E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBDDK İş Bankası'nın temettü talebini reddetti---

BDDK İş Bankası'nın temettü talebini reddetti

BDDK İş Bankası'nın temettü talebini reddetti
01 Mart 2019 - 08:25 borsagundem.com

BDDK İş Bankası'nın kar dağıtım talebini uygun bulmadı. Banka 2018 karından kar payı ödemeyecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İş Bankası'nın kar dağıtım izni için yaptığı başvuruyu uygun bulmadı; İş Bankası 2018 yılı net karından kar payı ödememe kararını genel kurulun onayına sunacak.

KAP'ta yer alan açıklamada, "Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır" denildi.

İş Bankası'nın 2018 net kârı yüzde 9.2 artışla 6.8 milyar liraya yükseldi. Bankanın net kârı dördüncü çeyrekte ise yüzde 83 artışla 2.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Banka geçen yıl dördüncü çeyrekte 1.2 milyar lira net kâr elde etmişti.

İş Bankası ile ilgili izlenen en önemli konular arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bankada CHP'ye ait olan payların Hazine'ye devri konusu bulunuyor.(Reuters)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aki güneş 02 Mart 2019 01:15

    Vakıf yat ortaklığı 3.90 dan geldi 3 te elimizde patladı vay anasını a vay

  • Efe01 Mart 2019 18:28

    Temettü ödeyecek sen tüm hisselere ödeyecek sin isctr ye hakkını verip diğer a b ve kurucu hisselere temettü kısıtlamakta nedir Atatürk isbank ve chp nin bu yaptığını gorseydi hepsini ne yapacağını siz tahmin edin Istiklal mahkeme liri Faliyet geçerdi sonucu ???

  • Pay payda01 Mart 2019 15:36

    Kar varsa 1 kişinindir. Payda iyideğildir. Kendinize gelin

  • halil01 Mart 2019 08:49

    Bedelsiz versinler para sermayeye eklensin

  • litif01 Mart 2019 08:37

    CHP hisseleri temettü almasın mantığı

  • dd01 Mart 2019 12:56

    CHP NİN BABASININ BANKASINI. İŞ BANKASI?. EMLÂK BANKASI DA YAKINDA FAALİYETE GEÇİYOR. ODA AKP NİN BANKASI OLSUN OZAMAN. ATATÜRK ÜN VASİYETİNİ SUİİSTİMAL EDEN BİR CHP VAR. ATATÜRKÜN VESİYETİ EREVİZYONA UĞRAMIŞ. TBMM BUNU BİR DUR DEMEK ZORUNDA DIR. PARTİLERİN BANKASI OLAMAZ.