E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli affı Meclis'ten geçti---

Bedelli affı Meclis'ten geçti

Bedelli affı Meclis'ten geçti
30 Haziran 2022 - 22:44 borsagundem.com

Bedelli askerlik affına ilişkin yasa Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlar için bedelli askerlik imkanı yasalaştı. Özel şartlar ve bedelli ücreti Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Çeşitli sebeplerle dövizle askerliğini tamamlayamayanlara da yeni bir fırsat tanınacak.

Bir takvim yılında 184 gün ve daha fazla süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanlar da kapsam içine alınacak.

Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi 72'ye yükseltildi

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen yasayla, Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi birer yıllık süreyle 72'ye yükseltilecek.

Harekat veya yurt dışı operasyon görevleri nedeniyle astsubaylık sınavına katılamayan uzman erbaşlara ek sınav hakkı tanınacak.

Astsubaylar da artık 9'uncu derece 1'inci kademe yerine 9'uncu derece 2'nci kademeden göreve başlayacak.

Bedelli askerlik düzenlemesi Komisyon'da kabul edildi

 

Bedelli askerlik detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri01 Temmuz 2022 09:58

    Ben salagim 18 ay mavi bere ile dağlarda yattım.hic değilse askerlik başlangıcı sigorta başlangıcı olsun

  • Mucise Reis : )01 Temmuz 2022 11:19

    Katılıyorum. Her askerlik görevi yapan devletimiz tarafından otomatikman sigorta primi ödenmeli. hem yıl+hem ay olarak  askerlik vatan borcu yapanların primleri ödenmiş kabul edilmeli. Madem askerlik yapmayanlar para veriyor, verdikleri paralar VATANİ GÖREVİNİ YAPAN erlere sigorta emeklilik prim vb biçimde yansıtılmalı... Burada gerçek bir düzenleme yapılmalı. alınan para nereye gidiyor ? kime yarıyor ? Biraz sorsan sorgulasan bide vatan haini ilan ediliyorsun. Bence bütün parti maillerine bir metin yaz gönder. sonra cimer eyaz gönder, talebini ilet. ben genelde yapıyorum ve onuç netice elde ediyorum. önerilerimin uygulandığna şahsen şahit oldum. kesinlikle ilet. Salak felan değilsin. onurlu, guruglu, helal süt emmiş insanlar olmasa bu ülke ayakda durmaz. Emeklerin paha biçilmez. Askerlik borçlanması ödersen nakıt, ay olarak yansırsana

  • Mucise Reis : )01 Temmuz 2022 07:01

    Aslanlar gibi banka sırasında askerliğini yapanlara sesleniyorum..." vatan sizlere minnettar"  :D

  • xyz01 Temmuz 2022 06:10

    Parası olan bedelli yapsın. Gariban ise ........ Ama parası olan en çok vatan, millet, şehit vb. kelimeleri dilinden düşürmeyecek. Hani anayasada hepimiz eşittik. Hepsi hikaye. Devlet memuru ve devlet kademesinde çalışmada askerlik hizmetini adam gibi yapmak olmazsa olmaz olacak. Bu ülkede parasız ve gariban olmayacaksın.

  • Ali30 Haziran 2022 23:27

    Para gelsinde nasıl gelirse gelsin diyen hükümet

  • 😂😂😂01 Temmuz 2022 05:21

    Öyle deme beğenmezler gaz ver onlara o zaman severler seni hoş sevseler ne sevmeseler ne .