E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBDDK'dan Fibabanka izin---

BDDK'dan Fibabanka izin

BDDK'dan Fibabanka izin
09 Kasım 2013 - 20:37 borsagundem.com

BDDK kararları Resmi Gazete'de yayınlandı

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Fibabanka tarafından, Fiba Grup bünyesindeki banka ve diğer finansal kuruluşların firmalara kullandıracağı kredilerle ilgili destek/danışmanlık hizmeti sağlanmasına izin verdi, Hepkon Faktoring AŞ’nin faaliyet iznini iptal etti.

Kurul’un konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Fibabanka AŞ tarafından Bankacılık Kanunu ve diğer mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerinden doğan sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla, Fiba Grup bünyesindeki yurt içi ve yurt dışında kurulu banka ve diğer finansal kuruluşların, Türkiye’de yerleşik firmalara kullandıracağı kredilerle ilgili kredi müşterilerinin bilgi ve belgelerinin alınması, çek ve senetlerin bankaca teslim alınarak kontrolünün sağlanması, teminatların nakde dönüştürülmesi ve söz konusu işlemlere ait kredilerin dokümantasyonunun yapılması konusunda destek/danışmanlık hizmeti sağlanmasına izin verildi.

Kurul ayrıca, Hepkon Faktoring AŞ’nin faaliyet izninin, söz konusu şirketin talebi doğrultusunda Finansal Kiralama, Faktorng ve Finansman Şirketleri Kanununun 50. maddesinin (1) numaralı fıkrası uyarınca iptal edilmesini kararlaştırdı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)