E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBeklentiler karşılanırsa TL varlıklar güçlü seyir ivme kazanabilir---

Beklentiler karşılanırsa TL varlıklar güçlü seyir ivme kazanabilir

Beklentiler karşılanırsa TL varlıklar güçlü seyir ivme kazanabilir
19 Kasım 2020 - 09:23 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla seyirle başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında tepki alımlarıyla yükseldi ve günü 1,294 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 35 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 80 hisse değer kazandı, 19 hisse ise değer kaybetti.

Dolar/TL 7.72 seviyesinden işlem görürken, sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda pozitif bir seyir izleniyor.

Küresel piyasalarda dalgalanma sürerken içeride ana gündem maddesi TCMB faiz kararı olacak. Son olarak ekonomi yönetimindeki değişikliklerin ardından gerek gelen açıklamalar gerekse atılan adımlar bu PPK toplantısına ilişkin beklentileri artırdı. Piyasa beklentisi TCMB'nin 1 haftalık repo faizinde 475 baz puan artışa gideceği yönünde. Ayrıca sıkı duruşun korunması ve fonlama kompozisyonunun da değişerek tek faiz fonlama yapısına geçilmesi beklentisi de mevcut. Bu beklentilerin karşılanması durumunda TL varlıklarda bir süredir devam eden güçlü seyrin ivme kazanmasını bekleriz.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. 1,290 seviyesinin üzerinde kapanmayı başaran endekste 1,300-1,325 ve 1,350 direnç, 1,275-1,265 seviyeleri ise destek olarak izlenebilir.

Borsada volatilitenin yükselmesi bekleniyor

PPK sonrasında piyasada sert hareketler görülebilir

Yurt içi piyasalarda risk primi etkileri

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Piyasalar PPK kararını bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan19 Kasım 2020 11:46

    en az 900 bp faiz arttırımı yapılsın fakir fukara evine bir ekmek fazla götürsün.bu söylemim naci efendiye.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Kasım 2020 11:29

    millet seviniyor ağlayacakları yere. bu faizi zenginlere kim verecek devletmi yoksa bankalar mı.bu faizleri millete biz fakirlerden alacaklar zamlar kanalı ile zenginlere verecekler.arkadaş ben bu sisteme karşıyım.yanlış politilar bizi bu hale getirdi.çalışmadan üretmeden yangelip yatanlara oy uğruna verirsen beleş paraları.sonra 4 milyon suriye lire benim param ile bakar isen olacağı bu.

  • selim19 Kasım 2020 10:11

     Piyasa beklentisi TCMB'nin 1 haftalık repo faizinde 475 baz puan artışa gideceği yönünde.  nerdeyse haberlerin tamami faiz dayatmasi , saati gelince gorursunuz yine avucunu yalayacak faiz lobisi