E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​BDDK, 5 iyi uygulama rehber taslağını görüşe açtı---

​BDDK, 5 iyi uygulama rehber taslağını görüşe açtı

​BDDK, 5 iyi uygulama rehber taslağını görüşe açtı
02 Haziran 2014 - 21:43 borsagundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5 iyi uygulama rehber taslağını görüşe açtı

BDDK 5 iyi uygulama rehber taslağını görüşe açtı

Kurumdan yapılan açıklamada, Basel standartlarına uyum çalışmaları kapsamda Bankaların İç Sistemleri ve İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci Hakkında Yönetmelik Taslağı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Tarafından Yapılacak Denetime İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'nın kamuoyuyla paylaşıldığı anımsatıldı.

Bunlara ilaveten iyi uygulama rehber taslaklarından üçünün (Bankaların Sermaye ve Likidite Planlamasında Kullanacakları Stres Testleri Hakkında Rehber Taslağı, İSEDES Raporu Hakkında Rehber Taslağı ile Bankaların Kredi Yönetimine İlişkin Rehber Taslağı) hazırlıklarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, devam eden çalışmalar kapsamında da “Faiz Oranı Riskinin Yönetimine İlişkin Rehber”, “Operasyonel Risk Yönetimine İlişkin Rehber”, “Karşı Taraf Kredi Riskinin Yönetimine İlişkin Rehber”, “Piyasa Riskinin Yönetimine İlişkin Rehber” ve “Ülke Riskinin Yönetimine İlişkin Rehber” taslaklarının hazırlandığı bildirildi.

Taslaklara ilişkin görüş ve öneriler, 30 Haziran'a kadar iletilebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)