E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedava yemek için kuyruk oldular---

Bedava yemek için kuyruk oldular

Bedava yemek için kuyruk oldular
09 Şubat 2021 - 15:47 borsagundem.com

Ekonomik krize rağmen Türkiye'ye karşı milyarlar harcayarak silahlanmaya devam eden Yunanistan’da, bir tabak bedava yemek için kilometrelerce kuyruk oluşturan insanlar saatlerce sırada bekledi.

Yunanistan'da bir tabak bedava yemek için kilometrelerce kuyruk oluştu. Bu durumu eleştiren Selanik medyasından Thes.gr, "Selanik'te yoksulluk mahvediyor. Koronavirüs döneminde bir poşet yemek için kuyruklar oluştu. Kriz derinleşiyor" başlıklarıyla Atina yönetimine yüklendi.

Ekonomik krize rağmen Türkiye’ye karşı silahlanmayı sürdüren Yunanistan’ın Selanik kentinde vatandaşlar bir tabak bedava yemek için uzun kuyruklar oluşturup, dakikalarca ayakta bekledi.

Selanik’in Polihni semtindeki bir restoran sahibi bedava yemek kampanyası başlattı. Bedava yemeği duyan onlarca kişi metrelerce kuyruk oluşturdu. O anları görüntüleyen Selanik medyası, Atina yönetimini “Selanik’te yoksulluk mahvediyor. Corona döneminde bir tabak yemek için kuyruklar oluştu. Kriz derinleşiyor” başlıklarıyla eleştirdi.

Askerlere aylardır maaş ödenmedi

Yunanistanda Meriç sınır bölgesindeki askeri birliklerde görev yapan personelin 6 aydır maaş almadığı ifade edildi. Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Askeri Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Evros (Meriç) sınırındaki Güvenlik Bölgesi Kapsamı (ZAP) içindeki askerlere altı aydan fazla bir süredir ödeme yapılmıyor” ifadeleriyle Atina yönetimine tepki göstermişti.

Ekonomik krize rağmen silahlanmayı sürdürüyor

Öte yandan, Yunanistan 2021 savunma bütçesi kapsamındaki silahlanma payını, geçen yıla göre 5 kat artırarak 2.5 milyar euro’ya yükseltti. Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama oturumunda, savunma bütçesinin de yer aldığı 2021 devlet bütçesi kabul edilmişti. Ülkenin savunma bütçesi, 5.49 milyar euro’ya yükseltilirken, savunma bütçesi dahilindeki silahlanma harcamaları için ayrılan pay ise 2.5 milyar euro’ya çıkartılmıştı.

Yunanistan'ın İsrail'den alacağı yeni silahlar belli oldu

 

AB Dönem Başkanı Silva'dan Yunanistan'a harita uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GÜLÜNÇSÜNÜZ GÜLÜNÇ!09 Şubat 2021 20:05

    ne o borsa gündem, anadolu ajansından rol mü çalıyorsun? sen kendi ülkendeki kuyruklara  bak önce,  daha bir hafta öncesindeki ekmek kuyruklarını unuttunuz mu?  bu haberi yaptığınız ülkenin kişi başına milli geliri ne kadar biliyormusunuz? beğenmediğiniz yunanistan ın kişi başı milli geliri 18 bin dolar, Ya Türkiye nin? 7.700 dolar Kaynak vikipedia (2020)  iktidara yaranmakla gerçekleri değiştiremezsiniz, insanlar sandığınız kadar da aptal değil. 

  • oktaydoğaner10 Şubat 2021 00:22

    kişi başına düşen 18000 dolar olunca insanlar keyiflerinden çorba kuyruğuna giriyolar. Keyfi olarak dış borçlarını ödemiyolar.Devletleri zevk için memuruna maaş vermiyor. Devletleri halinden son derece memnun olan emeklilerinin maaşlarında kesinti yapıyor. Bu yunanistan denen soytarı devlet ne kadar türk ve TÜRKİYE düşmanı olursano kadar sever orada çok sevileceğindenemin olabilirsin.

  • Yüksel acar09 Şubat 2021 17:58

    Turkiyedeki gündemi değiştirmek için yapılmış bir haber ...

  • Hamido09 Şubat 2021 20:39

    Plak mı ülen bu gündem çevirince değişsin. Ne yayınlayacağını sana mı soracak, bu haber kanına dokundu galiba

  • Bir yorum09 Şubat 2021 16:24

    ''Yok  canım olur mu yav?   Yunanistan bizden çok iyi.  Adamların hepsi  kral gibi yaşıyor''!   1 sene çalışıp araba alıyor'' Yorum nikli bir soytarı iki gün önce   Türkiye yi kötüleyip  Avrupa da yaşam çok güzel diye anırıp  duruyordu!  Bu kuyrukları,   daha bugün bbc.  de İngiltere de  marketlerde boş rafları gösteriyordu!   Bu sığır ısrarla beni yalanlamaya kalkıyordu.  Bak yorum sığırı madem pasaportun da varmış hiç  durma burada!  Defol git.

  • Bir yorum a09 Şubat 2021 20:16

    sen ingiltere yi bırak ta, beğenmediğin yunanistan ile ülkendeki vatandaşın kişi başına milli gelirini karşılaştır bakayım kim daha iyi..  olmayan aklınla insanlarla dalga geçip hakaret edeceğine, oku araştır öğren, bilgi sahibi ol da ondan sonra gel burda yorum yaz. yalakalık yapayım derken cahilce atıp tutma. Gerçekleri söylemek ayrı kötülemek ayrı şeyler, belli ki sen  bunu da idrak edememişsin