E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBBVA: Türkiye'de enflasyon yavaşlayacak---

BBVA: Türkiye'de enflasyon yavaşlayacak

BBVA: Türkiye'de enflasyon yavaşlayacak
07 Şubat 2019 - 15:45 borsagundem.com

İspanyol BBVA, Türkiye için ''Büyüme 2019'da yüzde 1'e, enflasyon yüzde 16'ya yavaşlayacak'' dedi

BBVA, 2018 yılında yüzde 3 olduğu tahmin edilen Türk ekonomisinde büyümenin 2019'da yüzde 1'e yavaşlayacağını, enflasyonun yılın ilk yarısında büyük olasılıkla yüksek kalacağını ancak yıl sonunda yüzde 16'ya gerileyeceğini öngördü.

BBVA bugün yayınladığı "Türkiye Ekonomik Görünüm 2019 1. Çeyrek" raporunda, ortodoks politikalarn izlemenin Türkiye'nin finansal varlıklarının istikrar kazanmasına ve yeniden dengelenmesine yardım ettiğini belirtti. Yurt içi ve dışı dengesizliklerin azaldığını ifade eden BBVA, enflasyonun da arkadan geldiğini vurguladı.

"Enflasyonun yılın ikinci yarısına kadar yüksek kalması muhtemel" ifadelerini kullanan BOE, negatif üretim açığı ve destekleyici baz etkisinin yıl sonunda enflasyonu yüzde 16'ya getireceğini öngördü.
Ortodoks politikanın canlı olmaya devam edeceği görüşünü devam ettirdiklerini belirten BBVA, "Merkez Bankası para politikasını kademeli olarak gevşetmek için 2019 Haziran'a kadar bekleyecek" ifadelerini kullandı.

BBVA, cari işlemler açığının daha da düşmesinin, 2019'da dış finansman ihtiyacını düşüreceğini ve bunun da Türk Lirası'na yardımcı olacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Dalkılıç08 Şubat 2019 04:22

    Yavaşlamaz kardeşim hiç boşuna uğraşmayın neden mi çünkü enflasyonun düşmesini istemeyen bir kuruluş var.Bağımsız devlet içinde devlet kadar güçlü merkez bankası , Cumhurbaşkanımız bile söz geçiremiyor.Bakın trump fede ayar çekti faiz artırımları hemen kesildi bizde öyle değil ,ama biz de  merkez bankası en yüksek mevkide bir kuruluş , bu kuruluş enflasyonun düşmesini istemiyor ayrıca bu kadar yüksek faiz oranlarıyla Türkiyeyi faiz lobisine peşkeş çekiyor.Bu kuruluş diyorki önce enflasyon  düşssün ben sonra faizleri indiririm.Ama biliyor uyanıklar faiz düşmeden enflasyon düşmez.Bu kadar yüksek faiz uygularsan enflasyon mu düşer ??? Kargalar bile güler.Önce faiz düşecek sonra enflasyon.Faiz gürcistanda % 6 , İsrailde % 0.05 abd de % 2.5 bizde % 24 bu tablo bana hep selda bağcanın yuh şarkısını hatırlatır.Dinleyin çok güzel beni rahatlatıyor.

  • BBVA07 Şubat 2019 20:48

    Garanti'yi aldı,ama biz ne yedik diyor,Temenniler,gerçeleşenlerin taban tabana zıttıdır.

  • turkısh factoring07 Şubat 2019 15:52

    bu durum T.C. ekonomisi nin yavaş yavaş enflasyon ve resesyon durumundan çıkmaya başlayacağını gösterir .  T.C. bu süreçte tarım  ve sanayi de iç üretime daha çok önem vermeli, kendi topraklarımızda yetişen tarım ürünlerini ithal etmek yerine iç üretim verimliliğini arttırarak üretimi kendi çiftçi ve köylümüze yaptırmalıyız. bu şekilde, ışarıya gidecek para içeride kalır. tarım ve sanayimiz canlanır.

  • kovboy necati07 Şubat 2019 18:50

    o dediğiniz olmaz samanı illa kanadadan çeliği amerikadan alıp borca girecez çünkü bizim ülke çok zeki

  • Necdet ÇER07 Şubat 2019 17:17

    Doyru yazıyorsunuz katıliyorum