E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBelirsizlik dönemlerinde 3 kilit yatırım stratejisi---

Belirsizlik dönemlerinde 3 kilit yatırım stratejisi

Belirsizlik dönemlerinde 3 kilit yatırım stratejisi
01 Mart 2022 - 10:50 borsagundem.com

Yatırım uzmanı Jim Cramer, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali borsaları sarsarken ve enflasyon yükselirken yatırım kararlarının nasıl olması gerektiğini açıkladı. Cramer, yatırımcıların 3 kilit strateji izleyebileceğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırım uzmanı Jim Cramer, borsalarda Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve yükselen enflasyonun etkileri ağır bir şekilde hissedilirken, yatırım kararlarının nasıl verilmesi gerektiğini açıkladı. CNBC’de Mad Money isimli programın sunucusu Cramer’ın borsalarda belirsizliğin hakim olduğu dönemlerde, uygulanabilecek üç ayaklı bir yatırım stratejisi var. İşte Cramer’ın belirsizlik dönemlerinde uyguladığı 3 kilit yatırım stratejisi.

1. Borsalarda her hareketin nedeni Ukrayna’nın işgali değil

Cramer, “hisselerin sert düşüşler gösterdiği dönemlerde, bu düşüşlerin şimdi gündemde olan Rusya konusuyla ilgisi olmadığı takdirde, paniklemek mantıklı değil” dedi. Açıklamasının devamında, “eğer satış yaparsanız, bu yatırım kararı gelişmeler üzerine verilmiş olmaz ve gelecekte para kaybedersiniz” ifadelerini kullandı. Açıklamasında, yarı iletken çip üreticilerinin hisselerini örnek verdi.

2. Yatırım yaptığınız şirketleri tanıyın

Cramer, belirsizlik dönemlerinde panikle hisse satışı yapan yatırımcıları uyararak, “eminim bu hisseleri satanlar, bu şirketler hakkında en ufak fikre sahip değiller, aksi takdirde satış yapmazlardı” dedi.

3. Mevcut fırsatlardan avantaj sağlayın

Yatırımcıların içinde bulunduğumuz dönemi iyi analiz etmesi gerektiğini ifade etti ve “neyin önemli neyin önemsiz olduğunu anlayın” dedi.

Yatırımcılar Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, Rusya’ya uygulanan sert yaptırımlar nedeniyle etkilenebileceğini düşündükleri banka hisselerini ellerinde tutmaktan çekinseler de, Cramer’a göre Rusya krizinden etkilenme ihtimali bulunmayan şirketlerin hisselerinde satış yoluna gitmemeleri gerekiyor. Cramer, Rusya ve Ukrayna krizi ile ilişkisi olmayan hisseleri satan yatırımcıların kendilerini “tehlikeye attığını” ifade etti.

Açıklamasında, “sahip olduğunuz hisseleri tanıyarak savunma geliştirebilirsiniz ve bu şekilde hisselerinizle ilgili gelişmelerden etkilenmezsiniz” dedi. Devamında, “borsa açılışlarında paniğe kapılmamak önemli, çünkü agresif vadeli yatırımcıları genelde tahminlerinde yanılıyor” açıklamasında bulundu. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, ABD’de panik satışları dikkat çekerken, VanEck’in Rusya odaklı borsa yatırım fonu VanEck Russia ETF, yaptırımların da etkisiyle %30,6 düşüş gösterdi.

Swift yasağı gerçekten etkili olacak mı?

 

ABD vadeli endeksleri artıda, Avrupa'da satışlar hakim

 

Rusya Ukrayna savaşında en fazla etkilenen hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • En iyisi01 Mart 2022 12:04

    Nakiti al ve çık kenarda bekle işte en iyi poz budur akşama doğru veya sabah olumsuz bir şey olsa binenlerin elimde kalır veya geceye hissede girme..!