E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik detayları belli oldu---

Bedelli askerlik detayları belli oldu

Bedelli askerlik detayları belli oldu
17 Haziran 2022 - 09:17 borsagundem.com

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda AK Parti, bedelli affı getiren yasa teklifini hazırladı. Bedelli düzenlemesinin detayları belli oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bedelli askerlik af düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Askeri Ceza Kanunu'nda değişiklik çalışmamızı TBMM'ye sunuyoruz. 20 maddeden oluşuyor. Öğrenci affını da önümüzdeki hafta sunacağız.

Bedelli ücreti ile ilgili, bakaya, yoklama kaçağı ve bunların durumu ile ilgili miktarları MSB belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktır.

Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi yükseltildi

Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddini 70'e çıkartmıştık. Bu düzenlemeyle Genelkurmay Başkanı görev süresini yani yaş haddini 72'ye çıkartıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik için getirilecek affı duyurmuştu. Erdoğan "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize de bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Haziran 2022 10:05

    Aslanlar gibi bankada askerliğimi gişede yaptım :D ... Neyseki  ne rapor aldık, ne askerden kaçtık. o barut kokulu, vatan toprağında sürünüp, tozunuda yuttuk, dikenlerinide ellerimizden temizledik.... Şehitliği övenlerin , rapor almasına gerek kalmadı. Bedeli ile öderler vatan borçlarını...

  • mali 17 Haziran 2022 09:23

    Parayı veren düdüğü çalar.