 3 penaltı tekrarlanıyorsa ve 2 tanesi Fenerbahçe içinse... Başakşehir maçında geldiğimiz süreçte Fenerbahçe ligin en tepesinde, en büyük aday görülürken; son 6 maçta ne yazık ki skorlara direkt etki edecek hakem hataları, VAR'a gidilmeyişler, bu süreçleri düşündüğümüzde oyuncu grubu da bunu sorguladı. Hakkaniyetli bakıldığında, bizim lehimize de hatalar olmuş olabilir ama aleyhte olanları hesapladığımızda, arada bence çok ciddi bir fark var.'

''Inter formasıyla Lazio'ya attığın gol kariyerinin en iyi golü diyebilir miyiz?'' sorusuna Emre Belözoğlu, ''En güzeli miydi bilmiyorum ama çok gol atmasam da, güzel goller atmak nasip oldu.'' cevabını verdi.''Diego Simeone, hem oyuncu olarak rakibim oldu, hem de teknik direktörüm oldu. Şimdi, kendisi büyük bir teknik direktör oldu. Kazanmayı her zaman seven bir oyuncuydu, aynı şekilde devam ediyor.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat14 Mart 2020 11:24

    Futbolcu maaşı daha yüksek olduğundan paranı da tıkır tıkır aldığından herkes aynı düşünür!  Bakarsın  Arda teknik dayrektör olur sen de kaptanlığa devam edersin bayağı yakışır. Edi ile büdü gibi.