E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelediye borcuna karşılık iki cami verdi---

Belediye borcuna karşılık iki cami verdi

Belediye borcuna karşılık iki cami verdi
11 Aralık 2020 - 08:43 borsagundem.com

Trabzon Düzköy Belediyesi, vergi borcuna karşılık iki camiyle öğretmen lojmanını Maliye’ye devretti. AKP’li Başkan Yılmaz Ankara, “Çöp arabaları hariç her şeye haciz koydular, mecburduk” dedi

AKP'li Trabzon Düzköy Belediyesi, tartışmalı bir kararla gündeme geldi. Düzköy Belediye Meclisi, geçen 3 Aralık'ta toplandı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, meclis, vergi borcuna karşılık Orta Mahallesi Merkez Camisi ile Cevizlik Mahallesi Camisi'ni, ayrıca Doğankaya Mahallesi'nde bulunan öğretmen lojmanının Maliye Bakanlığı'na devrine oy çokluğuyla karar verdi. Dört CHP’li meclis üyesi karara itiraz etti.

Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Maliye'ye 2.5 milyon TL borçlarının olduğunu, dört çöp arabası hariç bütün varlıklarına haciz konulduğunu söyledi.

Borca karşılık iki cami ile 20 yıl önce halk tarafından yapılmış fakat artık kullanılmayan öğretmen lojmanını Maliye'ye vererek mahsuplaştıklarını söyledi. AKP'li Başkan Ankara, “Maliye, dört çöp arabası dışında her şeye haciz koydu, mecburduk” dedi.

Vatandaşlar belediyenin kararına tepki gösterdi. Düzköylüler, satış kararını protesto etmek için öğretmen lojmanı önünde bugün bir araya gelecek.

Mahalle sakinleri, “Öğretmen lojmanını süt satarak, çocuklarımızın ekmeğinden kısarak yaptık satılmasına izin vermeyiz” dedi.

BİM yönetim yüzde 200 temettü kararı aldı

Piyasada negatif açılış beklentisi hakim

Dolar ve euro güne hareketli başladı

Asya borsalarında karışık seyir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Azız karataş12 Aralık 2020 01:15

    Favori dınlenme tesıslerın durumu ne olacak?

  • ŞARAP BABA11 Aralık 2020 23:45

    Bu ülkede kendini satanlar , ibadet yerini satanlar , bir bakmışsınız ülkeyi satmışlar.. Şarap ne güzelsin sen.

  • fahri11 Aralık 2020 18:27

    Maliyenin yakasını tutmak gerekir,ne yapacaksın bu camiyi ,paraya nasıl çevireceksin.Milleti aptal yerine koyuyorlar.Satacak bir şey kalmadıibari eski bir kilise bulup satsaydınız,hiç olmazsa turist gelir,maliye para kazanırdı.

  • reis11 Aralık 2020 14:57

    ADI VERDİ, NUMARA YAPILIYOR.MALİYE CAMİYİ NAKİTE CEVİRMECEĞİNE GÖRE OLAN KAMUNUN PARASINA OLUYOR.AYNISINI TEVFİK GÖKSU DA YAPMIŞTI.

  • fafa11 Aralık 2020 14:15

    Alavere dalevere kimin malını kime veriyorsunuz?Belediyenin camide ne hakkı var?Vatandaşın parasıyla yapılan bir yapı.Yeni bir oyun.Belediye yesin içsin maliye de göz yumsun,oldu da bitti maşallah.

  • Ercan11 Aralık 2020 12:21

    Öpüyorum seni başkan yakışanı yapmışsın kahven hokkalı olsun

  • Ahmet özbır145311 Aralık 2020 11:37

    chp li bir belediye olsaydı, gelecek yorumları, tv program tartışmalarını, siyasilerin meclise dahi taşıyaacağı, müslümanlık ve dini sömürüleri hayal dahi edemiyorum... Bayrak inmez, ezan susmaz... o camiyi, bakım yapacağım, cami inşaatı yenilemesi yapacaım derdim, yıkarım bir kısmını, tadilatlı hale getirirdimde haciz yaptırmazdım. Orada insanlar hacizli camide, nazm mı kılacak? Oradaki vatandaşların düştüğü durum, imaj, gerçektende rezil bir durum. İnsanlar ceplerinden borç ödersin, caminin hacizini kaldırsın diye, başkanın bulduğu bedava borç ödeme taktiği bunlar. Acilen istifa etmeli. Babacan tarla karlı ekmez, biçmez tarlayı satarya aynı tip. hazıra dağ dayanmaz.

