E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelediyeden her vatandaşa maaş---

Belediyeden her vatandaşa maaş

Belediyeden her vatandaşa maaş
20 Nisan 2016 - 19:10 borsagundem.com

İsviçre'nin Lozan kentinde yaşayanlar kısa süre içinde temel ihtiyaçları için belediyen maaş alabilir.

İsviçre'nin Lozan kenti sakinlerine maaş bağlamaya hazırlanıyor.

Fransız basınında yer alan habere göre, söz konusu tasarı şehir meclisinde oylandı. Parlamento üyelerinin 39'u tasarıya olumlu oy verdi, 37 kişi red, 8 kişi ise çekimser oy kullandı.

130 bin nüfuslu şehrin bu kararın ardından nasıl bir program izleyeceği henüz bilinmiyor ama Lozan'ın Finlandiya'da sunulan yasa tasarısında olduğu gibi vatandaşlara temel ihtiyaçlarını karşılayacak maaş vermesi bekleniyor.

Finlandiya'da son dönemde büyük tartışmalara yol açan tasarı kapmasında 5.4 milyon nüfusa sahip ülkedeki her vatandaşa 800 euro maaş verilmesi ön görülüyor.

Lozan'daki bu tasarından ayrı olarak İsviçre halkı 5 Haziran'da benzer bir kanunun yürürlüğe girip girmeyeceğini belirleyecek referandum için sandık başına gidecek.

Söz konusu kanun seçmenden onay alırsa hükümet her yetişkin vatandaşına aylık 2 bin 500 İsviçre frankı, 18 yaşının altındaki vatandaşlarına ise 624 İsviçre frankı maaş bağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)