E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelarus'ta protestolar dinmiyor---

Belarus'ta protestolar dinmiyor

Belarus'ta protestolar dinmiyor
11 Ağustos 2020 - 07:39 borsagundem.com

Lukaşenko'nun seçimi kazandığının açıklanması üzerine başlayan protestolar sürüyor. İçişleri Bakanlığı bir protestocunun öldüğünü duyurdu. Muhalefetin başkan adayı Tihanovskaya'ya yönelik suikast girişimi ortaya çıkarıldı

Devlet Başkanlığı seçimlerinin ardından tansiyonun yükseldiği Belarus’ta, muhalefetin en güçlü adayı Svetlana Tihanovskaya’ya yönelik suikast girişiminin önlendiği bildirildi. İçişleri Bakanlığı protestolar sırasında bir kişinin öldüğünü açıkladı. 

Belarus Devlet Güvenlik Komitesi Başkanı Valeriy Vakulçik, ONT televizyon kanalında katıldığı yayında, devlet başkanı adayı Tihanovskaya'ya yönelik olası provokasyon ve suikast girişimlerinden endişe duyulduğuna dair muhalefetin seçim merkezinden kendilerine bilgi ulaştığını açıkladı. Vakulçik, bundan kısa süre önce ise güvenlik güçlerinin bir kişinin ‘kurban edilmesi’ gerektiğinin belirtildiği bir mesaja ulaştığını söyledi. İstihbarat yetkilisi, mesajı gönderen kişinin kimliğinin saptandığını ve gözaltına alınacağını duyurdu. Vakulçik ayrıca muhalefetin seçim merkezinin güvenliğini sağlamak için 120 güvenlik görevlisinin sevk edildiği bilgisini aktardı. 

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, muhalefetin seçim merkezinin korunması için güvenlik güçlerinden talepte bulunulduğunu açıklamıştı. 

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Belarus’ta dün devlet başkanlığı seçimlerinin ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protestolarda göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanmıştı. Çıkan olaylarda yaralananların olduğu, 3 binden fazla kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Belarus’un başkenti Minsk’te protestoların sürdüğü ve bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi. Belarus Merkez Seçim Komitesi, kesin olmayan sonuçlara göre Lukaşenko’nun yüzde 80,08 oyla seçimi kazandığını, en yakın rakibi Svetlana Tihanovsaya’nın yüzde 10,09 oy aldığını açıkladı. Seçim sonuçlarını kabul etmeyen Tihanovskaya, Merkez Seçim Komisyonu’na itirazda bulundu.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Belarus İçişleri Bakanlığı, ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto eden göstericilerden birinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun seçimleri kazanmasını protesto etmek için Minsk'te izinsiz olarak yapılan gösterilere özel kuvvetlerin müdahale ettiği duyuruldu.

Göstericileri dağıtmaya çalışan özel kuvvetlerin üzerine bir kişinin tanımlanamayan bir patlayıcı atmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, "Patlayıcı göstericinin elinde patladı ve hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.

ABD'den kritik Belarus açıklaması: Derin endişe duyuyoruz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)