E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBekir Bozdağ'dan flaş karar---

Bekir Bozdağ'dan flaş karar

Bekir Bozdağ'dan flaş karar
27 Ağustos 2014 - 18:24 borsagundem.com

Bekir Bozdağ: "Cumhurbaşkanı'nın olmadığı bir yerde biz de olmayız."

A Haber ‘Kongre Özel’ yayınına konuk olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu adli yıl açılışına davet etmesini değerlendirdi.

Bozdağ: "Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı'nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanı'nın olmadığı bir yerde biz de olmayız." dedi

Toplantıya seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra hükümetin de katılmayacağını belirten Bozdağ, "Yargıtay, Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir" dedi.
 
Yargıtay Başkanı istişare etti kendi karar vermedi, Başkanlar Kurulu'nun kararına uydu. Ben bu yapılanı doğru görmüyorum, Yargıtay Başkanı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile Barolar Birliği Başkanı'nı değiştirmiştir. Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir. Ben bunu ciddi bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Böyle bir açıklama yaptıktan sonra, devletin başı olan Cumhurbaşkanı, bütün devlet organlarının birliğini beraberliğini temsil ediyor. Böylesi bir tavır ortaya konmuş. Bu tavır yeni de değil. Esasında Danıştay'daki olaydan sonra bunun değerlendirilmesi lazım. Yargıtay'ı buna zorlayan bir düzenleme yok, bu tamamen Yargıtay'ın kendi aldığı bir karar, bir teamülü var. Bu teamülü nasıl koyduysa öyle de değiştirebilir ama benim gördüğüm kadarıyla Yargıtay Başkanlar Kurulu bunu değiştirme yoluna gitmemiştir. Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir. Hayırlı olsun diyoruz. Türkiye bugüne kadar Yargıtay tarafından böyle bir duruma düşürülmemiştir. Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı'nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanı'nın olmadığı bir yerde biz de olmayız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarık27 Ağustos 2014 21:11

    siyasetçi kimliğini belli eden fevziolu karakterli olsa burada konuşma yapmazdı ..sen madem chp ye ady oldun ne işin var baro başkanlığında yani danıştay da kimin ağzıyla konuştuğun belli olmuştu zaten

  • halk27 Ağustos 2014 20:35

    Fevziye bu sıfatı kim vermiş ya ben seçmedim

  • fafa27 Ağustos 2014 20:17

    Devlet adamı hissi davranmaz.Cumhurbaşkanı katılmayabilir-ki o da yanlış-ama size ne oluyor.Bu kişisel bir mesele değil ki.Üstelik yargıtay sizin bakanlığın temeli.Ben bir vatandaş olarak doğru bulmuyorum.

  • mehemt27 Ağustos 2014 20:14

    chp nin genel başkanlığına oynayan fevzi ile kendileri çalıp,kendileri oynasınlar!çok mühim bir toplantı da değil zaten!fevzinin şovunu kimsenin izlemeye mecburiyeti yoktur!