E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBazı hisselerdeki satış baskısı, endeksi de baskılayabilir---

Bazı hisselerdeki satış baskısı, endeksi de baskılayabilir

Bazı hisselerdeki satış baskısı, endeksi de baskılayabilir
01 Kasım 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Hafta sonu G-20 Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen görüşmenin pozitif bir havada geçtiği ve ikili ilişkilerin ele alındığı açıklandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu cuma gününde Rekabet Kurulu zincir marketlere toplam 2 milyar 671 milyon lira para cezası verilmesine karar verdi. Yüksek tutarlı bu ceza kararı sonrasında gıda perakende hisselerinin seyri takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek

• 17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Perşembe günü yarım gün işlem gören ve günü %0,18’lik yükselişle 1.522,04 puandan tamamlayan BIST-100 cuma günü Cumhuriyet Bayramı nedeniyle işlem görmedi. Bu süreçte yurt dışı piyasalarda dalgalı bir görünüm etkili oldu. ABD borsaları cuma gününü sınırlı yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,60 – 9,61 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 9,59’lu seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışındaki hafif alıcılı görünüme karşın ceza kararı sonrasında gıda perakende sektöründe yaşanabilecek satışlar nedeniyle BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Perşembe günü yarım gün işlem gören BIST-100 Endeksi günü sınırlı bir yükselişle kapatarak yükseliş serisini dokuzuncu güne taşıdı. Bu sabah yurt dışında hafif alıcılı bir seyir kaydedilmesine
karşın Rekabet Kurulu’nun zincir marketlere ceza kararı sonrasında ilgili hisselerde gözlenebilecek satış endeks üzerinde baskı oluşturabilir. Endekste 1.510 – 1.500 aralığı ile daha önceki konsolide bölgesinin üst bandına denk gelen 1.485 seviyesi takip edilecek destek noktalarıdır. 1.485 üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü seyrin devam edebileceği endekste 1.485 seviyesi altında satışların derinleşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. 1.510 – 1.500 üzerinde kalıcılığın korunması durumunda ise 1.550 ile tarihi zirvelerin bulunduğu 1.590 civarı gündemde kalacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 01/11/2021

 

Güçlü bilançolar ile hisse bazlı hareketler geride kaldı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3.çeyrek bilançolar

 

Finansal sistemdeki tüm parametreleri etkileyecek toplantı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)