E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBej Kitap'a göre ABD ekonomisi düzeliyor---

Bej Kitap'a göre ABD ekonomisi düzeliyor

Bej Kitap'a göre ABD ekonomisi düzeliyor
05 Haziran 2014 - 06:59 borsagundem.com

Bej Kitap ABD ekonomisinde büyümenin toparlandığına işaret etti

Fed, ülke genelinde eonomik büyümenin imalat sektöründe genele yaygın toparlanma ile birlikte güçlendiğini, tüketici harcamalarında istikrarın bu güçlenmeye destek verdiğini bildirdi.
12 Fed bölgesinden gelen ekonomik değerlendirmelerin biraraya getirilmesi ile oluşturulan Bej Kitap raporuna göre, 12 bölgenin tamamı yavaş-ılımlı büyüme içinde olduklarını not ettiler. 
Bu ay New York Fed tarafından 23 Mayıs tarihine kadar toplanan bilgilerle hazırlanan rapor, Fed yetkililerinin ABD konomisinin güçlenmekte olduğuna dair inanışlarını sürdürmeleri için daha fazla kanıt ortaya koydu. 
Bej Kitap'ta, "Tüketici harcamaları tüm bölgelerde, değişen oranlarda da olsa büyüdü. İmalat aktivitesi ise ülke genelinde büyüme gösterdi. Boston, New York, Atlanta ve Kansas bölgelerinde imalat aktivitesi güçlü şekilde arttı" ifadelerine yer verildi. 
Rapora göre bankalar kredi aktivitelerini artırırken, kargo nakliye hacmi Richmond ve Atlanta bölgelerindeki limanlarda canlı bir şekilde büyüdü.  
İstihdam piyasasında genel olarak iyileşmeye işaret edilen raporda, Kansas City bölgesinin işletmelerin yeni işçiler için rekabet eder hale geldikleri değerlendirmesine yer verildi. Cleveland ve Chicago bölgelerinde de yarı zamanlı işçilere talebin arttığı ifade edildi. 
Bej Kitap'ta bölgelerin çoğunda enflasyonun kontrol altında olduğu, girdi ve nihai mamül fiyatlarında küçük değişiklikler yaşandığı da rapor edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)