E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBDDK'dan yurtdışı bankalara swap muafiyeti---

BDDK'dan yurtdışı bankalara swap muafiyeti

BDDK'dan yurtdışı bankalara swap muafiyeti
06 Ağustos 2020 - 17:26 borsagundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kovid-19 sonrası normalleşme sürecinde yeni bir adım attı.

Yurt dışında yerleşik bankalara BDDK'dan onay almaları koşuluyla, Türkiye kapsamında yapacakları Türk Lirası işlemlerde esneklik sağlandı.

Uluslararası Kalkınma Bankaları(UKB) dışındaki yurt dışında yerleşik bankalar belirli işlemlerle sınırlı olmak üzere TL’ye erişim sınırlamalarından muaf olacak.

Yabancı bankaların yurt içi piyasadan temin edecekleri TL likiditeyi tutmak ve bu TL likiditeyi yalnızca yurt içi piyasalarda; TL cinsinden menkul kıymet almak ve fazla TL likiditenin yurt içi bankalarda depo edilmesini sağlamak amacıyla yurt içi bankalarda açacakları hesaplarda aşağıdaki işlemler yapılabilecek:

Vadede TL alım yönündeki (swap işleminin ilk bacağında yurt dışı yerleşik bankanın döviz karşılığında TL aldığı) döviz swap işlemleri,

BIST FX swap piyasasında vadede TL alım yönlü (swap işleminin ilk bacağında yurt dışı yerleşiklerin döviz karşılığında TL aldığı) swap işlemleri,

BIST Repo piyasasındaki repo ve ters repo işlemleri ve yurt içi yerleşik bankalarla yapılan TL depo işlemleri olarak belirtildi.

28 Temmuz’da Yabancı Merkezi Saklama Kuruluşları ve Uluslararası Kalkınma Bankalarına aynı işlemler için esneklik sağlanmıştı.

Merkez Bankası: Tüm silahları kullanacağız

Sosyal medyanın yeni gündemi döviz piyasaları

Dolar için kritik tahmin

Dolar ve euro tarihi zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir Celik 07 Ağustos 2020 16:30

    1972 den buyana dolar karsılıksız basılıyor.. Karsılıksız basılan bir kagıt parcası karsılıgı altın olan liradan nasıl değerli olur? Soru basit ilkokul duzeyınde.

  • yaz07 Ağustos 2020 07:34

    Bu kadar taraf prof olmus ekonomistler var her seyi gectim bir guresci nedir arkadas banka yonetim kuruluna atanmasi cikin bir yanlis deyin be....Yazik

  • .... 07 Ağustos 2020 10:51

    Ne bekliyordun. Kim atadı.

  • Borsacı çocuk 06 Ağustos 2020 21:16

    Minareyi çalan kılıfı hazırlar Ayasofya camii neden apar topar açıldı...? Dış gücler bize saldırsın ve ekonomimiz çöksün diye... Sonra biz çıkar millete; TOPUNUZ GELİN deriz...

  • BORSACI06 Ağustos 2020 20:22

    BDDK DA BU KRİZLERİN BAŞ AKTÖRÜDÜR DÖNMEYEN KREDİLERE TEKRAR KREDİ AÇANLARDIR.TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM HAKKINI ÇAR ÇUR EDENLERDEN HESAP SORULMALI.REİS EKENOMİDEN ANLAYAN DANIŞMAN BULMALI ÇÜNKÜ SORUMLU KENDİSİDİR.

  • Türkoğlutürk 07 Ağustos 2020 10:52

    Kertmeyenkele, bende bu ülkeden dışarı kaç milyar doların hangi politikacı tarafından gönderildiğini biliyorum

  • KertmeyenKELE 06 Ağustos 2020 21:43

    Reis tansudan mesuta denizden süleymana.. kaç başbakan ve yardımcısının banka soyguncularının parasıını ödedi? Ne kadar faiz ödedi ne kadar borç ödedi? Kimin vatansever kimin hain kimin yetim hakkını çarçur ettiğini bu millet iyi biliyor.

