E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBelirsizlikler piyasaları temkinli kılıyor---

Belirsizlikler piyasaları temkinli kılıyor

Belirsizlikler piyasaları temkinli kılıyor
20 Mart 2019 - 10:02 borsagundem.com

ABD- Çin müzakerelerindeki belirsizlikler, Brexit anlaşmazlıkları ve Fed toplantısı piyasaların gündemindeki yerini koruyor.

"USRTRY… 5.50 seviyelerini test edebilir… Fed'in faiz artırımına gitmeyeceği beklentisi ile riskli varlıklara yönelim Dolar Endeksini aşağı yönlü baskılasa da USDTRY paritesi yükselişine devam ediyor. TL'nin negatif ayrışmasıyla 5.47 seviyesinin üzerinde fiyatlanan kurun, 5.50 seviyelerini test edebilir.

EURTRY… Yurtiçi politik riskler ile yukarı yönlü… İngiltere Avam Kamarası Başkanı'nın Brexit anlaşmasının aynı şekliyle bir kez daha oylanamayacağını belirtmesiyle çıkmaza giren Brexit de, hükümet AB'nin onaylaması halinde çıkış tarihini ertelemeye çalışacağını belirtti. Gün içerisinde 6.22 direncini test eden parite de yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 6.25 seviyelerini test edebiliriz.

EURUSD… Brexit ertelenmesi belirsizliği devam ettiriyor… Bugün açıklanacak Fed faiz oranı kararının piyasa beklentileri doğrultusunda sabit bırakılması durumunda, global piyasalardaki risk iştahının artmasını beklemekteyiz. Fed faiz artırımını durdurduğu noktada Euro Dolar karşısında değer kazanabilir. ECB'nin yeni bir TLTRO programı başlatması sonrasında EURUSD paritesi 1.12 seviyelerine gerilemişti. Fed'in faiz arttırmayacağı beklentisini fiyatlayarak 1.13 seviyesine yükselen paritede, piyasa odağının Euro'nun Brexit gibi kendi iç sorunlarına dönebileceğini söyleyebiliriz.

XAUUSD… 1300 seviyesinin üstünde seyrediyor… Yükselişine devam eden Ons altın güne 1306 seviyesinden işlem görerek başladı. Faizden negatif etkilenen altın fiyatları, Fed'in faiz artırımını durdurduğu noktada yukarı yönlü hareketine devam edebilir.

GLDGR… Altın ve dolar yükselişi ile pozitif… 230 direncini test eden gram altın gün içinde Ons altındaki olası yükselişe paralel olarak yukarı yönlü hareketine devam edebilir.

BRENT… Üretim kısıntısı ile 67 US$ seviyelerinde seyrediyor… Suudi Arabistan'ın liderliğindeki OPEC ve Rusya'nın aralık 2018'de Viyana'da yaptıkları toplantıda 2019'un ilk 6 ayında toplam petrol üretimlerini azaltma kararı almışlardı. OPEC üyesi Kuveyt'in petrol üretimini azaltma kararına uyacaklarını belirtmesiyle bu kararın yılın ikinci yarısına alınması ihtimalini kuvvetlendirdi. Üretim kısıntısıyla brent petrol yukarı yönlü hareketine devam edebilir.

S&P500… Fed öncesi yükselişini sürdüyor… Fed'in bugün açıklayacağı faiz kararına odaklı piyasalar yükselişini sürdüyor. Faiz kararı öncesi açıklanan ABD fabrika siparişleri %0.03 beklentiye karşın %0.1 artış gösterdi. Fed toplantısı ardından Başkan Powell'in açıklamalarında geçtiğimiz hafta itibariyle zayıf gelen ABD verilerine ilişkin açıklamaları takibimizde olacaktır."

BIST100…104.000 üzerinde seyrediyor… Dün güne primli başlayan Borsa İstanbul yurtiçinde ekonomik görünümde 2019 yılının güçlü bir toparlanmaya ve enflasyonla mücadelede tek haneli rakamların hedeflendiğine ilişkin açıklamalarla gün içinde yükselişine devam etti. Fed öncesi günü %0.26 yükselişle 104.861 seviyesinden kapattı.

Piyasaların kısmi olarak fiyatladığı Fed faiz kararı toplantısı bugün gerçekleşecek. Fed'in faiz kararında değişikliğe gitmeyeceğinin beklentisiyle, basın toplantısında bu yılki faiz artırımına ilişkin ipucu, bilanço daraltma programı ve zayıf gelen ABD verileri ile ilgili yapılacak olan yorumlar önemli olup piyasa tarafından yakından takip edilecektir."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)