E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBazı ürünlere vergi getirildi---

Bazı ürünlere vergi getirildi

Bazı ürünlere vergi getirildi
19 Haziran 2018 - 08:54 borsagundem.com

Bazı ürünlerin ithalatına gözetim önlemi ve dampinge karşı vergi uygulanacak

PVC yer kaplaması, İran menşeli granit, Çin menşeli fırın ve ocaklar için ateşleme sistemi ithalatına gözetim önlemi ve dampinge karşı vergi uygulanacak. 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ithalatta gözetim ve haksız rekabetin önlenmesine dair tebliğlere göre, PVC yer kaplamalarının 5 dolar birim gümrük kıymetini haiz olanlarının ithalatı gözetim belgesi ile yapılabilecek. 
Diğer tebliğe göre, İran menşeli granit ithalatına yönelik olarak başlatılan önlemlerin etkisiz ılınmasına karşı soruşturmanın tamamlanması sonucu, bu ülkeden Arsam Granite Co. ile Lal Umran Kasır Granite Co. şirketleri hariç olmak üzere diğer şirketlerden yapılan bu kapsamda yapılacak ithalata ton 
başına 174 dolar dampinge karşı vergi uygulanmasına karar verildi. 
Aynı gazetede yer alan son tebliğle, yürütülen soruşturma sonucunda, Çin menşeli fırın ve ocaklar için ateşleme sistemi ithalatının dampingli olduğu ve yerli üretim dalında maddi zarara neden olduğu tespit edildiğinden, ürünün CIF bedelinin yüzde 24.55'i oranında dampinge karşı vergi uygulanmasına karar 
verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)