  • KertmeyenKELE 06 Ağustos 2020 19:43

    Hepiniz trolsünüz. Alınan karaları hanginiz okudu anladıda aşağıdaki yorumu yapıyor? Diz çökmüş! Çok istersiniz ağa babalarınızın karşısında Türk Devletini diz çökmesini. Sorosun çocukları olduğunuz nasıl belli! Alınan kararlar: 1- Swap işlemlerinde TL ye erişmek için döviz satabilirsiniz. 2 ABIST Repo piyasasındaki repo ve ters repo işlemleri ve yurt içi yerleşik bankalarla yapılan TL depo işlemleri .. Bunun neresi diz çökme? Alışmışsınız çökmeye. dik durunca bi yerleriniz oynuyo

  • Türkoğlutürk 07 Ağustos 2020 10:54

    Telefon ile papaz bırakma, askerinin başına çuval geçirilmesine susman, eşşek adası olayı diz çökme değilmi. Unutmadım kardak iki saatte Türk bayrağını diken kahramanları. Sen daha a afyonu yut.

  • Ali Toprak06 Ağustos 2020 21:15

    En iyi cevap

  • RIZEli mulivbjk06 Ağustos 2020 19:16

    Piyasanın ağzına uç.tık.tan sonramı...ne degistide bu kararı aldın..saray.dan vahiymi geldi...haydi millet bahcelerine lay lala lala...

  • eeee06 Ağustos 2020 18:42

    Yabancıya baskı yaptılar. Yabancı normal var olan global kurallara göre işlem yapıyordu. Bazı yetkililerimizin swap piyasasına müdehale etmezi, ve bazı sermaye sahiplerinin 2 kez ciddi biçimde zarar görmesi ( yani oyunu kuralına göre oynarken, birden hakemin çat çat çat kırmızı kart gösterip maçı biçmesi gibi düşünün) ... Yabancıda yeter ya, kurallara uydum, var sistemi var, buna rağmen kırmızı kartlarla bana saldırdın küstüm dedi.. yabancı bu düzende, kuralların değişmesi ile parasını kaybetti. Zorla TL aldırmaya çalıştılar, böyle oluncada, Türkiyede TL satıp, sık boğaz ettiniz yeter diyip, usd döndürüp dönüşüm fiyatına bakmadan çekti gibbi. usd ondan arttı. tl piyasada bollaştı. TL alıp gitmedi yapancı. şimdi neden yabancıya baskı yaparak, TL den kaçırdınız ? yabancı TL de nene durmuyor? faizler düşük,.. Yerli bile faizler düşük diye, borsaya girdi. yabancıda borsa harici girecek yer bulamadı ve usd çevirip çekip gitti.

  • Restine Rest Dediler06 Ağustos 2020 19:05

    Bunu idrak edebilecek kaç kişi var ki ? Adamlar babamızın oğlumu tak ederse basar gider işin garibi giderken bir ton küfür yiyorlar,sonra ayaklarına gidip gelin diye davet ediyoruz,onlarda şaşırdı :))))

  • Aga06 Ağustos 2020 18:08

    Heytt nerde heytt

  • Ordu06 Ağustos 2020 18:02

    Reisi yine gandirmislar

  • Cingöz06 Ağustos 2020 17:42

    Dış mihraklar dediğini yaptırdı sonunda

  • Hasan amca06 Ağustos 2020 17:48

    Bizim oğlan askerden geldi evin altını dükkana çevirdik El mecbur,merak etme Hasan amca sanada var.

  • Haha06 Ağustos 2020 17:40

    Yukleyin covide yukleyin covid 19sureciymis sadece bizde var tabi bu surec ya abd de neler oluyor parasi degerleniyor bizimki deger kaybediyor tabi abd bitik ya :))

  • Eskici 06 Ağustos 2020 17:39

    Nerede devletin ekonomi yetkilileri borsa taban taban gidiyor acaba ne olduda haberimiz yok açıklama yok tik ses yok son durum nedir bilen duyan yok bütün devlet ekonomisi sesiz acaba adlı tatili ekonomi tatilimide var haberimiz yok :)))

  • Pardus06 Ağustos 2020 17:36

    Diz cokturduler

  • Türkoğlutürk 07 Ağustos 2020 10:55

    Yok canım kandırmışlardır. Zaten habite kandırılıyor