E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBelirsizlik, risk iştahını baskılıyor---

Belirsizlik, risk iştahını baskılıyor

Belirsizlik, risk iştahını baskılıyor
14 Mayıs 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Powell’ın, ekonomik görünümün yüksek oranda belirsiz olduğuna ve aşağı yönlü risklerin varlığına değinmesi risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Tedbirlerin gevşetildiği ortamda salgın konusunda ikinci dalga korkuları da gündeme gelirken, bu konudaki gelişmeler yakından takip edilecek. ABD Başkanı Trump’ın da Huawei'nin ABD pazarına erişimini önleyen kararı uzatması, ABD – Çin ilişkilerine dair endişeleri gündemde tutuyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın konusunda gündeme gelen ikinci dalga endişeleri ve Fed Başkanı Powell’ın ekonomik görünüme ilişkin olumsuz değerlendirmeleri küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyrin yaşanmasına neden oldu. Yurt dışı piyasalarda zayıf görünüme karşın BIST-100 Endeksi pozitif ayrışmasını sürdürerek günü %0,55’lik yükselişle 100.159 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor.
Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,97 – 6,98 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,96’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 önceki gün başlattığı yükselişini yurtdışındaki negatif tabloya rağmen devam ettirdi. Bununla birlikte gün sonu yurtdışında negatifliğin artmasına kayıtsız kalamayan BIST 100’de gün içinde en yüksek 100.865 görüldükten sonra kapanış 100.159 seviyesinden gerçekleşti. 100 bin üzerindeki kapanış olumlu olmakla birlikte konsolide sürecindeki kanalın üst bandı olan 102.300 civarı çok daha önemli bir direnç konumunda. 100 binin altında 500 günlük ortalamanın bulunduğu 99.300 gün içinde izlenecek ilk önemli destek. Bu seviyenin altında konsolide kanalının alt bandının bulunduğu ve güçlü destek bölgesi olarak izlediğimiz 97.200-97.500 aralığı yeniden gündeme gelebilir.

Küresel piyasalarda ikinci dalga endişesiyle satışlar artıyor

Liranın toparlanması endeksi destekliyor

Küresel piyasalarda görünüm bozuldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)