E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeklenen depreme İstanbul ne kadar hazır?---

Beklenen depreme İstanbul ne kadar hazır?

Beklenen depreme İstanbul ne kadar hazır?
15 Ağustos 2019 - 09:00 borsagundem.com

1999'da önce Marmara Denizi, ardından da Düzce'de meydana gelen iki deprem, İstanbul'a yönelik deprem riskini gündemin en üst sıralarına taşıdı.

Bilim insanları, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın İstanbul'un güneyinden geçen kısmında enerji birikmesi olduğunu ve bunun da büyüklüğü 7'nin üzerinde bir depreme neden olabileceği uyarısı yapıyor.

Son 20 yıl içerisinde depreme hazırlık konusunda bir dizi adım atılırken, özellikle inşaat alanında çok sayıda yasal düzenleme yapıldı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İrfan bahadır15 Ağustos 2019 09:14

    Bilim insanları farklı farklı yorumlar yapıyor,kimi olmıyacak diyo ,kimi olacak diyo,250 yılda bir istanbulda deprem yasandı,demekki gine yasanacak,alınan önlemler yetersiz verilen mevcut imar durumları ile ekonomik sıkıntısı olan insanların eski evlerini dönüşüme sokması zor,olacak olan istanbul depreminde 7 nin üstünde bekliniyor,istanbul cannpazarına dönecek tost lama sistemi çöken binaların altındaki insanların hanki biri nasıl kurtrılacak ,bu teorik olarak mümkün degil,çözüm bölgesel dir belediye o bölgeye göre imar durumu ve iyileştirmesi yapıp,resen konuya el atıp sorunlsrı devlet millet el ele çözmesi lazım. Yoksa vay halimize