E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBDDK Halkbank'ı inceledi!---

BDDK Halkbank'ı inceledi!

BDDK Halkbank'ı inceledi!
14 Ocak 2014 - 08:44 borsagundem.com

Genel müdürü Süleyman Aslan’ın adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili, BDDK’nın inceleme başlattığı Halkbank, temiz çıktı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle son dönemde gündemden düşmeyen Türkiye Halk Bankası, altın kaçakçılığı ve karapara aklama suçlamalarından aklandı. BDDK murakıpları, bankanın hesaplarıyla ilgili yaptıkları incelemede, işlemlerin bankalar yasasına uygun olduğu yönünde görüş bildirdiler.

BİR GÜN SONRA İNCELEME

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, İstanbul cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında, “altın kaçakçılığı” ve “kara para aklama” konularında aracılık etme suçlaması ile karşı karşıya kalan Türkiye Halk Bankası ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

BDDK’nın operasyonun başladığı 17 Aralık’tan bir gün sonra bir grup murakıbı görevlendirerek, iddiaları araştırmaları talimatı verdiği belirlendi. Murakıplar ise yaklaşık bir hafta gibi rekor birsürede yaptıkları inceleme sonucunda, usulsüz bir işlem olmadığına karar verdi. Konuyla ilgili de hükümet üyelerine bir bilgi notu sunuldu. Notta, bankanın altın ve para transferleri bankacılık kanunu kapsamında yapılan rutin işlemler olarak nitelendirildi.

‘HUKUKA AYKIRILIK YOK’

Türkiye Halk Bankası da, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bankanın kurumsal kimliği ile bir ilgisinin olmadığı yönünde açıklama yaptı. Bankadan KAP’a yapılan açıklamada, bankanın tüm para transferlerinin ilgili otoriteler tarafından açıkça izlenebildiği vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bankamızın tüm iş ve işlemleri birçok denetim otoritesince düzenli olarak denetlenmektedir. Yapılan bu denetimlerde herhangi bir ülke veya firmaya yönelik olarak verilen dış ticarete ilişkin bankacılık hizmetlerimiz nedeniyle bugüne kadar herhangi bir hukuka aykırılık tespit edilmemiştir. Herhangi bir ülkeyle ilgili olarak mahiyeti belirsiz ve hukuksuz hiçbir ticari işleme taraf olunmamış ve kaynağı ve mahiyeti belirsiz hiçbir transfer işlemi gerçekleştirilmemiştir.

İran ile yapılan ticarete Bankamızın sağladığı aracılık hizmeti tamamen yukarıda izah edilen çerçevede gerçekleştirilmiştir. Bu ticari işlemin mahiyeti Ülkemizin İran’dan ithal ettiği doğalgaz ve ham petrol bedelleriyle; söz konusu ülkeye herhangi bir yaptırıma tabi olmayan mal ve hizmet ihracatının bedellerinin ödenmesinden ibarettir. Daha önce de belirtildiği üzere; bu ödemelerde kullanılan paranın kaynağı, kullanımı ve dış ticaretin tarafları açık, şeffaf ve sistem üzerinde izlenebilir durumdadır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 16,07
En Yüksek: 16,45
En Düşük: 15,94
Değişim -1,05 %
FK: 7,90
PD / DD: 0,62
İşlem Hacmi 796.469.241
Toplam Adet: 49.238.117
Ağırlıklı Ort.: 16,20
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İRFAN14 Ocak 2014 11:24

    kim satmış yerli sattı yabancı aynı gün alttan alttan aldı.

  • 57'li14 Ocak 2014 10:16

    Küçük yatırımcıyı kandırırsınız ama yabancıları kandıranazsınız.Yabancı yatırımcılar nerede kaçtı.Halkbankı denetleyenler kendileri şu yolsuzluk mu çıktı diyecekler tabiki hayır.Daha yabancıları çok yemleriz.Tabiki gelirler se.

  • T.TAŞ14 Ocak 2014 09:09

    ARTIK BİR TAVANI HAKKETTİ TÜRK MİLLETİ SATAN YABANCILARDA ARKALARINA BAKARLAR