  • Mucise Reis ;)11 Aralık 2020 11:32

    Makam aracı ne durumda merakettim ?... Acilem belediyeyi üretime sokmalı. Nele yapabilir ? 1- etrafda belediye arazisi yada kiralanabilecek arazilerden mevcut tarım urun /ürünleri ekim dikimi satımı olabilir mi... 2 - Hangi alanlarda tasarruf olabilir. Mesela, 2 makam aracının yakıtı ile ücretsiz belediye taşıma yakıtı olarak hizmet verilebilir. yakıt masrafı böylece makam araçdan otobüs ve toplu taşımaya geçerek tasarruf olabilir. 3- etrafda park bahçe düzenleme taş kaldırım taşı vb yapıyorsa, kendisi bunları üretecek, diğer belediyelere satış yaparak ödeme yapabilir... Çöp ve geri dönüşüm kampanyaları yaparak, milletide belediye boçlarını ödemede birlik oluşturabilir. pet şişeler, kapaklar, kağıtlar, cam şişe ürünler vb.. demir vb. yani millete borcumuz var ama, mücadele ediyoruz diyerek durumu en küçük çocuklar akadar yansıtabilir. Esnafa ilan verin, reklam verin diyip reklam geliri artışı yapabilir. Ne yapıyor peki ? koldukta oturuyor boş boş :D istifa... ÜRET ÜRET ÜRET

  • Kamil11 Aralık 2020 11:00

    Camiyi Belediyemi yapmış da mülk sahibi gibi borcuna karşılık Maliyeye veriyor. İkisi de kamu kurumu. Kimin borcu ,kimin malı. İroniye bak. Devrettiğin camiyi kim kullanacak ,öğretmen evini öğretmenlerden başkası mı kullanacak. Bu nedir kardeşim ,  komedi

  • Berber Bekri11 Aralık 2020 11:50

    Tamam cami icra yoluyla satılıp da mı borcunu karşılayacak diyelim alan camiye girişleri paralı mı yapacak

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Aralık 2020 10:57

    Sen nasıl bir başkanmısın.demek ki bu göreve laik birisi olmayan beçerikli ve vizyon sahibi birisi değilmisin partinin sırtına binerek buralara gelmissin.camii satan yarın neler yapmaz ki.yazıklar olsun.

  • baturayersin11 Aralık 2020 10:17

    minareyi çalan kılıfına uydurur camiler cemahaten toplanan parayla yapılıyor 

  • yağmur11 Aralık 2020 10:09

    Bravo başkan hani derler ya yumurtayla yumurtayı değiştirmiş üstüne de para almış diye uyanık başkan borcu kapatmış yarın bu camilerle öğretmen evinini masraflarına da karışmaz maliye bakanlığı da bu yapıları Ankara ya taşıyacak hali yok vatandaş dilediği gibi kullanmaya devam eder. Ha birde öğretmen lojmanı için vatandaş gösteri yapacakmış niye yapacaklarmış hiç anlamadım.....

  • yağmur11 Aralık 2020 13:23

    mustafa ahlaksızlık arıyorsan geçmişene bak sen kimsin ulan it senden mi öğreneceğiz utanmayı...............

  • mustafa11 Aralık 2020 11:00

    bide alkış tutuyor utanmazlar bu kadar ahlaksızlık ne duyuldu ne görüldü kimse sormuyor ne yaptınız da bu kadar borç içindesiniz diye....

  • emekci11 Aralık 2020 09:36

    benim anlamadığım bu belediye başkanını kim seçti? seçim sürecinde halk ile konuşup, vaatlerini söylemedi mi? Halk da isteklerini iletmedi mi? Nasıl bir mantıkla 1 yıl önce beni temsil et diye seçtiğin belediye başkanına itiraz edebiliyorlar? bakkal mı atadı bu başkanı? Dış mihrakların maşası mı, siyonist mi, terörist mi?

  • Lale11 Aralık 2020 09:51

    Tipik cahil halk işte. A haberi açıp yedi düvele savaş açtım diyen reise oy verir, belediye başkanı sıfırı tuketince camileri satar.

  • Bika11 Aralık 2020 09:16

    Trump, giderayak (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulanmasını öngören tedbir paketini imzalamış.

  • Nedim11 Aralık 2020 19:17

    Zaten bilinen bir sey di. Adamlar zaten ilan etmişlerdi. Bir karar alındığında olası tüm riskleri değerlendirirsin. Tek hata, etrafda o kadar para, makam için kendini ön plana çıkaran insan var ki, doğru kararı veremiyorlar. Ama asıl bu millet oy vererek seçtiği her partiye söz hakkı vermiştir. İştişare gereklidir. Ama bizde, gösteriş, 4,5 er maaslar, makam arabaları, hesapsızca yapılan kamu harcamaları.. Artık yorulduk ne diyelim. En son elektrik şirketlerinin temsil harcamalarıda millete yüklendi. Allah yardımcımız olsun.

  • haramzadeler11 Aralık 2020 09:11

    ulen donunuza kadar borçlanacak ne yaptınız ?sizler müslüman değilmisiniz ? zihniyeti ne olacak çalışma üretme sat veya devret ye iç yedisülale yat yuh ulen size....

  • İzzet BAŞ11 Aralık 2020 09:03

    Başkanı kutluyorum. Hem borcu ödemiş. Hem de ödedikleri köyünde kalmış. Ancak Karadenizli zekası ......

  • fatih11 Aralık 2020 10:58

    pala rumuzlu kardeş bunlar hak hukuk bilseler memleket bu halde olur mu ? adamlar alışmış miras satıp yemeye ne gözleri doydu ne miğdeleri....

  • Pala11 Aralık 2020 09:54

    Hazine o camileri ne yapacak? 83 milyon insanın vergisini hazine Karadeniz'de ki bir köy camisine yatırmış. Şimdi Manisa'da bebeği aç uyuyan anne hakkını helal edecek mi o camide namaz kilanlara hakkını?