E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeko Avrupa'da liderliğe koşuyor---

Beko Avrupa'da liderliğe koşuyor

Beko Avrupa'da liderliğe koşuyor
25 Eylül 2013 - 08:45 borsagundem.com

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu: "Beko son 5 yılda Avrupa'da pazar payını en çok artıran marka oldu..."

Arçelik’in 100’den fazla ülkede tüketicilerle buluşturduğu global markası Beko, dünya çapında istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Arçelik ve Beko ürünleri, ilk 7 ayda oluşan rakamlara göre Siemens’i sollayarak Avrupa'da ikinciliğe oturdu. Geçen yıl Türkiye’de yüzde 35 büyüyen Beko’nun önünde şimde sadece Bosch bulunuyor.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko’nun Avrupa’da son 5 yıldır pazar payını en çok artıran marka olmasında, markaya yaptıkları yatırımların önemli katkısı olduğunu belirtti.
Çakıroğlu, Arçelik AŞ’nin 2013 ilk yarıyıl cirosunun 5.1milyar TL seviyesinde gerçekleştiğini ve global yaygınlığın artırılması hedefine paralel olarak, cironun %60’nın uluslararası satışlardan elde edildiğini ifade etti. Türkiye’de beyaz eşya, ankastre, LCD TV ve klima pazarlarında tartışmasız liderliğini sürdüren Arçelik'in faaliyet gösterdiği ülkelerde pazar payını ve fiyat endeksini artırarak, markalarının konumumu her geçen gün güçlendirmeye devam ettiğini açıkladı.
Çakıroğlu, Arçelik'in Avrupa’nın en büyük 3. beyaz eşya şirketi olduğunu hatırlatarak; Romanya’da Arctic ve Güney Afrika’da Defy markaları ile açık ara pazar lideri olduklarını belirtti. Beko markasının uluslararası pazarlardaki konumuna değinen Çakıroğlu, “100’den fazla ülkede tüketicilerle buluşturduğumuz global markamız Beko, kaynakları etkin kullanan çevre dostu ürünleri, yenilikçi teknolojileri ve özel tasarımlarıyla, dünya çapında istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Son 5 yılda Avrupa pazarında pazar payını en çok artıran marka konumuna gelen Beko, 2012 yılını Batı Avrupa’nın 3. büyük markası olarak kapattı. Ayrıca gururla ifade etmek isterim ki, 2013 yılının ilk yedi aylık döneminde Beko, hızlı büyümesini sürdürerek, Batı Avrupa’nın 2. büyük markası konumuna yükseldi. İngiltere’de ve Litvanya’da pazar liderliğini sürdürürken, Polonya pazarında da lider marka haline geldi” dedi.
“Basketbol coşkusunu paylaştık, mutluyuz”
Levent Çakıroğlu, Beko’nun Türk e dünya basketboluna katkısı hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Basketbolun hareketli dünyası ile örtüşen, eğlenceli ve genç marka kimliğine sahip Beko ile gençlerin gelişiminde önemli rolü olan basketbol sporunu, ilk olarak 2006 yılında Türkiye Basketbol Ligi’ne ‘Beko’ ismini vererek desteklemeye başladık. Bu süreç; Almanya, Rusya, Litvanya ve İtalya basketbol liglerinin ana sponsorlukları ile uluslararası boyuta taşındı. Bunlara paralel olarak; 2009’da Polonya’da düzenlenen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası ana sponsorluğundan sonra, 2010’da ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası ve 2011’de Litvanya’da gerçekleştirilen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ‘Presenting Sponsor’luğunu üstlendik. Son olarak, dünyanın en önemli basketbol organizasyonları olarak bilinen, bu yıl Slovenya’da gerçekleştirilen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ve gelecek sene İspanya’da düzenlenecek FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ‘Presenting Sponsorun olduk. Avrupa ve Dünya Basketbol Şampiyonaları’nda dünya basketbolunun en önemli ülkeleri, en iyi takımları ve en büyük yıldızlarıyla birlikte basketbolun coşkusunu geniş kitlelerle paylaştığımız için çok mutluyuz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 149,00
En Yüksek: 149,40
En Düşük: 146,40
Değişim 1,36 %
FK: 13,13
PD / DD: 1,89
İşlem Hacmi 334.471.392
Toplam Adet: 2.255.556
Ağırlıklı Ort.: 148,28
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)